DuckDuckGo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
DuckDuckGo
DuckDuckGo Homepage.png
Jelmondat A kereső, ami nem követ.
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa Webes kereső
Regisztráció Nincs
Elérhető nyelv(ek) Többnyelvű
Alapítás 2008. szeptember 25.
Alapító Gabriel Weinberg
Szolgáltató DuckDuckGo, Inc.
Székhely Paoli
Hivatalos blog
Motor Perl, JavaScript
Alexa-érték 247 (2018. november 1.)
URL duckduckgo.com
A Wikimédia Commons tartalmaz DuckDuckGo témájú médiaállományokat.

A DuckDuckGo egy internetes kereső, mely fontosnak tartja a felhasználók személyes adatainak a védelmét, illetve kerüli a személyre szabott keresési eredményeket. A DuckDuckGo abban különbözik a többi keresőeszköztől, hogy nem kategorizálja a felhasználóit, hanem ugyanarra a kifejezésre valamennyi felhasználójának ugyanazokat a találatokat jeleníti meg. A DuckDuckGo kihangsúlyozza, hogy az információkat a legjobb forrásokból szerzi, így a találatait a főbb közösségi fejlesztésű oldalakról, például a Wikipédiáról szerzi, illetve együttműködik más keresőeszközökkel, mint például a Yandex, Yahoo!, Bing és Yummly.

A cég központja Paoliban, az Egyesült Államokban található, és 55 alkalmazottja van. A cég neve a Duck, duck, goose nevű gyerekjátékból ered.

A forráskód egy része szabadon elérhető a GitHubon Apache Licenc 2.0 alatt, azonban a kód magja szerzői jogvédelem alatt áll. 2014. május 21-én egy új verzió jelent meg, mely az intelligensebb válaszokra, illetve a felhasználóbarátabb külsőre fókuszált. A új verzióban régóta várt funkciók jelentek meg, mint például a képkereső, helyi keresés, keresési javaslatok, és még sok más.

2014. szeptember 18-án az Apple hozzáadta a Safari böngészőhöz, mint választható keresőeszközt, 2014. november 10-én pedig a Mozilla is hozzáadta a Firefox-hoz. 2016. május 30-án a Tor böngésző alapértelmezett keresője lett.

2017 novemberében elérték a 20 millió közvetlen napi lekérdezést[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a DuckDuckGo című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]