Delta Vision

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Delta Vision Kft.
Típuskiadó
Alapítva1994
SzékhelyBudapest
VezetőkTerenyei Róbert
TermékekKönyvek, képregények, társas-, szerep- és kártyajátékok, játékkiegészítők

A Delta Vision Kft. weboldala
SablonWikidataSegítség

A Delta Vision Kft. (a kezdeti időkben Camelot Kiadó néven) 1999 óta folytat kiadói tevékenységet. Fő profilját a fantasy-könyvek kiadása jelenti, de tevékenységét az idők során magyar nyelvű szerepjátékok (2002-től), kártya- és társasjátékok (2003-tól), valamint képregények (2006-tól) megjelentetésével is bővítette. A Delta Vision jelenleg – pusztán a fantasy zsánerében általa megjelentetett kiadványok számát tekintve is – a meghatározó magyar fantasy-kiadók egyike, továbbá több hazai fantasy- és sci-fi-szerző irodalmi ügynöke. A cég emellett saját szakbolthálózatában (Sárkánytűz-bolthálózat) kereskedelmi tevékenységet is folytat.

Életműsorozatok[szerkesztés]

A Delta Vision kiadó a következő sci-fi- és fantasy-írók életműkiadásait gondozza:

Tematikus sorozatok[szerkesztés]

A kiadó saját, tematikus sorozatai:

  • A képzelet mesterei (válogatott sci-fi- és fantasy-szerzők művei: Dan Simmons, Fritz Leiber, Gene Wolfe, Geoff Ryman, Jo Walton, Kelly Link, Patricia McKillip)
  • Delta Műhely (hazai, ifjú alkotók művei – Brandon Hackett, Csigás Gábor, Jónás Zsolt, Juhász Viktor, Kleinheincz Csilla, Körmendi Ágnes, László Zoltán, Tóth Csilla)
  • MesterMűvek (klasszikus szerzők művei – Robert E. Howard, Jack London, R. M. James és mások)

M.A.G.U.S.[szerkesztés]

A Delta Vision emellett a M.A.G.U.S., avagy a kalandorok krónikája című szerepjátékhoz és annak világához (Ynevhez) alkotott könyvsorozatok kiadója is:

  • M.A.G.U.S.-klasszikusok
  • M.A.G.U.S.-antológiák
  • M.A.G.U.S.-regények
  • M.A.G.U.S. világbemutató kötetek
  • M.A.G.U.S. művészeti albumok
  • M.A.G.U.S. Kalandorkrónikák

További kiadványok[szerkesztés]

Továbbá a kiadó gondozza Magyarországon az alábbi cégek felsorolt világaihoz kapcsolódó regényeket és könyvsorozatokat is:

Wizards of the Coast

White Wolf

FASA Corporation / WizKids

Alderac Entertainment Group

Képregények[szerkesztés]

A Delta Vision 2006 óta folytat képregénykiadói tevékenységet. A kiadó mind a keleti (manga, manhwa, manhua), mind a nyugati típusba tartozó képregényeket megjelentet, partnerei közé tartozott vagy tartozik többek között a Dabel Brothers Productions, a Hakusensha Inc., a Tohan Corporation Inc., a Tokyopop Inc., a Haksan Publishing Co., Ltd., a DrMaster Publications Inc. és a Les Humanoďdes Associés.

Keleti képregények (manga, manhva, manhua)[szerkesztés]

Nyugati képregények[szerkesztés]

Szerepjátékok[szerkesztés]

A Delta Vision 2002 óta jelentet meg magyar nyelvű szerepjátékkönyveket és -kiegészítőket az alábbi rendszerekhez:

Társasjátékok[szerkesztés]

A Delta Vision 2003 óta folytat társasjáték-kiadói tevékenységet. E téren partnerei közé tartozik többek között az Alderac Entertainment Group, Decipher, Fantasy Flight Games, Hasbro, Steve Jackson Games, White Wolf és Wizkids Games, de megjelentet hazai fejlesztésű, saját társasjátékokat is.

A kiadó partijátékai:

A kiadó gyermek- és családi társasjátékai:

A kiadó taktikai és stratégiai játékai:

Kártyajátékok[szerkesztés]

A Delta Vision 2003-tól jelentet meg (gyűjthető) kártyajátékokat:

Irodalmi ügynöki tevékenység[szerkesztés]

A Delta Vision több hazai fantasy- és sci-fi-szerző – Gáspár András (Wayne Chapman), Gáspár Péter (Jan van den Boomen), Kornya Zsolt (Raoul Renier), Molnár B. Gábor (John J. Sherwood) – megbízott irodalmi ügynöke.

Sárkánytűz bolthálózat[szerkesztés]

A Delta Vision Kft. 1994-es alapítása óta folytat kereskedelmi tevékenységet. Saját szakbolthálózata, a Sárkánytűz-bolthálózat országszerte három nagyvárosban (Budapest, Szeged, Zalaegerszeg) kínálja a Delta Vision kiadványai mellett más magyar kiadók termékeit, illetve angol nyelvű kiadványcsoportokat (könyveket, képregényeket, társas-, kártya- és szerepjátékokat, figurás játékokat és játékkiegészítőket).

További információk[szerkesztés]