Csedzsu tenger alatti vasúti alagút

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Csedzsu tenger alatti vasúti alagút
Funkció vasúti alagút
Teljes hosszúság73 000 m
Keresztezett akadály Csedzsu-szoros

Vágányok száma 2
Nyomtáv 1435 mm

A Csedzsu tenger alatti alagút egy tervezett tenger alatti alagútprojekt, amely összekötné a dél-koreai Dél-Jeolla és Csedzsu tartományokat a Csedzsu-szoros alatt, közbenső megállókkal Bogildo- és Chujado-szigeteken.[1] A tervezett 73 km-es[2] alagút építése előreláthatólag 11 évet vesz igénybe,[3] becsült költsége 14,6 billió dél-koreai won (11,2 milliárd amerikai dollár).

Története[szerkesztés]

A víz alatti alagút lehetővé tenné, hogy a KTX nagysebességű vonatok összekapcsolja Mokpo kikötővárosát és Csedzsu-szigetét. 2013. június 19-én a tartományi kormány kérte a központi kormányt, hogy a 2014-es pénzügyi év költségvetésének részeként vonjon be 10 milliárd koreai vont az alagút megtervezésére. A javasolt vasút teljes hossza 167 km, beleértve a 66 km-es felszíni szakaszt Mokpótól Haenamig, egy 28 km-es hídszakaszt Haenamtól a Bogil-szigetig és egy 73 km-es tenger alatti szakaszt Bogiltól Chuja- és Csedzsu-szigetekig.

A tartományi kormány előrejelzése szerint, mire a projekt befejeződik, 15 millió utas (összehasonlításképpen csak 2018-ban 14 millió utas repült Csedzsu és Szöul között, így ez a világ legforgalmasabb légi útvonala) használná a szolgáltatást, és 140 000 új munkahelyet hozna létre.

A délnyugati kikötővárosnak Dél-Korea legnagyobb déli szigetével való összekapcsolásának gondolatát 2007-ben vetették fel először Dél-Jeolla és Csedzsu tartományok kormányzói.

A projekt várhatóan a két fejletlen régiónak a növekedését fogja katalizálni. A tenger alatti vasutat a jelenleg folyamatban lévő Szöul–Mokpo nagysebességű vasútvonallal együtt kell majd üzemeltetni.

Kritikák[szerkesztés]

Csedzsu lakói aggályokat vetettek fel azzal kapcsolatban, hogy az alagút építése hatással lehet a sziget őslakos kultúrájára.[4]

A javaslatot elvetették a világ leghosszabb víz alatti alagútjának megépítésének magas költségei és technológiai kihívások miatt.

2014 augusztusában tervezték a projekt felvételét a vasúti infrastruktúra főtervébe.[5]

Mivel a Csedzsu nemzetközi repülőtér forgalma meghaladja a kapacitását, főleg belföldi járatok kezelésében, ennek a repülőtérnek a bővítése vagy egy új repülőtér építése alternatívája lenne az alagútnak a növekvő utazási igények kezelésében.

Források[szerkesztés]

  1. Jean, Min. „To Jeju, by train?”, The Jehu Weekly, 2010. január 4. (Hozzáférés ideje: 2013. november 21.) 
  2. 2022년엔 고속철 타고 제주 간다. Hankyung.com. (Hozzáférés: 2014. május 22.)
  3. Undersea tunnelproject being revived - Tunnels & Tunnelling International. Tunnelsonline.info. (Hozzáférés: 2014. május 22.)
  4. To Jeju, by train?. Jeju Weekly, 2008. november 20. (Hozzáférés: 2014. május 22.)
  5. Underwater KTX Tunnel to Link Jeju to Mainland. chosun.com