Giovanni Peragine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Giovanni Peragine
Született1965. június 25. (58 éves)
Altamura
Állampolgárságaolasz
Nemzetiségeolasz
Foglalkozása
  • katolikus pap
  • katolikus püspök
Tisztsége
  • egyházi személy
  • címzetes püspök (2017. június 15. – )
  • apostoli kormányzó (2017. június 15. – )
dél-albániai apostoli kormányzó
Vallásarómai katolikus egyház
Szentelők

Hivataldél-albániai apostoli kormányzó
Hivatali idő2017 –
ElődjeHil Kabashi
Utódjahivatalban
A Wikimédia Commons tartalmaz Giovanni Peragine témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Giovanni Peragine (Altamura, 1965. június 25. –) olasz püspök, a Dél-albániai apostoli kormányzóság címzetes püspöki rangú apostoli kormányzója.

Élete[szerkesztés]

Giovanni Peragine 1983. szeptember 15-én csatlakozott a barnabiták szerzetesrendjéhez, és 1984. szeptember 23-án kezdte meg szerzetesi életét. 1991. november 17-én tette le a szerzetesi örökfogadalmát. 1993. március 10-én részesült meg a papi rend szentségéből. 2017. június 15-én Ferenc pápa kinevezte Phoenice címzetes püspökévé és Dél-Albánia apostoli kormányzójává.[1] Ugyanezen év szeptember 7-én George Anthony Frendo, mint főszentelő Tirana-durrësi érsek püspökké szentelte. Az egyik társszentelője Charles John Brown, Aquileia(wd) címzetes érseke Albánia apostoli nunciusa volt, a másik pedig elődje, Hil Kabashi, Turres (Byzacena) címzetes püspöke. 2018. február 5-e óta az Albán Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Giovanni Peragine című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]