Battlefield 4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Battlefield 4
Battlefield 4 logo.png
Fejlesztő EA DICE
Kiadó Electronic Arts
Rendező Lars Gustavsson
Stefan Strandberg
Producer Aleksander Grøndal
Tobias Dahl
Tervező Thomas Andersson
Mikael Kasurinen
Programozó Vidar Nygren
Művész Gustav Tilleby
Író Jesse Stern
Mikael Säker
Adrian Vershinin
Zeneszerző Johan Skugge
Jukka Rintamäki
Sorozat Battlefield (sorozat)
Motor Frostbite 3
Platformok Microsoft Windows
PlayStation 3
PlayStation 4
Xbox 360
Xbox One
Kiadási dátum 2013. október 29.
Műfaj First-person shooter
Játékmódok Single-player, multiplayer
USK-besorolás USK 18.svg USK: 18+
Adathordozó Optikai adattárolók
A Battlefield 4 weboldala

A Battlefield 4 egy first-person shooter videójáték, melyet az EA DICE fejlesztett és az Electronic Arts adott ki 2013. október 29-én. Megjelent Microsoft Windows-ra,PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra is. A Battlefield sorozat 12. tagja a 2011-es Battlefield 3 után.

A játék meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült, a kezdeti játékbeli hibák ellenére. Dicsérték a multiplayer módot, a játékmenetet, és a grafikát, de kritizálták a rövid és felejthető singleplayer kampány miatt. Elődjéhez hasonlóan sikeres eladási számokat produkált.

Játékmenet[szerkesztés]

A játék a sorozat eddigi részeit követve ismét a háborús vonalra fókuszál, nagy csataterekkel, rengeteg fegyverrel és járművel. A fegyverekre és járművekre a Battlefield 3-hoz hasonlóan több hasznos kiegészítőt is szerelhetünk, miután feloldottuk őket. Megjelennek a szokásos játékmódok, kevés újdonsággal kiegészülve, a legnépszerűbb módok továbbra is a Conquest és a Rush maradtak a játékosok körében. Az elődjéhez képest még részletesebb és még rombolhatóbb környezetet kapunk, az új, Frostbite 3 motornak köszönhetően.

A játékból ismét lehetőségünk van Premium kiadást vásárolni, mely az összes DLC-t tartalmazza. Ezekből öt készült; China Rising, Second Assault, Naval Strike, Dragon's Teeth és a Final Stand. A sorozatban először lehetőségünk van Battlepack-eket vásárolni a játékban, melyek fegyverkiegészítőket illetve XP boost-okat tartalmazhatnak. Ami nem újdonság, hogy ismét vásárolhatunk shortcut-okat a játékbeli fegyverek és kiegészítők azonnali feloldása érdekében.