Halász Gábor (színművész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Halász Gábor
Életrajzi adatok
Született1972március 21. (52 éves)
Pályafutása
Aktív évek1982,1998-2004
Híres szerepeiHoffer Misi (Barátok közt)
SablonWikidataSegítség

Halász Gábor (Szeged, 1972. március 21.–) magyar színész, műsorvezető, közgazdász, Kiskutas polgármestere.

Élete[szerkesztés]

1997-ben szerzett színművész diplomát a Szegedi Nemzeti Színház nemzeti ösztöndíjasaként. Egyik alapítója a Szegedi Színkörnek. Több mint húsz színpadi szerepet játszott Szegeden.

Tévés karrierje 1998-ban indult be, amikor megkapta Hoffer Misi szerepét a Barátok közt című sorozatban. Hozzá köthető a magyar tévétörténelem első homoszexuális csókjelenete. A sorozatban 2002-ig játszott,[1] ezt követően a Barátok köztből szintén frissen távozott kolléganőjével, Konta Barbarával közösen vezették a rivális TV2 Lazac című műsorát. Ugyanebben az évben szintén közösen adták ki az Ellenségek közt című kötetet, amiben a Barátok köztben eltöltött éveikről, tapasztalataikról beszéltek. A könyvben részletesen kifejtik, hogy mérgező légkör uralkodott a Barátok közt stábjában; a sorozat akkori produceréről, Kalamár Tamásról azt írták, hogy – teljhatalmával visszaélve – szörnyű munkakörülményeket teremtett, emellett Halász zaklatással is megvádolta Kalamárt.[2]

2006-ban megválasztották Kiskutas polgármesterének, ezt a címet azóta is betölti. 2009-től ő vezette a Helikon Rádiót Nagykanizsán, Keszthelyen és Zalaegerszegen, majd 2019-től ő lett a Rádió 1 egyik vezetője (igaz, korábban kritizálta a Rádió 1 terjeszkedését). 2013-ig a hévízi Gróf I. Festetics György Művelődési Központ igazgatója volt.

2016-ban stroke-ot kapott, ami miatt újra kellett tanulnia beszélni és járni. 2022-ben Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán mesterdiplomát (MA) szerzett.

Tévéműsorok[szerkesztés]

Könyve[szerkesztés]

  • Ellenségek közt (szerző: Vig György)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Barátok közt: Hoffer Misi elbúcsúzott. (Hozzáférés: 2022. október 20.)
  2. A botrányok sem buktatták meg: több mint 20 éve töretlen a Barátok közt sikere (magyar nyelven). blikk.hu, 2020. augusztus 13.