Csábítunk és védünk

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csábítunk és védünk
(Hot Pursuit)
2015-ös amerikai film

A film moziplakátja.
A film moziplakátja.
RendezőAnne Fletcher
Producer
Vezető producerSofía Vergara
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • David Feeney
  • John Quaintance
Főszerepben
ZeneChristophe Beck
OperatőrOliver Stapleton
VágóPriscilla Nedd-Friendly
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Játékidő87 perc
Költségvetés35 000 000 USD[1]
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár12 III. kategória (NFT/22627/2015)
Bevétel51 700 000 USD[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Csábítunk és védünk (eredeti cím: Hot Pursuit) 2015-ben bemutatott amerikai akció-filmvígjáték, amelyet Anne Fletcher rendezett.

A forgatókönyvet David Feeney és John Quaintance írta. A producerei Dana Fox, Bruna Papandrea és Reese Witherspoon. A főszerepekben Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Matthew Del Negro, Michael Mosley és Robert Kazinsky láthatók. A film zeneszerzője Christophe Beck. A film gyártója a New Line Cinema, a Metro-Goldwyn-Mayer és a Pacific Standard, forgalmazója a Warner Bros. Pictures.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2015. május 8-án, Magyarországon 2015. május 14-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Rose Cooper a San Antonio-i Rendőrség egyik tisztje, akinek a munkamorálja szigorú. Egy incidenst követően, amikor a polgármester fiát Fegyver! kiáltás miatt sokkolóval felgyújtja, Coopert az ügyetlensége miatt a bizonyítékraktárba osztják be.

Cooper parancsnoka, Emmett kapitány titkos megbízást ad neki, hogy csatlakozzon Jackson helyettes rendőrbíróhoz, és biztosítson védőkíséretet Felipe Riva és felesége, Daniella mellé. Rivának Dallasba kell utaznia, hogy tanúskodjon a hírhedt kartellvezér, Vicente Cortez ellen.

Riva otthonában egy álarcos merénylő páros és egy másik merénylő páros megöli Jacksont és Felipe Rivát, miközben Cooper és Daniella az emeleten tartózkodik. Daniella megragad egy bőröndöt, amelyben sok pár cipője van, és a hölgyek elmenekülnek Riva autójával. Amikor Daniella később megpróbál tőle elszökni, Cooper hozzá bilincseli magát.

A hölgyeket Cooper kollégái, Dixon és Hauser találják meg. Akkor azonban Cooper felismer egy tetoválást az egyik férfi karján, amelyből kiderül, hogy a tisztek valójában a bérgyilkosok voltak. Daniella és Cooper elhajtanak, és az eredetileg is tervezett Dallas felé veszik az irányt, ahol Daniella tanúskodhat Cortez ellen.

A rádióból megtudják, hogy Coopert most már szökevénynek bélyegzik, és rendőr lelövésének vádja is felmerült ellene.

Egy teherautó belehajt a kocsijukba, és mindenhová szétszórja a teherautóban elrejtett kokaint. Cooper ráveszi a teherautó sofőrjét, hogy tegye ki őket egy ruhaboltnál, ahol Daniella és az addigra nagyon betépett Cooper átöltözik. Amikor a bérgyilkos páros is megjelenik, a hölgyek egy kisteherautóra kapcsolt utánfutón rejtőznek el. Amikor a kisteherautó megáll, Cooper megpróbálja ellopni, de a tulajdonos, Red, egy puskával a kezében újra megjelenik. Cooper és Daniella elmenekül, találnak egy másik kisteherautót, és elhajtanak.

A hölgyek folytatják az utazásukat. Cooper bizalmasan bevallja, hogy merev és szabálykövető természete miatt nehéz férfit találnia. Meglepetésükre egy Randy nevű férfit vesznek észre a kisteherautó hátsó ülésén, aki ott alszik egy ideje. Randy egy elitélt, akin bokaperec van, mivel kegyetlenül megverte a nővérét bántalmazó férfit. Cooper beleegyezik, hogy Randy segítségéért cserébe leveszi a lábbilincset. Daniella örömmel veszi észre, hogy Randy flörtölni kezd Cooperrel.

Daniella elmagyarázza, hogy a táskájában lévő cipő, amelyről azt híresztelte, hogy hamis gyémántok díszítik, valójában 4 millió dollár értékű valódi gyémánttal van kirakva. Ezzel egyúttal ismertette Cortez pénzmosási módszerét.

Amikor Dixon és Hauser megjelenik és rájuk lő, Randy megtámadja Hausert, így a nők elmenekülhetnek.

Cooper férfinak öltözve besurran Cortez lányának Quinceañera ünnepére (ejtsd: kinszeanyera).[2] Próbálja Daniellát rávenni, hogy „bedrótozza”, így le tudnák hallgatni, ha Cortez beismeri a fivére meggyilkolását, de a mosdóba besétáló nő perverz férfinak nézi Coopert, és kikergeti. Cooper visszamegy a buliba, ahol összefut Emmettel, és megtudja, hogy a férfi is Corteznek dolgozik. Emmet fegyvert fog rá, de Cooper alkohollal leönti, és lesokkolja, így a ruhája lángra kap.

Daniella sarokba szorítja Cortezt, és bevallja, hogy meg akarja ölni. Cooper megérkezik és megállítja Daniellát, de amikor Cortez fegyvert ránt, Cooper reflexből agyonlövi.

Három hónappal később Daniella kiszabadul a börtönből, Cooper felveszi a kocsijába. Meglepi Daniellát a régi pár „nagyon értékes” cipőjével. Azt is elárulja, hogy Randy is vele van a kocsiban, és Daniellának tetszik Cooper új „vad oldala”, miközben együtt elhajtanak.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Rose Cooper rendőrtiszt Reese Witherspoon Kökényessy Ági
Daniella Riva Sofía Vergara Pikali Gerda
Hauser nyomozó Matthew Del Negro Makranczi Zalán
Dixon nyomozó Michael Mosley Varga Gábor
Randy Robert Kazinsky Szabó Máté
Jackson nyomozó, U.S. Marshall Richard T. Jones Bognár Tamás
Jesus Benny Nieves Berzsenyi Zoltán
Angel Michael Ray Escamilla Magyar Bálint
Vicente Cortez Joaquín Cosio Faragó András
Emmett kapitány John Carroll Lynch Papp János
Red Jim Gaffigan Törköly Levente
Steve Mike Birbiglia Mészáros Máté
Felipe Riva Vincent Laresca Dolmány Attila
Wayne David Jensen Imre István
Teresa Cortez Evaluna Montaner Csifó Dorina
Lou Marcus Lyle Brown Kisfalusi Lehel
Kövér férfi Kim Collins Kajtár Róbert
DJ Manolo Gonzales-Vergara Mesterházy Gyula
Brenda Carol Sutton Andresz Kati
Dühös anya Leticia Magaña Menszátor Magdolna

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Hot Pursuit (2015)”, 2016. március 10. (Hozzáférés: 2019. május 23.) 
  2. Quinceañera: ejtsd: kinszeanyera, Latin-Amerikában honos kulturális tradíció, amiben megünneplik egy 15-évet elért kislány születésnapját (spanyol szó, jelentése: „tizenöt éves”).

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Hot Pursuit (2015 film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]