Althea Flynt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Althea Flynt
Született Althea Leasure
1953. november 6.
USA Marietta, Ohio
Amerikai Egyesült Államok
Elhunyt 1987. június 27. (33 évesen)
USA Los Angeles, Kalifornia
Amerikai Egyesült Államok
Állampolgársága amerikai
Nemzetisége USA amerikai
Házastársa Larry Flynt (1976–1987)
Foglalkozása újságkiadó
Halál okafulladás
Sírhely Kentucky

Althea Flynt (Marietta, Ohio, 1953. november 6.Los Angeles, Kalifornia, 1987. június 27.) Larry Flynt felesége, a Hustler magazin kiadója.

Élete[szerkesztés]

Althea Leasure 1953. november 6-án született az Ohio-i Marietta-ban. Altheanak négy testvére volt, Sherry, Debbie, Marsha és Richard. Amikor Althea nyolc éves volt, apja, Richard megölte anyját, June-t, nagyapját és June egyik ismerősét és magával is végzett. Az eset után Altheát és három testvérét az Ohio-i Xenia-ban egy OSSO Home nevű árvaházban (Ohói katonák és tengerészek árvaháza) helyezték el, ahol többször szexuálisan molesztálták. 1971-ben találkozott Larry Flynttell, akivel 1976. augusztus 21-én házasodtak össze. Férjével megalapították a Hustler című pornómagazint, aminek Althea a haláláig a szerkesztője maradt. Larry Flyntet 1977-ben egy merénylő megsebesíti ami miatt kerekes székbe kerül. Az 1980-as évek közepén Althea új, nem pornográf magazint tervezett, a The Rage-t, aminek a punk szubkultúrára a témája, de nem volt hosszú életű a magazin. 1982-ben Althea elkezdte használni azokat a gyógyszereket, amelyeket Larry-nek írtak fel a fájdalomaira és a drogokra is rászokott. 1983-ban AIDS vírust diagnosztizáltak nála.

Halála[szerkesztés]

Althea 33 éves korában halt meg, amikor 1987. június 27-én Los Angeles-i kúriájában kádba fulladt. A beszámolók szerint drogtúladagolás miatt elvesztette az eszméletét és belefulladt a fürdővízbe. A férje azonban azt állítja, hogy az AIDS olyan előrehaladott állapotában volt, hogy abban az évben biztosan meghalt volna a betegségben. Althea Flynt a Flynt család családi temetőjében helyezték örök nyugalomra, Salyersville-ben.

Emlékezete[szerkesztés]

Az 1996-os Larry Flynt, a provokátor című filmben Courtney Love játssza Althea Flynt-et, aki Golden Globe-díjat kapott az alakításáért.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Althea Flynt című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

További információk[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap