Anne Caudry

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anne Caudry
Életrajzi adatok
Születési névAnne Marie-Louise Jehanne Bernanos
Született1957. május 28.
francia Franciaország
Cambrai
Elhunyt1991. augusztus 23. (34 évesen)
francia Franciaország
Párizs
SírhelyCimetière de Pellevoisin
Származásfrancia francia
Pályafutása
Aktív évek19791988
Híres szerepeiMarianne - (A fösvény)

Anne Caudry IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
SablonWikidataSegítség

Anne Caudry (Cambrai, 1957. május 28.Párizs, 1991. augusztus 23.) francia színésznő, a neves író, Georges Bernanos unokája.

Élete[szerkesztés]

Anne Caudry Cambrai-ban született. Első filmszerepét Pascal Thomas 1979-es filmjében (Confidences pour confidences) kapta. 1979-től 1987-ig számos tévé és mozifilmben és színpadi darabban szerepelt. Legismertebb szerepe, Louis de Funès 1980-as Molière regényéből megfilmesített, A fösvény című filmjében volt, ahol Marianne karakterét jétszhatta el.

Halála[szerkesztés]

Anne Caudry 1991. augusztus 23-án hunyt el Párizsban, halálát HIV vírus okozta. Viszonya volt Rémi Laurent színésszel, aki szintén HIV vírus miatt halt meg két évvel korábban, 1989-ben.[1][2] Caudry-t a Pellevoisini temetőben helyezték végső nyugalomba nagyapja, Georges Bernanos, sírjának a közelében.

Fontosabb filmjei[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Anne Caudry című francia Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]