Bűvölet – Az örökség

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bűvölet – Az örökség
(The Craft: Legacy)
2020-as amerikai film
RendezőZoe Lister-Jones
Producer
  • Douglas Wick
  • Lucy Fisher
  • Jason Blum
AlapműThe Craft
Műfajhorror
ForgatókönyvíróZoe Lister-Jones
Főszerepben
ZeneHeather Christian
OperatőrHillary Spera
VágóLibby Cuenin
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő90 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár16 IV. kategória (NFT/25700/2020)
Kronológia
ElőzőBűvölet
További információk
SablonWikidataSegítség

A Bűvölet – Az örökség (eredeti cím: The Craft: Legacy) 2020-ban bemutatott amerikai horrorfilm, amelyet Zoe Lister-Jones rendezett és írt. A producerei Douglas Wick, Lucy Fischer és Jason Blum. A főszerepekben Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Lovie Simon, Zoey Luna és Michelle Monaghan láthatók. A film zeneszerzője Heather Christian. A film gyártója a Columbia Pictures, a Blumhouse Productions és a Red Wagon Entertainment, forgalmazója a Sony Pictures Releasing.

Amerikában 2020. október 28-án mutatták be VoD-on. Magyarországon 2020. október 29-én mutatták be a mozikban.

A film a 1996-os a Bűvölet folytatása.

Cselekmény[szerkesztés]

Frankie, Tabby és Lourdes varázslattal próbálják megállítani az időt, de nem tudják, mivel szükségük van még egy emberre. Lily Schechner a terapeuta édesanyjával, Helennel a városba költöznek Helen barátjához Adamhez és három fiához, Jacobhoz, Isaiah-hoz és Abe-hoz. Lily összebarátkozik a három lánnyal, amikor telekinetikusan betolja Timmyt az öltözőszekrényekbe. A lányok rájönnek, hogy ő a negyedik tag, és felkérik, hogy csatlakozzon a szövetségükhöz. Ennek eredményeként sikerül megállítani az időt.

Hogy bosszút állhassanak Timmyn, a lányok varázslatot vetnek rá. Másnap Timmy barátságosan viselkedik. Továbbra is kísérleteznek erejükkel. Amikor Adam felfedezi az iskolában történt esetet, szidja Lilyt, de Helen megvédi. Timmy partit rendez, meghívva a lányokat is és bocsánatot kér Lily-től, végül összebarátkoznak. Amikor Timmy Lily otthonában van elmondja a lányoknak és Jacobnak, hogy lefeküdt Isaiah-val, Jacob idősebb testvérével, tehát homoszexuális.

Másnap reggel, az óra alatt, a lányok tanára elmondja, hogy Timmy állítólag előző este öngyilkos lett. Lily Adamot veszélyesnek véli és megkéri anyját, hogy költözzenek el, de ő nem akar. Timmy temetése után Helen elmondja Lilynek, hogy elköltözik. Azt is elismeri, hogy tud a hatalmairól és kéri, hogy adja át neki a hatalmát. Amikor Lily gyanakszik rá, Helen átalakul, és kiderül, hogy végig Adam volt.

Lily egy erdőben ébred éjjel Adammal, aki bevallja, hogy megölte Timmyt és Lilyt is megakarja ölni. Közben Timmy felveszi a kapcsolatot a többiekkel az Ouija deszkáján keresztül és elmondja nekik hogy ki ölte meg és, hogy Lily veszélyben van. Még időben megmentik Lilyt és legyőzik Adamot. Később Helen elviszi Lilyt az igazi édesanyjához, akiről kiderül, hogy Nancy Downs az.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[1]
Lily Schechner Cailee Spaeny Rudolf Szonja
Frankie Gideon Adlon Sodró Eliza
Tabby Lovie Simone Staub Viktória
Lourdes Zoey Luna Mentes Júlia
Timmy Andrews Nicholas Galitzine Baráth István
Helen Schechner Michelle Monaghan Nagy-Németh Borbála
Adam Harrison David Duchovny Rékasi Károly
Abe Harrison Julian Grey Kretz Boldizsár
Jacob Harrison Charles Vandervaart Dékány Barnabás
Isaiah Harrison Donald MacLean Jr. Novkov Máté
Nancy Downs Fairuza Balk Madarász Éva
Jeremy Chris Tomassetti Bogdán Gergő
Mr. Bly James Madge Galbenisz Tomasz
További magyar hangok
Bach Zsófia, Bor László, Borbíró András, Fehérváry Márton, Földi Csenge, Gulás Fanni, Hegedűs Miklós, Hornung Igor, Lipcsey Colini Borbála, Mohácsi Nóra, Rubóczki Márkó, Sörös Miklós, Tóth Zsófia, Veszelovszki Janka

Gyártás[szerkesztés]

Előkészület[szerkesztés]

2019 márciusban bejelentették, hogy Zoe Lister-Jones írja és renfezi a film. A gyártói Jason Blum Blumhouse Productions cége és a Columbia Pictures. Az előző film rendezője Andrew Fleming vezető producer lesz.[2]

Szereposztás[szerkesztés]

2019 júniusában Cailee Spaeny csatlakozott a filmhez.[3] 2019 szeptemberében Gideon Adlon, Lovie Simone és Zoey Luna csatlakozott a filmhez.[4] 2019 októberében Nicholas Galitzine, David Duchovny, Julian Gray és Michelle Monaghan csatlakozott a filmhez.[5] 2019 novemberében Donald MacLean Jr. csatlakozott a filmhez.[6]

Forgatás[szerkesztés]

A forgatás 2019 októberében kezdődött.[7] A torontoi forgatás során Zoe Lister-Jones rendező egy helyszínen készített interjúban elmondta, hogy Bűvölet folytatása „... középpontjában a fiatalok állnak, legfőképpen a fiatal nők..." [8]

Zene[szerkesztés]

A film zenéjét Heather Christian alkotta. A Madison Gate Records adta ki digitálisan 2020. október 28-án.[9]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bűvölet - Az örökség (The Craft: Legacy) - a magyar hangok” (Hozzáférés: 2020. november 4.) 
  2. D'Alessandro, Anthony: Columbia Pictures & Blumhouse Officially Tap Zoe Lister-Jones To Direct & Write 'The Craft' Reboot. Deadline Hollywood , 2019. március 26. (Hozzáférés: 2020. november 4.)
  3. Galuppo, Mia: 'The Craft' Reboot Finds Lead With Cailee Spaeny (Exclusive). The Hollywood Reporter , 2019. június 21. (Hozzáférés: 2020. november 4.)
  4. N'Duka, Amanda: Gideon Adlon, Lovie Simone, Zoey Luna Join Cailee Spaeny To Lead ‘The Craft’ Remake From Blumhouse. Deadline Hollywood , 2019. szeptember 19. (Hozzáférés: 2020. november 4.)
  5. N'Duka, Amanda: ‘The Craft’: Nicholas Galitzine Set For Sony, Blumhouse Revamp. Deadline Hollywood , 2019. október 8. (Hozzáférés: 2020. november 4.)
  6. D'Alessandro, Anthony: Donald MacLean Jr. Joins ‘The Craft’ Cult. Deadline Hollywood , 2019. november 5. (Hozzáférés: 2020. november 4.)
  7. Directors Guild Canada. (Hozzáférés: 2020. november 4.)
  8. Cairns, Bryan. „'The Craft: Legacy' is Bringing Back That Cult-Classic Magic for a New Era”, SyFy, 2020. október 2. (Hozzáférés: 2020. november 4.) 
  9. 'The Craft: Legacy' Soundtrack Details. Film Music Reporter, 2020. október 27. (Hozzáférés: 2020. november 4.)

Források[szerkesztés]