Apály (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Apály
(Low Tide)
2019-es amerikai film
RendezőKevin McMullin
ProducerBrian Kavanaugh-Jones
Műfajfilmdráma
ForgatókönyvíróKevin McMullin
Főszerepben
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő86 perc[1]
Forgalmazás
ForgalmazóA24 Films
Bemutató2019. október 4. (Amerikai Egyesült Államok)
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Apály (eredeti cím: Low Tide) 2019-ben bemutatott amerikai filmdráma, melynek forgatókönyvírója és rendezője Kevin McMullin. A főszerepben Keean Johnson, Alex Neustaedter, Daniel Zolghadri, Kristine Froseth, Shea Whigham és Jaeden Martell látható.

Világpremierje 2019. április 28-án volt a Tribeca Filmfesztiválon, az Egyesült Államokban pedig 2019. október 4-én mutatta be az A24 a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

A New Jersey-i tengerparton három tinédzser fiú a nyarat azzal tölti, hogy a sétányon és a városban csavarogva kisebb-nagyobb balhékba keveredik. Az egyikőjük az öccsével egy halott férfi szigeti házában egy zsák aranyérmét talál, amit megpróbálnak elrejteni a barátaik elől, de egyikük gyanakvó és erőszakosan kiszámíthatatlan, bármit hajlandó megtenni a pénzért.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Alan Keean Johnson Bogdán Gergő
Peter Jaeden Martell Nagy Gereben
Red Alex Neustaedter Kretz Boldizsár
Smitty Daniel Zolghadri Molnár Olivér
Mary Kristine Froseth Mayer Szonja
Kent őrmester Shea Whigham Forgács Péter
Nate James Paxton
Javier Danny Bolero

Bemutató[szerkesztés]

Világpremierjét a Tribeca Filmfesztiválon tartották 2019. április 28-án.[2] Az A24 és a DirecTV Cinema forgalmazta.[3] A filmet az Egyesült Államokban 2019. szeptember 5-én mutatták be a DirecTV Cinema forgalmazásában, majd 2019. október 4-én korlátozott számban került a mozikba.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Low Tide. Tribeca Film Festival . [2019. augusztus 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. április 8.)
  2. Hayes, Dade: Tribeca Film Festival Unveils Feature Lineup, With Screen Time For John DeLorean, Muhammad Ali, Chelsea Manning. Deadline Hollywood , 2019. március 5. (Hozzáférés: 2019. március 5.)
  3. Galuppo, Mia: A24, DirecTV to Distribute Teen Crime Drama 'Low Tide'. The Hollywood Reporter , 2019. április 30. (Hozzáférés: 2019. április 30.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Low Tide című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]