Confusion is Sex

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sonic Youth
Confusion is Sex
album
Megjelent 1983
Stílus Alternatív rock
Nyelv angol
Kiadó Neutral Records
Producer Wharton Tiers,
Sonic Youth
Sonic Youth-kronológia
Sonic Youth (EP)
(1982)
Confusion is Sex
(1983)
Bad Moon Rising
(1984)

A Confusion is Sex a Sonic Youth 1983-ban megjelent bemutatkozó albuma. A DGC kiadó 1995-ben újra kiadta az albumot, melyhez a Kill Yr Idols-ból további számokat adott. Az albumon hallható a The Stooges I Wanna Be Your Dog című koncertfelvétele is. A borítón Kim Gordon basszusgitáros és Thurston Moore gitáros rajza látható. Ugyanez a rajz volt látható a zenekar korábbi pályája során megjelent posztereken is.

A Confusion is Sex a Sonic Youth egyetlen olyan albuma, melyen Lee Ranaldo gitáros basszusgitáron játszik, elsősorban a Protect Me You című dalban.

Az albumot Wharton Tiers vette fel saját, Chelsea-beli stúdiójában, melyet annak az épületnek az alagsorában rendezett be, melynek felügyelője volt. A dalok többségét Jim Sclavunos dobos rövid, zenekarbeli közreműködése alatt vették fel, az album számainak többségén ő játszik a dobon. Mivel Sclavunos nem volt megelégedve a nem hagyományos Tiers stúdió működésével, továbbá a zenekar többi tagjával sem találta meg a zenei hangot, elbocsátották, helyére Bob Bertet vették fel, aki a Making The Nature Scene című számban dobol. Bert az albumon ebben a számban, valamint az I Wanna Be Your Dog című szám élő felvételén játszik.

Az album jellegzetessége az óraütésre és harangokra hasonlító gitárhang. Ezt a hangzást a fogólap és a húrok közé dugott csavarhúzóval érték el. Említésre méltó a Protect Me You című szám, melyben Ranaldo és Moore ezt a technikát alkalmazza.


Számok[szerkesztés]

1983[szerkesztés]

 1. (She's in a) Bad Mood
 2. Protect Me You
 3. Freezer Burn / I Wanna Be Your Dog
 4. Shaking Hell
 5. Inhuman
 6. The World Looks Red
 7. Confusion Is Next
 8. Makin the Nature Scene
 9. Lee is Free (instrumental)

1995[szerkesztés]

 1. (She's in a) Bad Mood
 2. Protect Me You
 3. Freezer Burn / I Wanna Be Your Dog
 4. Shaking Hell
 5. Inhuman
 6. The World Looks Red
 7. Confusion Is Next
 8. Making the Nature Scene
 9. Lee Is Free (instrumental)
 10. Kill Yr. Idols
 11. Brother James
 12. Early American
 13. Shaking Hell (live)

Források[szerkesztés]