Eevee

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eevee
Pokémon sorozatok-szereplő
HangjaAngol Kayzie Rogers (May)
japán Megumi Hayashibara (Haruka)
Nyelvsemleges
Mika Kanai (Shigeru/Gary és Serena)
Yumi Tōma (Sakura/Sayo)
Chinami Nishimura (Virgil)
Megumi Sato (Super Smash Bros. series)
Aoi Yūki (Pokémon: Let's Go)[1]
Első játékPokémon Red és Blue
designerMotofumi Fujiwara[2]
A Wikimédia Commons tartalmaz Eevee témájú médiaállományokat.

Eevee (japánul イーブイ Eievui) egy normál típusú Pokémon. Neve az "evolution" szóból származik.

Nyolc fajta Pokémonná tud fejlődni kövek segítségével, a nyolc fajta Pokémon közül a kövek alapján átváltozhat valamelyikké, amelyek a következők lehetnek:

  • Vaporeon: ha Vízkővel fejlesztik tovább
  • Jolteon: ha Villámkővel fejlesztik tovább
  • Flareon: ha Tűzkővel fejlesztik tovább
  • Espeon: ha magas a barátsági státusz a Pokémon és a kiképző között a nappali és reggeli órákban (Generation II), vagy napszilánkkal fejleszthető Espeonná (Pokemon XD)
  • Umbreon: ha magas a barátsági státusz a Pokémon és a kiképző között az esti órákban (Generation II), vagy holdszilánkkal fejleszthető Umbreonná (Pokemon XD)
  • Leafeon: mohás szikla közelében lehet továbbfejleszteni Leafeonná (Generation IV)
  • Glaceon: jeges szikla közelében lehet továbbfejleszteni Glaceonná (Generation IV)
  • Sylveon: egy tündér típusú támadással és 2 szeretet-szívvel a Pokémon-Amieben fejleszthető tovább (Generation IV)
  • Eevee a Pokémon XD: Gale of Darkness és a Pokémon Conquest játékok főszereplőinek a kezdő Pokémonja, illetve a Pokémon: Let's Go, Eevee! játéknak a kabalája és kezdő Pokémonja. A Pokémon Yellow-ban a rivális karakter kezdő Pokémonja, annak ellenére, hogy a játékban Professor Oak-nak a játékosnak kellett volna adnia Eevee-t kezdő Pokémonként.

Biológia[szerkesztés]

Eevee egy négylábú rókaszerű Pokémon. Barna szőre van. A farka vége és a hosszabb szőr a nyaka körül világosbarnás, krémes színű. Rövid, karcsú lábai vannak három pici ujjal, mindegyik lábán rózsaszín tappancspárnák vannak. Barna szeme van, hosszú, hegyes fülei és kicsi, fekete orra. Ez a Pokémon ritkán fordul elő az erdőben, leginkább városokban található meg. Ennek ellenére Eevee olyan Pokémon, aki képes alkalmazkodni az őt körülvevő környezethez. A Pokémon Mystery Dungeon szerint Eevee-nek naiv személyisége van.

Promóció és fogadtatás[szerkesztés]

Eevee és az evolúciós változatai általában már a kezdettől pozitív fogadtatásban részesültek. A GamesRadar szerint Eevee as "az egyik leghelyesebb és leginkább változékony Pokémon.",[3] Egy későbbi cikkében még „a legtartósabban népszerűnek” nevezte.[4] Az IGN szerint ez a játék „legmisztikusabb, legkülönösebb, excentrikus, adaptív hőse.”[5] Az IGN “Pokémon of the Day Chick" szerkesztője szintén azt állította, hogy Eevee „ezerszer cukibb, mint egy kiskutya.” Hozzátette, hogy evolúciói is „elég erőteljesen cuki Pokémonok.”[6] Az IGN-nél dolgozó Jack DeVries szerint Eevee „az egyik legcukibb Pokémon.”[7] Eevee volt a The Pokémon Company irodáiban a legkedveltebb Pokémon.[8] Loredana Lipperini író szerint Eevee „a sorozat egyik legmisztikusabb Pokémonja.”[9] A Technology Tell elemzője, Jenni Lada szerint Eevee egy olyan karakter, akinek „szerepelnie kellene a Super Smash Bros.-ban, mert nagy személyre szabható „potenciál” van benne.[10]

2015-ben Eevee volt a leginkább kereskedett figura a játék "Wonder Trade" területén.[11] Egy speciális Pokémon Omega Ruby és Alpha Sapphire Online versenyben, melyet ismernek még "Eevee Friendly Match" néven is, a résztvevők pokémonja csak Eevee és az evolúciója révén létrejöttek lehetnek.[12] A "Top 10 Cutest Video Game Characters" listán Eevee negyedik lett, amihez Screw Attack's Prowler64 ezt írta: „Sok cuki Pokémon van, de az én véleményem szerint Eevee a legcukibb, s ezért került fel a listára.”[13]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Pokemon: Let's Go Pikachu/Eevee - Masuda talks Eevee voice actor, keeping things kid-friendly, doing away with established ideas, and more. GoNintendo , 2018. november 14. (Hozzáférés: 2018. november 16.)
  2. Pokémon Designers Reflect on History of Eevee's Design. Anime News Network . (Hozzáférés: 2020. augusztus 18.)
  3. Elston, Brett: The complete Pokemon RBY pokedex, part 13. GamesRadar. Future Publishing, 2007. augusztus 24. [2011. június 15-i dátummal az eredetiből archiválva].
  4. Vassar, Darryl: The complete Pokémon Diamond and Pearl pokédex, part 8. GamesRadar. Future Publishing, 2007. április 20.
  5. Pokemon of the Day. IGN, 2000. január 13. (Hozzáférés: 2010. november 2.)
  6. Staff: Pokémon Crystal Version: Pokemon of the Day: Eevee. IGN. IGN Entertainment, 1999. november 4. [2002. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. október 15.)
  7. DeVries, Jack: Pokemon: Kristine Catches 'em All. IGN , 2010. május 20. (Hozzáférés: 2010. november 3.)
  8. Kaluszka, Aaron: Pokémon Interview with J.C. Smith. Nintendo World Report , 2010. május 31. (Hozzáférés: 2010. november 3.)
  9. Lipperini, Loredana. Generazione Pokémon: i bambini e l'invasione planetaria dei nuovi giocattoli di ruolo (italian nyelven). Castelvecchi (2000). ISBN 8882102491. Hozzáférés ideje: 2010. november 3. 
  10. Lada, Jenni: Eevee should be the next Pokemon added to Super Smash Bros.. Technology Tell , 2015. április 9. [2015. szeptember 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. szeptember 12.)
  11. Hernandez, Patricia: What Pokémon Players Are Actually Trading, By The Numbers. Kotaku , 2015. január 12. [2015. április 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. szeptember 12.)
  12. Karklins, Andrew: Several New Pokémon Online Competitions Announced. Nintendo Life , 2014. május 17. [2018. augusztus 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. szeptember 12.)
  13. Top 10 Cutest Video Game Characters. ScrewAttack , 2015. augusztus 3. [2016. január 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. szeptember 12.)