Bruntáli járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bruntáli járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületMorva-sziléziai kerület
RendszámBR
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Bruntáli járás (Csehország)
Bruntáli járás
Bruntáli járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 49° 59′ 17″, k. h. 17° 27′ 51″Koordináták: é. sz. 49° 59′ 17″, k. h. 17° 27′ 51″
A Wikimédia Commons tartalmaz Bruntáli járás témájú médiaállományokat.
A Bruntáli járás

A Bruntáli járás (csehül: Okres Bruntál) közigazgatási egység Csehország Morva-sziléziai kerületében. Székhelye Bruntál. Lakosainak száma 98 858 fő (2009). Területe 1536,06 km².

Városai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

Andělská HoraBílčiceBohušovBranticeBřidličnáBruntálBýkov-LáryšovČakováDětřichov nad BystřicíDívčí HradDlouhá StráňDolní MoraviceDvorceHeřmanoviceHlinkaHolčoviceHorní BenešovHorní MěstoHorní ŽivoticeHošťálkovyJanovJindřichovJiříkovKarlova StudánkaKarloviceKrasovKřišťanoviceKrnovLeskovec nad MoravicíLichnovLiptaňLomniceLudvíkovMalá MorávkaMalá ŠtáhleMěsto AlbrechticeMezinaMilotice nad OpavouMoravskoslezský KočovNová PláňNové HeřminovyObornáOsoblahaPetroviceRazováRoudnoRudná pod PradědemRusínRýmařovRyžovištěŠiroká NivaSlezské PavloviceSlezské RudolticeStará VesStaré HeřminovyStaré MěstoSvětlá HoraSvobodné HeřmaniceTřemešnáTvrdkovÚvalnoVáclavov u BruntáluValšovVelká ŠtáhleVrbno pod PradědemVysokáZátor

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bruntál District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Bruntál című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.