Ugrás a tartalomhoz

Az otthon melege

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az otthon melege
(Welcome Home)
2018-as amerikai film
RendezőGeorge Ratliff
Producer
  • Allan Mandelbaum
  • Tim White
  • Trevor White
Műfaj
ForgatókönyvíróDavid Levinson
Főszerepben
ZeneBear McCreary
Gyártás
GyártóVoltage Pictures
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgalmazás
BemutatóMagyarország DVD-n
USA 2018. november 16.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az otthon melege (eredeti cím: Welcome Home) 2018-ban bemutatott amerikai filmthriller-dráma, melyet David Levinson forgatókönyvéből George Ratliff rendezett. A főbb szerepekben Aaron Paul és Emily Ratajkowski látható.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2018. november 16-án mutatták be, vegyes kritikai értékelés mellett.

Cselekmény

[szerkesztés]

Bryan és Cassie romantikus villát bérelnek Umbriában. Nem sokkal megérkezésük után Cassie megismerkedik a kedves, jóképű Federicóval. Bryan féltékeny lesz Federico jó megjelenésére és elbűvölő személyiségére, ám Cassie-t felzaklatja párja bizalmatlansága. Federico ezt a féltékenységet kihasználva manipulálja és készteti a pár tagjait veszekedésre. Bryan és Cassie egyre veszélyesebb erotikus macska-egér játékban találják magukat.

Rájönnek, hogy Frederico tükrök mögül, valamint más rejtett kamerákon keresztül figyelte őket a házban. A férfi végig játszott velük, végül Cassie megöli őt egy sétapálcával. Nem sokkal később a ház tulajdonosa, Eduardo (Frederico társa) is megérkezik, megnézi a felvételeket a rejtett helyiségben és ezután fegyvert szegez Bryanre. A rémült Cassie megvédi barátját és megszúrja Eduardót egy rögtönzött késsel, Bryan pedig a saját fegyverével lelövi őt. Ezt követően a pár elégeti az összes róluk, valamint más emberekről készült felvételt. Megfogadják egymásnak, hogy a gyilkosságot soha senkinek nem mondják el. Ám ahogy a holttesteket eltemetik a ház mögött, egy kerti törpe szemébe rejtett kamera rögzíti az eseményt, így szemtanúk az egész világon értesülnek a gyilkosságokról.

Szereplők

[szerkesztés]
Szereplő Színész Magyar hang
Bryan Palmer Aaron Paul Zámbori Soma
Cassie Ryerson Emily Ratajkowski Györfi Anna
Frederico Riccardo Scamarcio Crespo Rodrigo
Eduardo Francesco Acquaroli Jakab Csaba
Isabella Alice Bellagamba Csuha Borbála
Alessandra Katy Louise Saunders Sipos Eszter Anna

A film készítése

[szerkesztés]

Paul és Ratajkowski 2017 áprilisában csatlakoztak a filmhez, mint főszereplők.[1]

Eredetileg 2018. szeptember 7-én adták volna ki a filmet, de végül november 12-én jelent meg.[2] A film első előzetesét 2018. október 4-én tették közzé.[3]

Fogadtatás

[szerkesztés]

A Metacritic oldalán a film értékelése 38% a 100-ból, négy vélemény alapján.[4] A Rotten Tomatoeson az Otthon melege 14%-os minősítést kapott, hét értékelést összegezve.[5]

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. Kit, Borys: Aaron Paul, Emily Ratajkowski to Star in Thriller 'Welcome Home' (Exclusive). The Hollywood Reporter, 2017. április 24. (Hozzáférés: 2018. október 4.)
  2. Ellwood, Pip: Aaron Paul and Emily Ratajkowski’s Welcome Home to get November VOD release. Entertainment Focus, 2018. szeptember 7. (Hozzáférés: 2018. október 4.)
  3. Russian, Ale: Emily Ratajkowski and Aaron Paul Are a Couple in Trouble in Sexy, Scary Welcome Home Trailer. People, 2018. október 4. (Hozzáférés: 2018. október 4.)
  4. Welcome Home. Metacritic. (Hozzáférés: 2019. január 28.)
  5. Az otthon melege (2018). Rotten Tomatoes. (Hozzáférés: 2019. január 28.)

Fordítás

[szerkesztés]
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Welcome Home (2018 film) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk

[szerkesztés]