Bazi rossz Valentin-nap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bazi rossz Valentin-nap
(I hate Valentine day)
2009-es amerikai film
Rendező Nia Vardalos
Műfaj romantikus vígjáték
Forgatókönyvíró Nia Vardalos
Főszerepben Nia Vardalos
John Corbett
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 98 perc
Költségvetés 3 millió USD (becsült)
Forgalmazás
Forgalmazó IFC Films
Bemutató 2009. július 3.
Korhatár 12 II. kategória (F/9818/J)
Bevétel 1 985 260 dollár
További információk

A Bazi rossz Valentin-nap (eredeti cím: I Hate Valentine's Day) 2009-ben bemutatott romantikus vígjáték. Az író, rendező és egyik főszereplő Nia Vardalos. A férfi főszereplő John Corbett, aki Vardalos 2002-es sikerfilmjében, a Bazi nagy görög lagziban is főszereplő volt.

A film bemutatója 2009. július 3-án volt, DVD-n 2010. február 9-én jelent meg.

Cselekménye[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

New Yorkban a virágboltos Genevieve Gernier (Nia Vardalos) meggyőződése szerint nem szabad hosszú távú párkapcsolatba bocsátkozni, legjobb a romantika és a randevúzás, ami szerinte öt randevú után véget kell érjen. Így senki mellett nem kötelezi el magát és saját bevallása szerint mindig boldog. Egyik nap a közeli üzlethelyiséget Greg Gatlin (John Corbett) bérli ki, aki tapas-bárat hoz létre benne. Amikor ők ketten közelebbi kapcsolatba kerülnek, a férfi először meglepődik a nő „csak 5-randi” szabályán, majd elfogadja a dolgot, mivel az számára sem jár elkötelezettséggel.

Első randijuk a tapas étterem megnyitóján van, a második egy modern képzőművészeti kiállításon, a harmadik egy karaoke-bárban, a negyediken Greg a lakásában főz vacsorát. Ez utóbbi annyira jól sikerül, hogy Genevieve aznap éjjel és másnap éjjel is ott alszik a férfi lakásán.

Mivel túl vannak a Genevieve szerint négy, a férfi szerint azonban öt randin, Genevieve szembesül saját szabálya negatív következményeivel. Kiderül, hogy Genevieve azért hozta ezt a szabályt, mert apja megcsalta az anyját, aki szenvedett emiatt és ő nem akart ugyanerre a sorsa jutni. Apjával megszakított minden kapcsolatot, bár apja rendszeresen keresi telefonon.

Amikor megtudja, hogy anyja már nem haragszik a férjére és rendszeresen beszélgetnek, Greg pedig hiányozni kezd neki, Genevieve úgy érzi, változtatnia kell addigi felfogásán. Greg is mindent megtesz, hogy a kapcsolat folytatódjék.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Fogadtatás[szerkesztés]

A Bazi rossz Valentin-napot az Egyesült Államokban 2009. július 3-án mutatták be. A film összbevétele 1 590 094 dollár volt.[1]

A kritikusok véleménye túlnyomórészt negatív volt. A filmkritikusok véleményét összegző Rotten Tomatoes 26 vélemény alapján 15%-ra értékelte.[2]

A másik hasonló oldal, a Metacritic, 17 pontot adott rá a lehetséges 100-ból, 13 kritikus véleménye alapján.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az I Hate Valentine's Day című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.