Földessi Dávid

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Földessi Dávid (Kazincbarcika, 1989. junius 10. –) „KenderJoe” néven vált ismertté a közösségi médiában, anarchista (önmagát nemzeti liberálisként meghatározó) kannabisz aktivista, vlogger, blogger, endokannabionidista. Jelenleg Spanyolországban él és aktív.

Földessi Dávid 2022 Hungary

A Cannabis Socal Club Hungary. és más kannabiszal kapcsolatos közösségi oldalak és csoportok alapítója.

A Négyhúsz youtubeon, működő kannabisz témájú ismeretterjesztő csatorna alapítója, és szerkeztője 2018 - óta.

Földessi Dávid, magyarországi vállalkozó, jelenleg közösségi aktivista, és hobby természetgyógyász, akit saját kedvező tapasztalatai nyomán felébredt érdeklődése, és tanulmányai vezettek el oda, hogy beteg embertársain próbáljon segíteni, Rick Simpson példájára Magyarországon.

Az Egyesült Államokban, tartózkodott, amikor már elviselhetetlen panaszai, asztmája, és veleszületett szívproblémája és felerősödő más egészségügyi problémái vezették a kannabisz kutatásának irányába, aminek huzamosabb használat után megszüntette a kellemetlen tüneteket és panaszait.

Ezt követően kezdett el foglalkozni a kannabisz orvosi felhasználásával. 2015- ben internetes klubot alapított, amelyen jelenleg 16.000 követője van.

Több egyéb oldalát, és csoportját, személyes profilját, különféle közösségi platformokon, visszamenőleg már tiltották vagy törölték, rendszeresen cenzúrázva és shadow bannolva van, jelenleg is.

Mostanra szinte megszámlálhatatlan azok száma, akik a (38.000 követőszámú Facebook-oldalán ) segítségért fordultak hozzá, és közbenjárt, hogy hozzájussanak a kannabiszolajhoz, az indiai kender hatóanyagainak orvosi célra használható kivonatához, ami csak más európai országokban szerezhető be. Másnéven: RSO

Követőinek 99 % pozitív visszajelzéseket kapott, epilepsziás, ízületi bántalmak, diabétesz, magas vérnyomás, sclerosis multiplex (SM), rákos és sok más betegség tüneteinek az enyhítését, esetenként a gyógyulást eredményezte a cseppek szedése. A köszönetek arra sarkallják, hogy Magyarországon is elérje azt, hogy a világ több más országához hasonlóan törvényessé tegyék a kannabisz hatóanyagainak orvosi célú felhasználását.

"A füvesember, aki kannabisszal gyógyít"

Földessi Dávid célja, hogy előadásaival a szervezetünkben levő belső kannabionid rendszert ismertesse, amely egészségünk fenntartásának a legkiterjedtebb és egyik legfontosabb rendszere. Ez a molekuláris jelzőrendszer segít szervezetünknek, hogy a külső környezeti változások, a stresszhatások ellenére a belső egyensúlyunkat fenn tudjuk tartani. A homeosztázisnak nevezett stabilitást a szervezetük által előállított endokannabinoidok biztosítják, amelyek szerkezete hasonlatos a kannabisz növényben levő vegyületekéhez. Szervezetünk rendelkezik e molekulákhoz szükséges receptorokkal (a mellékelt képen), amelyek mindenütt jelen vannak: az agyban, a szervekben, a kötőszövetekben, a mirigyekben és az immunsejtekben. Feladatuk, hogy lehetővé tegyék az oda-vissza kommunikációt és a koordinációt a különböző sejttípusok között. Az endokannabinoid rendszer szerepet játszik az emlékezetben, a hangulatban, az étvágyban, a fájdalomban, az alvásban, az immunválaszban, a gyulladásban és a sejtek élet-halál ciklusában. Ez a rendszer a maga bonyolult tevékenységével hidat képez test és lélek között, működésének ismerete érthetővé teszi, hogy tudatállapotunk hogyan segíti elő az egészséget és hogyan okoz betegséget.

Földessi Dávid elmondása szerint, a növény hatóanyagainak a kivonatát tartalmazó kannabiszolajat leglálisan készítik azokban az országokban, ahol már legalizálták a kannabisz személyes felhasználását. A tapasztalatok szerint az orvosi célra előállított szer nem feltétlenűl okoz olyan mellékhatásokat, mint az élvezeti szerként használt cigaretta vagy a hasis. Ha megfelelő koncentrációban készül, a kannabiszkivonatot az immunrendszer erősítésére lehet használni, az SM-ben lehetővé teszi, hogy a páciens együtt éljen a betegséggel, rákos betegeknél a citosztatikus kezelés okozta tüneteket enyhíti, segít a parkinsonos betegeken, az epilepsziában csökkenti a rohamok erősségét, kóros koplalásban meghozza az étvágyat. A gyógyszerként használt kannabiszkivonat nem okoz súlyos hozzászokást, mellékhatásként lazít, álmosít, pihenésre késztet, növeli az étvágyat – állította az eddig felgyűlt tapasztalatok alapján az előadó Marosvásárhelyen tartott előadásán 2017 - ben az Orvostudományi Egyetemen .

"Orbán-rezsim a fű alatt" Részletek a Népszava cikkéből:[szerkesztés]

„Orbánék Magyarországán embertelen képmutatás dívatlik, aminek nagyon sokan isszák a levét. Családok, karrierek, életek mennek tönkre nap mint nap, súlyosan beteg emberek kerülnek illegalitásba és szenvednek a rosszul működő magyar drogrendszer és drogtörvények miatt. Miközben Magyarország nemhogy drogmentes nem lesz, de ha így folytatja, lassan EU-tag sem, a szinte nem létező drog- és a nagyon is létező struccpolitikája miatt.

És mi az eredmény? Európán belül nálunk van a legtöbb »drogos«, vagy finomabban, »függő, beteg ember«. Szinte minden családban van valaki, aki kávézik, dohányzik, és gyógyszert is szed, ami – bármennyire is meglepően hangzik – éppen úgy drognak minősül. Akárcsak az alkohol, amiben világszinten dobogósok vagyunk. De alkoholt úton-útfélen főzhetünk, mert megengedte a főnök. „Szinte bárhová bekopogsz, kaphatsz egy liter pálinkát, de a marihuánát fogyasztani tilos. Nem lehet THC (tetrahidrokannabinol, a kannabisz fő pszichoaktív hatóanyaga) a szervezetedben, mert mehetsz elterelésre, ahol reformátuslelkész-lelkületű fazonok tolják a Fidesz-prédikációt, update.”

A halál torkából:[szerkesztés]

Földessi Dávid saját bevallása szerint egy egész életet leélt 33 éves korára.

És ha erről kellő távolságból, biztonságos előítélettel azt gondolnánk, a kábítószer vitte félre, jókorát tévednénk.

„Veleszületett szívrendellenesség, fulladásig fajuló asztma – akadtak kalandjaim gyerekkoromban rendesen. Végigment rajtam az egészségügy. ­Ha édesanyám nem kiváló ápolónő, talán meg sem maradok. Lelkileg és fizikálisan is kikészültem. Kimentem az USA-ba, hogy leg­alább egy jó helyen éljem le a hátralévő időt. Extrém traumák után arra eszméltem, hogy ha életben akarok maradni, drasztikusat kell váltanom. A fű segített, amit 23 évesen szívtam először” – meséli Dávid, aki az idő tájt DJ-ként muzsikált éjszakai klubokban. A magyar rákosok egyesületének egyik programja révén csöppent az egyik szervező család kálváriájába, egy tüdőrákos fiatalember küzdelmébe. Bécsben is kezelték, a család Dávidéktól járt ki az osztrák klinikára. Végül magángép vitte vissza Amerikába meghalni.

Dávid és a fű saját előzményekkel és egy halálközeli élménnyel az orvoslásban találkozott „Meggyógyítottam magam minden betegségemből, 6-8 éve nem látott orvos. Szent meggyőződésem van a fű gyógyászati hatásában, ezért kezdtem el csinálni a közösségi oldalakat, segíteni akartam azoknak, akiknek életbe vágó szükségük van a marihuánára, és nem csak betépni akarnak vele. Mert olyan megkeresést tucatjával kapok mindennap. Ha valaki 15 éve SM-beteg, már minden gyógyszert kipróbált, és azon gondolkodik, hogy eladja a lakását Szombathelyen, és elmegy Svájcba eutanáziára, és a kannabisz segít neki, arra nehéz bármit mondani…” – mondja Dávid, aki Kender Joe néven működtet ­Facebook-oldalakat és gyárt videókat. Arccal vállalja a szociális füvezést. És küldetése van, miután több ezer beteggel való kapcsolata után esküszik a kannabisz gyógyító erejére. Tudását az évek tapasztalata mellett a különféle expókon való gyakori részvétellel csiszolgatja.

„Magyarország a világ egyik legtraumatizáltabb országa. Nagyon sok a beteg ember, fizikálisan vagy mentálisan, vagy egyszerre a kettő, aki valamilyen fájdalmat csillapít nap mint nap. Nálunk van a legtöbb daganatos megbetegedés népességarányosan, mostanra az egyik legócskább egészségüggyel párosulva.”