Bazi rossz Valentin-nap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bazi rossz Valentin-nap
(I hate Valentine day)
2009-es amerikai film
Rendező Nia Vardalos
Műfaj romantikus vígjáték
Forgatókönyvíró Nia Vardalos
Főszerepben Nia Vardalos
John Corbett
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín New York
Játékidő 98 perc
Költségvetés 3 millió USD (becsült)
Forgalmazás
Forgalmazó IFC Films
Bemutató 2009. július 3.
Korhatár 12 II. kategória (F/9818/J)
Bevétel 1 985 260 dollár
További információk

A Bazi rossz Valentin-nap (eredeti cím: I Hate Valentine's Day) 2009-ben bemutatott romantikus vígjáték. Az író, rendező és egyik főszereplő Nia Vardalos. A férfi főszereplő John Corbett, aki Vardalos 2002-es sikerfilmjében, a Bazi nagy görög lagziban is főszereplő volt.

A film bemutatója 2009. július 3-án volt, DVD-n 2010. február 9-én jelent meg.

Cselekménye[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

New Yorkban a virágboltos Genevieve Gernier (Nia Vardalos) meggyőződése szerint nem szabad hosszú távú párkapcsolatba bocsátkozni, legjobb a romantika és a randevúzás, ami szerinte öt randevú után véget kell érjen. Így senki mellett nem kötelezi el magát és saját bevallása szerint mindig boldog. Egyik nap a közeli üzlethelyiséget Greg Gatlin (John Corbett) bérli ki, aki tapas-bárat hoz létre benne. Amikor ők ketten közelebbi kapcsolatba kerülnek, a férfi először meglepődik a nő „csak 5-randi” szabályán, majd elfogadja a dolgot, mivel az számára sem jár elkötelezettséggel.

Első randijuk a tapas étterem megnyitóján van, a második egy modern képzőművészeti kiállításon, a harmadik egy karaoke-bárban, a negyediken Greg a lakásában főz vacsorát. Ez utóbbi annyira jól sikerül, hogy Genevieve aznap éjjel és másnap éjjel is ott alszik a férfi lakásán.

Mivel túl vannak a Genevieve szerint négy, a férfi szerint azonban öt randin, Genevieve szembesül saját szabálya negatív következményeivel. Kiderül, hogy Genevieve azért hozta ezt a szabályt, mert apja megcsalta az anyját, aki szenvedett emiatt és ő nem akart ugyanerre a sorsa jutni. Apjával megszakított minden kapcsolatot, bár apja rendszeresen keresi telefonon.

Amikor megtudja, hogy anyja már nem haragszik a férjére és rendszeresen beszélgetnek, Greg pedig hiányozni kezd neki, Genevieve úgy érzi, változtatnia kell addigi felfogásán. Greg is mindent megtesz, hogy a kapcsolat folytatódjék.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Bazi rossz Valentin-napot az Egyesült Államokban 2009. július 3-án mutatták be. A film összbevétele 1 590 094 dollár volt.[1]

A kritikusok véleménye túlnyomórészt negatív volt. A filmkritikusok véleményét összegző Rotten Tomatoes 26 vélemény alapján 15%-ra értékelte.[2]

A másik hasonló oldal, a Metacritic, 17 pontot adott rá a lehetséges 100-ból, 13 kritikus véleménye alapján.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az I Hate Valentine's Day című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.