Far Cry 3

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Far Cry 3
Far Cry 3 Logo.png
Fejlesztő Ubisoft Montreal
Kiadó Ubisoft
Forgalmazó PlayON![1]
Producer Dan Hay
Zeneszerző Brian Tyler
Sorozat Far Cry
Motor Dunia Engine 2
Platformok PC, PlayStation 3, Xbox 360
Kiadási dátum
AU: 2012. november 29.
EU: 2012. november 30.
NA: 2012. december 4.
JP: 2013. március 7.
Verzió 1.05
Műfaj First-person shooter, akció-kaland
Játékmódok Singleplayer (Egyjátékos) Multiplayer (Többjátékos)
Korhatár 18
USK-besorolás USK 18
Adathordozó Optikai adattárolók
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
CPU 3 GHz, 4GB RAM, 256 MB 3D
A Far Cry 3 weboldala

A Far Cry 3 egy videojáték, amit a Ubisoft Montreal fejlesztett ki és a Far Cry harmadik része. A Dunia Engine 2 hajtja, zenéit Brian Tyler szerezte. Európában 2012. november 30-án jelent meg, és még abban az évben az év akciójátékának nevezték ki.

Történet[szerkesztés]

Jason Brody családtagjaival és barátaival landol ejtőernyővel Rook szigetén. Azonban a helyi drogkereskedő/termelő banda, vagy ahogy magukat hívják, "kalózok" , foglyul ejtik őket. Grant (Jason bátyja) és Jason próbál megszökni, azonban Vaas, a kalózok vezetője már a legelején torkon lövi Grantet. Jason menekülésbe kezd a dzsungelen át, mögötte a vérszomjas kalózokkal. Jason a menekülése végén egy hídra kerül, ám a híd leszakad és Jason egy folyóba esik és eszméletét veszti. Egy helyi ellenálló menti meg, akit Dennis Rogers-nek hívnak és ő lesz főhősünk tanítója. Dennis megtanítja Jasonnek, hogyan készítsen különféle gyógyszereket a szigeten található növényekből, és hogyan aktiváljon rádió tornyokat. Első bevetése alkalmával egy ellenséges állomást kell elfoglalnia annak reményében, hogy Jason barátnője, Lisa ott van, de az info tévesnek bizonyul. Dennis Jasont egy hegyen lakó orvoshoz küldi, ahol megtalálja egyik barátját, Daisyt, akit szörnyű sebek borítanak. Dr. Earnhardt egy gombát kerestet meg Jasonnel, amiből gyógyszert tud készíteni Daisynek. Ezután Jason Dennistől megtudja, hol van Lisa valójában. Útja egy barlangba vezet, ahol egy kiadós öldöklés után Vaas leüti Jasont. Miután felébred, egy elhagyatott hotelben találja magát, Lisával és Vaasal, aki benzinnel felgyújtja a helyet. Miután egy zuhanás után kimenti Lisát az éppen összeomló épületből, menekülniük kell. Ezek után Jason elviszi Lisát Dr. Earthard-hoz.

Szereplők[szerkesztés]

A történet során a karakterek nem csak segíthetnek, hanem árthatnak is.

Jason Brody: A történet főhőse, akit irányíthatunk. Jason mindenáron meg akarja menteni barátait és nyugodtan élni tovább életét.

Grant Brody: Jason testvére, akivel együtt próbál a játékos megszökni, ám sajnos a terv csődöt mond. Vaas, a kalózvezér megöli.

Riley Brody: Jason fiatalabb testvére. Amiben csak tud, segít.

Liza Snow: Liza Jason volt barátnője. Jason sokszor megmenti őt. A játék végén lehet választani, hogy a barátainkat mentjük meg, vagy csatlakozunk Citrához.

Daisy Lee: Daisy egy fiatal úszó. A csapat tagja és jó barát.

Dennis Rogers: Dennis Rogers egy a harcosok közül, ő menti meg a főhőst és ő lesz a fő mentor.

Dr. Earnhardt: Doktor Alec Earnhardt öreg drogfüggő orvos, aki barátainkat ápolja. A játék során sok érdekes, de mégis tudományos küldetéseket ad, mint gombagyűjtés.

Buck: Buck egy szadista és a főhős barátjának, Keith Ramsay-nek a fogvatartója. Hoyt Volkernek dolgozik.

Hoyt Volker: A zsoldosok vezetője. Emellett gazdag drog- és rabszolgakereskedő. Fő bázisa az északi szigetrészen helyezkedik el.

Sam Becker: Egy CIA ügynök a zsoldosok közt. Hoyt rájön erre és kést szúr a torkába.

Vaas Montenegro: A kalózok brutális, szadista és pszichopata vezetője. Citra testvére.

Citra Talgumai: Citra egy érdekes személy, Azon kívül, hogy szerelmes főhősünkbe, képes elcsábítani minket a játék során.

Fegyverek[szerkesztés]

A Far Cry 3 forradalmasította előzményeit. Itt magunknak kell a nulláról felemelkednünk. A fegyvereket megvehetjük és akár ingyenesen is hozzájuthatunk. A legjobb, hogy fejleszthetjük is. Például távcsővel és különféle sight-tokkal láthatjuk el. Bővebb információ a fegyverekről: http://farcry.wikia.com/wiki/Far_Cry_3_Weapons.

A 2012-es év legjobb játéka[szerkesztés]

A Far Cry 3 lett talán a legsikeresebb Far Cry rész. A történet jól kidolgozott és több szálban fonódik. A terület óriási, ami még rátesz egy lapáttal az az, hogy ezek változatosak. Ezen kívül meggyűlik a bajunk az állatvilággal. A kraftolás talán a fő szimbolikája a játéknak. Folyamatosan vadásznunk és gyűjtögetnünk kell, hogy minél több fegyverünk, gránátunk, rakétánk stb. legyen nálunk. Az ellenfelek közül kiemelhetjük a kalózokat és partizánokat, akik közül eleinte még kis szerencsétlenkedőket láthatunk, de megjelennek a nehézfegyveresek is. Ami viszont unalmassá teheti a játékmenetet az a túl sok ismétlődő küldetés. Ám még így is megérdemelte ezt a címet.

Források[szerkesztés]