Duna-Dráva Cement Kft.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Magyarország egyik vezető cementipari társasága.[1]

Gazdasági adatok[szerkesztés]

Évi 2,5 millió tonnás cementgyártó kapacitás mellett[2] bevétele 2013-ban társasági szinten meghaladta a 38 milliárd forintot, és összesen közel 500 alkalmazottat foglalkoztat.

Tulajdonosok[szerkesztés]

A DDC két német székhelyű építőipari társaság, a Heidelberg Cement Group és a SCHWENK Zement KG 50-50 százalékos tulajdonában van. A Duna-Dráva Cement Kft. és leányvállalatai 2013. október 1-től pedig egységes vállalatként, DDC néven folytatják tevékenységüket.

Gyárak és leányvállalatok[szerkesztés]

A vállalat két, európai színvonalon is kiemelkedő technológiával működő cementgyárban folytat termelést: Dél-Dunántúlon a Beremendi Cementgyárban, és Pest megyében Vácott. A társaság portfóliójában a cementgyártás mellett fontos szerepet játszik a beton és a kavics üzletág, valamint a magas színvonalú betontechnológiai háttér is. DDC tulajdonosa a TBG Hungária-Beton Kft.-nek, valamint a Dunai Kavicsüzemek Kft -nek. Leányvállalatával, a Beton Technológia Centrum Kft.-vel szorosan együttműködve üzemi gyártásellenőrzést működtet.

A Duna-Dráva Cement Kft. a Magyar Cementipari Szövetség tagja.[3]

DDC Cement üzletág[szerkesztés]

A Duna-Dráva Cement Kft. Magyarország piacvezető cementipari társasága. Az évi 2,5 millió tonnás cementgyártó kapacitás mellett 2014-es bevétele meghaladta a 39 milliárd forintot. A Duna-Dráva Cement Kft. termékei az európai cementgyártás élvonalát képviseli a hazai piacon. Jelenleg két hazai cementgyárban, Dél-Dunántúlon Beremenden; Pest megyében Vácott gyárt cementet. A Duna-Dráva Cement Kft. összesen 11 típusból álló cement szortimentet gyárt, amelyben a cementfajták eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így a DDC az igényeknek leginkább megfelelő cementet tudja kínálni vevőinek. Az alkalmazástechnikai tanácsadó munkatársak, a fővállalkozókkal szorosan együttműködve, a kivitelezés helyszínén végzett szakmai munkában is részt vesznek.

DDC Beton üzletág[szerkesztés]

A Duna-Dráva Cement Kft. Beton üzletága a vállalat transzportbeton-gyártó egységeként, széles termékpalettát kínálva, az elvárható legmagasabb színvonalon szolgálja ki vevőit az ország bármely pontjáról is legyen szó. A szokványos, illetve különleges betontípusok modern, a kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő betonüzemekben kerülnek előállításra. Az üzletág a DDC jóvoltából erős alapokon nyugvó, biztos háttérrel rendelkezik, ahol a transzportbeton gyártás mellett a helyszínre szállítás és a betonpumpával történő továbbítás is a szolgáltatások közé tartozik.

DDC Kavics üzletág[szerkesztés]

A Duna Dráva Cement Kft. Kavics üzletága korunk kihívásainak maximális mértékben megfelelő bányáiban és telephelyein, a legkorszerűbb munkagépekkel, az elérhető legjobb technológiával végzi a kavics kitermelését, illetve feldolgozását. A DDC nyújtotta biztos háttér lehetővé teszi az üzletág számára a napi munkavégzés és az értékesítési tevékenység során vevőink kiszolgálásának állandó, egyenletes és megbízható minőségét.

Beton Technológia Centrum Kft.[szerkesztés]

A Beton Technológia Centrum Kft. adalékanyag-, frissbeton- és megszilárdult betonvizsgálatokat végez az építőipari kivitelező cégek, betonüzemek részére. Akkreditált laboratóriumai Budapesten, Dunaújvárosban és Debrecenben találhatóak.

Rendszeres, előírt mintavételekkel gondoskodik a Duna-Dráva Cement Kft. betontermékeinek állandó minőségéről. A Beton Technológia Centrum Kft. tevékenységének része a frissbeton mintavételéhez használatos sablonok és egyéb eszközök forgalmazása is. Akkreditált betonlaboratóriumai, a DDC-vel együttműködve, a cementek tulajdonságait közvetlenül a betonban vizsgálja, és a szakemberek képesek adott felhasználási területre optimális beton-receptúrák kifejlesztésére is.

Ügyvezetés[szerkesztés]

  • Szarkándi János, elnök-vezérigazgató
  • Sövér Ferenc, gazdasági vezérigazgató


Források[szerkesztés]

  1. HVG Hetilap – Ágazatok jellemző adatai és legnagyobb cégei 2010-ben (magyar nyelven), 2011. október 5. [2014. augusztus 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 11.)
  2. Duna-Dráva Cement Kft.. HeidelbergCement. (Hozzáférés: 2012. február 22.)
  3. Magyar Cementipari Szövetség – tagok, vezetők (magyar nyelven). [2007. augusztus 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 11.)


Külső hivatkozások[szerkesztés]