Educated Horses

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Rob Zombie
Educated Horses
nagylemez
Megjelent 2006. március 28.
Felvételek 2006., Hollywood, Kalifornia
Stílus Heavy metal
Hossz 38:25
Kiadó Geffen
Producer Rob Zombie
Scott Humphrey
Kritikák
Rob Zombie-kronológia
Past, Present & Future
(2003)
Educated Horses
(2006)
The Best of Rob Zombie
(2006)

A Educated Horses Rob Zombie harmadik stúdióalbuma szólókarrierje során. A mester addigi albumaihoz képest azonban szokatlan volt a rajongóknak és kritikusoknak egyaránt. Rob albumai (Hellbilly Deluxe,The Sinister Urge) a Heavy metal, industrial metal, és alternatív metal stílusokba sorolható lemezek, azonban ez a korong a '70-es évek glam vonalán mozog. A Hammer World magazinnak 2006-ban a következőket nyilatkozta:

"… én abban a korszakban nőttem fel, a '70-es évek zenéin. Nem Slayer-en vagy Metallicán, sokkal inkább Alice Cooper-en, KISS-en, Led Zeppelin-en, Rush-on, Blue Öyster Cult-on. De a többiek is olyan zenére indultak be mostanság, mint a régi Slade vagy a T-Rex. Úgyhogy ez az ős-glam vonal nagyon ott van a lemezen szerintem…"

Rob ezzel az albummal tért vissza a porondra, miután azt nyilatkozta, hogy egy időre leáll a zenéléssel. Ennek okául szolgáltak a zenekaron belüli viszálykodások. Azonban a cunami áldozatainak megsegítésére tartott jótékonysági koncertre 2005-ben meghívást kapott, amit elfogadott. A rendezvényen ott volt az egykori Marilyn Manson gitáros John5 is, aki azt mondta Robnak, hogy ha fellép az Ozzfesten, szívesen jönne gitározni. A régi csapatból csak Blasko maradt vele, aki Tommy Clufetos dobost ajánlotta, aki Alice Cooper kísérőzenekarának a tagja. Rob friss csapatával felbukkant a 2005-ös Ozzfest-en, majd ezután nekiláttak az új album munkálatainak. Rob elmondása szerint 2 hónapnál több időt nem is vett igénybe az album elkészítése.

Ez az eddigi utolsó albuma Robnak Blaskoval. A basszusgitáros 2007-től Ozzy Osbourne zenekarának a tagja. Utódja Matt Montgomery, művésznevén Piggy D.

Az album sikeresebb dalai a Foxy Foxy, a Let It All Bleed Out, a Lords of Salem és az American Witch. A leginkább glames vonalon mozgó dal pedig a The Scorpoin Sleeps.

Tartalma[szerkesztés]

 1. "Sawdust in the Blood" (Intro) – 1:24
 2. "American Witch" – 3:48
 3. "Foxy Foxy" – 3:29
 4. "17 Year Locust" – 4:06
 5. "The Scorpion Sleeps" – 3:38
 6. "100 Ways" – 1:53
 7. "Let It All Bleed Out" – 4: 12
 8. "Death of It All" – 4:22
 9. "Ride" – 3:32
 10. "The Devil’s Rejects" – 3:54
 11. "The Lords Of Salem" – 4:13

Közreműködők[szerkesztés]

Rob Zombie – ének, producer, dalszövegek

John5 – gitár

Blasko – basszusgitár, háttérvokál

Tommy Clufetos – dobok

Forrás[szerkesztés]

 • A Hammer Word Magazin 2006. júniusi számának Rob Zombie cikke

Külső hivatkozások[szerkesztés]