Elek János (újságíró)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Elek János
Született 1947. január 30.
Gyöngyös
Elhunyt 2015. május 26. (68 évesen)[1][2][3]
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása újságíró

Elek János (Gyöngyös, 1947. január 30.2015. május 26.) magyar újságíró, szerkesztő, műsorvezető, televíziós személyiség, a magyar híradózás egyik fontos személyisége.

Életpályája[szerkesztés]

Egyetemi tanulmányait Budapesten végezte. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) német-magyar szakán diplomázott. 1970-től 1990-ig - kis megszakítással - a Magyar Televíziónál dolgozott riporterként, szerkesztőként, külföldi tudósítóként, a TV Híradó főszerkesztő-helyetteseként. Közben két évig a Népszabadság külpolitikai rovatát vezette. Volt riporter, szerkesztő, külföldi tudósító és az Aczél Endre-féle TV Híradó főszerkesztő-helyettese. Az 1990-es évektől a visszavonulásáig hírigazgatója volt a TV 3-nak, főszerkesztője a Hírszerző online napilapnak, szerkesztője a Magyar Távirati Irodának. Elek János töltötte be 2000. május 29-étől az RTL Klub hírigazgatói posztját.[4]

Újságírók generációit tanította az ELTE médiaszakán és a MÚOSZ iskolájában. Pályafutása alatt több mint negyven országban forgatott, számos cikket írt és egy fejezetet az online újságírásról.

Hosszú, súlyos betegség után hunyt el 2015-ben, 68 évesen.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]