Csodapark

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Csodapark
(Wonder Park)
2019-es amerikai–spanyol animációs film

Rendező Dylan Brown
Producer
 • Josh Appelbaum
 • André Nemec
 • Kendra Halland
Műfaj
Forgatókönyvíró
 • Robert Gordon
 • Josh Appelbaum
 • André Nemec
Hang
Zene Steven Price
Operatőr Juan García Gonzalez
Vágó Edie Ichioka
Gyártás
Gyártó
 • Paramount Animation
 • Nickelodeon Movies
 • Ilion Animation Studios
Ország
Nyelv angol
Játékidő 85 perc
Költségvetés 100 000 000 USD[1]
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár6 II. kategória (NFT/25113/2019)
Bevétel 93 200 000 USD[2]
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Csodapark témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Csodapark (eredeti cím: Wonder Park) 2019-ben bemutatott amerikaispanyol 3D-s számítógépes animációs kaland-filmvígjáték, amelyet Dylan Brown rendezett.

A forgatókönyvet Robert Gordon, Josh Appelbaum és André Nemec írták. Az animációs játékfilm producerei Josh Appelbaum és André Nemec. A zenéjét Steven Price szerezte. A mozifilm a Paramount Animation, a Nickelodeon Movies és az Ilion Animation Studios gyártásában készült, a Paramount Pictures forgalmazásában jelent meg.

A magyar változatot az UIP-Dunafilm forgalmazta. Az Amerikai Egyesült Államokban 2019. március 15-én, Spanyolországban 2019. április 12-én, Magyarországon 2019. április 18-án mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

June egy optimista, élénk fantáziájú kislány. Apjával és anyjával él egy kisvárosban. Anyjával együtt June kitalál és megrajzol egy hihetetlen vidámparkot, amiben June játékfigurái élnek. June megpróbálja a gyakorlatban is megépíteni a meglehetősen veszélyes produkciókkal rendelkező parkot, azonban ez elég rosszul sül el, és sok károkozással jár, amiért szobafogságot kap.

June anyja komolyan megbetegszik és kivizsgálásra kell mennie egy távoli kórházba. June megijed, hogy az anyja talán soha nem jön vissza hozzá.

June apja egy matektáborba küldi a lányát, June azonban nagyon aggódik, hogy az apja nem fog boldogulni otthon, ezért útközben, amikor a busz megáll, és mindenki leszáll, June hazafelé indul egy erdőn keresztül.

Az erdőben felfedezi annak a parknak a bejáratát, amit az anyjával együtt találtak ki. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és beszélő állatokkal, akiket June jól ismer, azonban apró zombi-majmok tönkrezúzzák a parkot, és minden letört darabot egy hegyre hordanak, ahonnan egy felhő felszippantja őket. Az állatok szerint a felhő maga a Sötétség.

June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni az anyjával rajzolt tervek alapján (amik a levegőből bukkannak elő). Kimenti a majmát egy zéró gravitációs helyről, ahová a majom elmenekült, mert már nem hallotta a hangot, ami korábban a fülébe suttogta, hogy mit csináljon. June elárulja neki, hogy a hang az ő anyukájáé volt, aki egyszer majd visszatér. Így a majom is harcolni kezd a zombi-majmok ellen.

A többi állat közreműködésével June a majom varázslásaival elkezdi újjáépíteni a parkot, miközben a zombi-majmok ellen is harcolniuk kell.

A park felépül, és a Sötétség felhője szinte teljesen eltűnik.

June elhagyja a már működő, látogatókat fogadó parkot, és hazatér, ahonnan az apja szerint csak félórája indult el. Hamarosan June anyja is egészségesen hazaérkezik.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Cameron "June" Bailey Brianna Denski Koller Virág
Gyerek June Sofia Mali
June anyja Jennifer Garner Ördög Nóra
June apja Matthew Broderick Rajkai Zoltán
Steve John Oliver Schnell Ádám
Greta Mila Kunis Peller Anna
Gus Kenan Thompson Hajdu István
Cooper Ken Jeong Scherer Péter
Mogyoró Norbert Leo Butz Simon Kornél
Boomer Ken Hudson Campbell Anger Zsolt
Banky Oev Michael Urbas Sándor Barnabás
Tony nagybácsi Kevin Chamberlin Kapácsy Miklós
Albertine nagynéni Kate McGregor-Stewart Kocsis Mariann
Shannon Kath Soucie Mezei Kitty
Seriff TBA Hegedűs Miklós

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Box Office: 'Captain Marvel' Heads for Heroic Second Weekend”, 2019. március 13. (Hozzáférés ideje: 2019. április 24.) 
 2. Wonder Park (2019)”, 2019. április 23. (Hozzáférés ideje: 2019. április 24.) 

További információk[szerkesztés]