Csacska angyal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csacska angyal
(Despertar contigo)
Műfaj telenovella

Alkotó Cris Morena
Író
 • Patricia Maldonado
 • Gabriela Fiore
 • Solange Keoleyan
Főszereplő
Főcím "Floricienta" – Florencia Bertotti

Ország  Argentína
Nyelv spanyol
Évadok 2
Epizódok361
Gyártás
Vezető producer Sofía Izaguirre
Producer Cris Morena
Részenkénti játékidő 45 perc
Gyártó
 • Cris Morena Group
 • RGB Entertainment
Forgalmazó Telefe Internacional
Sugárzás
Eredeti adó Canal 13
Eredeti sugárzás2004. március 15.2005. december 2.
Első magyar adó RTL Klub
Magyar sugárzás2005. február 1.2006.
Státusz befejezett
Kronológia
Következő Chiquititas sin fin
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Csacska angyal témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Florencia Bertotti

A Csacska angyal (eredeti címén Floricienta) 2004 és 2005 között vetített argentin telenovella, amelyet Cris Morena alkotott. A főbb szerepekben Florencia Bertotti, Juan Gil Navarro, Fabio Di Tomaso, Benjamín Rojas és Isabel Macedo látható.

Az első rész premierje hazájában 2004. március 15-én volt. Magyarországon az első évadját 2005. február 1-jétől kezdte el sugározni az RTL Klub tévécsatorna, majd egy évvel később leadta a második szériát is.

A telenovella gyerekeknek, illetve tinédzsereknek íródott, és a Hamupipőke című mese modern változatának tekinthető. A Floricienta az említett tündérmese spanyol nevének (Cenicienta) és Florencia becézésének (Flori) szójátékából ered. A telenovella érdekessége, hogy helyenként szitkom-os elemeket tartalmaz. A főhős valódi édesapja egy gazdag, befolyásos ember, aki azonban meghal, de ügyvédjét utasítja arra, hogy keresse meg egykori nagy szerelmétől, Margarita Valentétől született lányát, hogy ő is részesedjen az örökségből. Flornak ily módon mostohaanyjával, Malalával, és két féltestvérével kell osztoznia apja vagyonán.

A sorozat mellett a készítők kiadtak egy zenei albumot (Floricienta y su banda - Floricienta és bandája), mely a filmben elhangzott betétdalokat tartalmazza. Ezenkívül az alkotók elkészítették a telenovella színpadi változatát, melyet a világ számos táján bemutattak. A CD Magyarországon is kapható, de a színpadi előadást nem láthattuk még itthon.

A sorozat annyira népszerű lett, hogy a tervezett szezon mellett egy új évadot is forgattak. A második széria szorosan kapcsolódik az elsőhöz, de külön is megállja a helyét. Az első évadban 175 epizód készült, a másodikban 186. Ehhez szintén készült zenei anyag.

Történet[szerkesztés]

Florencia, egy ártatlan és fiatal lány, akit mindenki szeret s tisztel. Egyedül él egy panzióban, s zöldségkihordással tartja el magát. Az a vágya, hogy híres énekesnő legyen. A barátai egy zenekarban játszanak, de Flornak már nem jutott hely. Általában ő viszi számukra a ruhákat is, ezért meglátogatja őket. A zenekar menedzsere fellépési lehetőséget szerez nekik, ám Flor összeveszik az énekesnővel, aki emiatt viharosan távozik. Ezek után Flor kerül a helyére, s a koncert is nagyon sikeresen alakul. A Fritzenwalden családban, Federico, a legidősebb testvér éppen külföldi úton van, s a gyerekeknek sikerül megszabadulni a nevelőnőtől is. Bulit szerveznek, s zenekarként Florékat hívják meg. A banda ott is nagy sikert arat. A buli fokozása érdekében, bekapcsolják a habgépet, ám az hatalmas habot kavar, s szinte ki kell menekülni a teremből. Ám, Flor észreveszi, hogy a Fritzenwalden család legkisebb tagja, a kis Thomas bent rekedt a habok alatt, s kimenti őt. Mikor épp el akar menni, megérkezik Federico, leteremti Flort, és eltiltja őt a testvéreitől. Egy nap Thomas meghallja, hogy Federico azt tervezi, hogy intézetbe küldi a testvéreit. Emiatt Thomas elszökik, s Flor biciklijén és lakásában talál menedéket. Rájön, hogy Flornak anyagi gondjai vannak, ezért összeragaszt egy váltságdíj kérő levelet, elviszi hozzájuk, majd visszamegy Florhoz. Ám, lebukik, s össze-vissza hazudik Flornak. A lány nagyon megszereti a kisfiút. Federico, a tv-ben felad egy hirdetést, amit meglát az egyik gonosz szomszéd, s kihívja a rendőrséget. Flort és nénikéjét Titinát börtönbe zárják. Kénytelenek egy éjszakát a börtönben eltölteni, mire Thomas elmondja az igazat. Ekkor kiszabadulnak. Ám Flort kirúgják a munkahelyéről és a panzióból is. Ezek után, Federico felveszi őt a házba a gyerekek nevelőnőjének. A dolog nagyon jól beválik, mivel Flor igazán ért a gyerekekhez. Martinnak idegi problémái vannak, nem igazán tudta feldolgozni a szülei halálát, ráadásul asztmás is, s mindene a tanulás, és nincsenek barátai. A kis Thomasnak igazából csak a magatartásával vannak problémái. Maia, egy nagy kamasz, aki mindig rossz fiúkba szeret bele. Nem is veszi észre, hogy az igazi Facha (a zenekar egyik tagja), s nem meri felvállalni az érzelmeit. Franco, egy igazi macsó, aki imádja a nőket és a teniszt. Federiconak is megvannak a maga gondjai. A szülei halála óta rászakadt a vállalat, a gyerekek felnevelése. Ráadásul nem repülhet, pedig ez lenne élete vágya. Nos, ezek után nem csoda, ha Flornak sok dolga lesz a házban. Ám munkáját nehezíti Federico kedvese Delfina és annak anyja Malala, akik mindent megtennének annak érdekében, hogy a lányt kiutálják a házból...[1]

Főszereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[2]
Florencia Bertotti Florencia Fazzarino Santillan Valente Mezei Kitty
Juan Manuel Gil Navarro Federico Fritzenwalden Láng Balázs
Fabio Di Tomaso Máximo Augusto "El Conde" Calderón de la Hoya Csík Csaba Krisztián
Benjamín Rojas Franco Fritzenwalden / Franco Calderón Guerrero Moser Károly
Isabel Macedo Delfina Santillán Torres Oviedo / Rosa "Rosi" Violeta Torres Oviedo Kerekes Andrea
Graciela Stefani María Laura "Malala" Torres Oviedo viuda de Santillán Kocsis Mariann
Esteban Prol Lorenzo "Lolo" Mónaco Juhász Zoltán
Henny Trayles Greta Van Beethoven Illyés Mari
Stéfano De Gregorio Tomás Fritzenwalden Jelinek Márk
Lali Espósito Roberta Espinosa Talmács Márta
Nicolas Maiques Nicolás Fritzenwalden / Lautaro Suárez / Lautaro Fritzenwalden Előd Botond
Agustín Sierra Martin Fritzenwalden Szalay Csongor
Paola Sallustro Maia Fritzenwalden Molnár Ilona
Diego Child Danilo 'Facha' Markovics Tamás
Diego Mesaglió Damián "Bata" Medina Ramos Varga Rókus
Angeles Balbiani Sofía Santillán Torres Oviedo Braun Rita
Esteban Pérez Matías "Matute" Ripamonti" Tóth Roland
Zulma Faiad Theresa "Titina" Ramos Andresz Kati
Laura Azcurra Amelia viuda de Fritzenwalden Zsigmond Tamara
Mariana Seligmann Clara Alcántara Kapu Hajni
Micaela Vásquez Renata (Nata) Szabó Gertrúd
Hilda Bernard Nilda viuda de Santillán Kassai Ilona
Alberto Anchart Antóine Várday Zoltán
China Suárez Paz Alcántara Mánya Zsófi
Maida Andrenacci Valentina Esquivel Bogdányi Titanilla
Brenda Gandini Olivia Fritzenwalden Vadász Bea
Mirta Wons María Betina "Beba" Torres Oviedo. Náray Erika
Esmeralda Mitre Lucía Warner Roatis Andrea
Guido Kaczka Alejandro "Ale" Joó Gábor
Christian Sancho Gonzalo "Gonza" Vári Attila
Verónica Pelaccini Mercedes Csampisz Ildikó
Antonio Caride Raúl Medina Balázsi Gyula

Érdekességek[szerkesztés]

A sorozat zenéivel összesen 7 CD-t jelentettek meg, melyek kivétel nélkül nagy példányszámban keltek el. A két évad főcímdalát, illetve a legtöbb betétdalt is maga a főszereplő, Florencia Bertotti énekli. Az elsőként megjelent CD-t, melynek címe Floricienta y su banda, 2005-ben Latin Grammy-díjra jelölték.[3] DVD-n nemcsak a sikeres sorozat első és második évada jelent meg, hanem mindkét évad színházi verziójának egy-egy felvétele is.

CD-k[szerkesztés]

 • Floricienta y su banda 2004
 • Floricienta y su banda karaoke 2004
 • Floricienta 2005
 • Floricienta karaoke 2005
 • Floricienta princesa de la terraza 2006
 • Floricienta especial navidad 2007
 • Floricienta Grandes Éxitos 2007

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Lásd. [2015. május 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. július 16.)
 2. A Csacska angyal magyar hangjai. Szinkronok.hu. (Hozzáférés: 2023. december 12.)
 3. Lásd

További információk[szerkesztés]