Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom egy magyarországi civil szervezet, amely célja a a családalapítás, a gyermekvállalás társadalmi elfogadottságának formálása.

A mozgalmat 2009-ben azért indította Kopp Mária szociológus és pszichiáter, hogy annyi gyerek születhessen meg, ahányat a családalapító fiatalok terveznek. Ennek érdekében a civil szervezet számos konkrét javaslatot terjesztett már a kormányok elé, ezek közül többet beépítettek a családpolitikába. A szervezet indította el Az Év Családbarát Vállalata díjat[1] is. Ezt az elismerést azok a cégek nyerhetik el, amelyek családbarát intézkedéseket vezetnek be, és ezeket beépítik a cég stratégiájába is.

A mozgalomnak 2013-ban sikerült elérnie, hogy az Országgyűlés minden frakciója nevében közös, ötpárti nyilatkozatot adtak ki,[2] amelyben a politikusok vállalták, hogy támogatni fognak minden olyan családpolitikai intézkedést, amely a születésszám növekedését eredményezi.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Családbarát vállalat. www.haromkiralyfi.hu. (Hozzáférés: 2019. április 28.)
  2. Zrt, HVG Kiadó: Ötpárti nyilatkozat jött létre a "kívánt gyerekekért" (magyar nyelven). hvg.hu, 2013. január 28. (Hozzáférés: 2019. április 28.)