Az elveszett kardforgató

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Az elveszett kardforgató
(關雲長 Guan yun chang)
2011-es hongkongi film
Rendező Alan Mak
Felix Chong
Producer Leung Ting
Műfaj
Forgatókönyvíró Alan Mak
Felix Chong
Főszerepben Donnie Yen
Jiang Wen
Sun Li
Zene Henry Lai
Operatőr Chan Chi-ying
Vágó Kong Chi-leung
Gyártás
Gyártó Easternlight Films
OrszágKína Hongkong
Nyelv kantoni, mandarin
Játékidő 107 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Edko Films
Bemutató2011. április 28.
Bevétel 29 598 045 USD
További információk

Az elveszett kardforgató (eredeti címén: The Lost Bladesman) egy 2011-es kínai-hongkongi történelmi-háborús film, amely Guan Yu igaz történetén alapszik, a Három királyság regényes története című regényéből. A filmet Alan Mak és Felix Chong rendezte és a főszereplő Donnie Yen, mint Guan Yu. A film 2011. április 28-án jelent meg, Magyarországon TV-ben adták le magyar szinkronnal.

Történet[szerkesztés]

20 évvel ezelőtt, a Han birodalom nagyszabású invázióba kezdett. Cao Cao egy maroknyi harcossal az oldalán, küzdött a béke és az egyensúly visszaállításáért. Azonban Yuan Shao saját sereget toborzott, hogy elárulja őket. Nagy létszámfölényben Yuan Shao megtámadta Boma városát. A csapat kis létszám ellenére mindig ravaszul és kitartóan harcolt, megnyerve minden csatát. Ám látván a kegyetlen vérrontást, a hadnagyok harci kedve alább hagyott, tudva, hogy a várost elveszíthetik.

Guan Yu (Donnie Yen) hét éven át harcolt Liu Bei oldalán a rivális Wei és Wu birodalom ellen, földi pokollá változtatva ezzel Kínát. 20 évvel később Wei és Wu megtámadta az erősítésre váró Guan seregét. Guan Yun Chang utolsó leheletéig harcolt az emberei oldalán. Végül a túlerő legyőzte, fogságba esett és megölték. Levágott fejét pedig elküldték Cao Cao-nak.

Cao Cao ünnepélyes keretek között temette el Guan fejét remélve, hogy ezzel háborút sző Zhi és Wu között. Wu fejedelmi módon temette el Guan testét és templomot emelt neki, ezzel a szövetség felbomlott és Guan Yun Chang temetése után Liu Bei megtámadta Wu-t.

Szereplők[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]