Bunyó (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bunyó
(Fighting)
2009-es amerikai film
Rendező Dito Montiel
Producer Kevin Misher
Vezető producer Andrew Rona
Műfaj
Forgatókönyvíró Dito Montiel
Főszerepben Channing Tatum
Terrence Howard
Luis Guzmán
Zulay Henao
Zene Jonathan Elias, David Wittman
Operatőr Stefan Czapsky
Vágó Jake Pushinsky
Gyártás
Gyártó Nickelodeon Movies
OrszágUSA
Nyelv angol + magyar
(szinkron)
Forgatási helyszín New York
Játékidő 105 perc
Költségvetés 11 millió dollár[1]
Forgalmazás
Forgalmazó Magyarország UIP Duna
USA Rogue Pictures
BemutatóUSA 2009. április 24.
Magyarország 2009. július 30.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel 32 474 120 dollár[2]
További információk

A Bunyó (Fighting) 2009-es amerikai akció-dráma, melyet Dito Montiel írt és rendezett. A főszereplők Channing Tatum, Terrence Howard és Luis Guzmán.

Az Amerikai Egyesült Államokban2009. április 24-én mutatta be a Rogue Pictures, Magyarországon pedig, július 30-án.

Történet[szerkesztés]

New York City, napjainkban: Sean MacArthur (Channing Tatum) egy utcai szélhámos. Egy nap, mikor a Radio City Music Hall sarkán hamisított árukat próbál eladni, egy csapat fiatal srác arra kényszeríti őt, hogy az árujával együtt menjen el a környékről. Ezek a fiúk, a jegyüzérnek, Harvey Boardennek (Terrence Howard) dolgoznak, aki a sarkon ellenőrizget. Sean felveszi a harcot velük, de nem tudja megtartani a keresett pénzét, se a termékeit. Később, Sean szembesül egy kávézóban Harveyval és azokkal a srácokkal, akik ellopták a pénzét. Harvey átadja neki a pénzét, és felajánl neki egy lehetőséget, hogy részt vegyen a "Győztes mindent visz" harcban, ahol sok pénzt nyerhet. Harvey létrehoz egy találkozót, az ő barátjával és riválisával, Martinezzel (Luis Guzmán. Sean első harca a Brooklyni templomban lesz, egy orosz ellen. Sikerül nyernie, amikor az orosz fejét beüti egy szökőkútba. Harvey elviszi Seant egy klubba, ahol találkozik egy Zulay (Zulay Henao) nevű pincérnővel, az egyedülálló anyával, akinek korábban Sean megpróbált eladni egy hamis kínai Harry Potter könyvet. Azonban, a VIP klubban, Sean találkozik Evan Haileyvel (Brian White), a profi harcossal, aki ugyanazon főiskolai csapatban volt, ahol Sean, és Sean apja volt a közös edzőjük. Sean és Harvey elhagyja a helységet, miután Sean és Evan között majdnem verekedés alakul ki. Sean második harca, egy Bronxi üzlet háta mögött lesz, egy nagydarab ellenféllel. A harc során Seant szorítófogásban elkapja az ellenfél, és kénytelen Harvey egyik emberének megzavarnia, majd a bolt tulajdonosa, egy nő fegyvert ránt elő és az egyik srác fülét meglövi. Harvey, Sean és a csapat többi tagja elmenekülnek a helyszínről, és senki nem kap fizetést. Sean harmadik harca egy kínai férfi ellen lesz a Penthouseban, amit sikeresen megnyer. A harcok között, Sean egy párszor találkozgatott Zulayval, és végül lefekszenek egymással. Seant és Zulayt, váratlanul meglátogatja Harvey, majd Sean dühös lesz, mert azt gyanítja, hogy Zulayyal szexuális viszonya van. Harvey elmondja neki, hogy Zulay csak segít neki a fogadásokban.

Harvey, Sean számára összehoz egy harcot Evan és ő közte, de Harvey azt akarja, hogy Sean veszítse el a harcot, hogy Martinez és a társai pénzét elnyerjék. Sean elfogadja, és alul marad a harcban. Zulay begyűjtötte a fogadásokat, amely összesen 500 ezer dollár. Sean és Evan elkezdenek egymás ellen harcolni. Zulay, Harvey és a csapat többi tagja figyelik őket. Sean kezd alul maradni, és úgy tűnik, hogy hamarosan elveszti a harcot; Azonban, Sean folytatja és legyőzi Evant, és Martinez megfenyegeti Harveyt. Harvey lakásán, Sean felfedi, hogy Zulay a fogadásokat megfordította, így egy millió dollárt nyertek. Zulay felveszi Seant és Harveyt, majd elhagyják New Yorkot, a nagymamájával és a kislányával együtt.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[3]
Channing Tatum Shawn MacArthur Markovics Tamás
Terrence Howard Harvey Boarden Király Attila
Zulay Henao Zulay Velez Németh Borbála
Luis Guzmán Martinez Besenczi Árpád
Brian White Evan Hailey Csík Csaba Krisztián
Michael Rivera Ajax Szvetlov Balázs
Peter Tambakis Z Szalay Csongor
Flaco Navaja Ray Ray Baráth István
Anthony DeSando Christopher Anthony Stern Dániel
Ivan Martin Jerry, részvényügynök Magyar Bálint
Cung Le Sárkány Le Nem szólal meg

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Fighting (2009). The Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2014. szeptember 9.)
  2. Bunyó. Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2014. szeptember 9.)
  3. ISzDb – BUNYÓ (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2014. szeptember 9.)

További információk[szerkesztés]