Alma (autómárka)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Alma
Gyártási adatok
Gyártás helye Magyarország Biharkeresztes, Magyarország
Gyártás éve 19901995
Kategória Szabadidő-autó
Tervező Szorcsik Lajos
A(z) modell műszaki adatai
Méret és tömegadatok
Hossz 3500 mm
Szélesség 1560 mm
Magasság 1450 mm
Tömeg 690 kg
Üzemanyag benzin
Üzemanyagtartály 24 liter
Teljesítmény
Motor soros, négyhengeres, vízhűtéses, négyütemű
Felépítés orrmotoros, elsőkerékhajtású
Váltó kézi, négy előremeneti és egy hátrameneti
Teljesítmény 35 kW, 47 LE
Átlagfogyasztás 6,3/5,8 liter/100km
Gyorsulás 0-100: 22 másodperc
Max. sebesség 110 km/h

Kapcsolódó modellek
Trabant, Fiat

Az Alma egy magyar gyártású szabadidő-autó volt, mely elsősorban Trabant és Fiat alkatrészek felhasználásával készült Biharkeresztesen 1990 és 1995 között, minimális darabszámban.

Története[szerkesztés]

Az autót Szorcsik Lajos tervezte meg elsőként 1990 körül Papillon (pillangó) fantázianévvel. A külsőleg fiatalos, „buggy-sított” Trabantnak kinéző járművet az 1994-es BNV formatervezési kiállításán is bemutatta, itt látták meg a Pápa testvérek, Pápa Imre és Pápa Zsigmond, akik fantáziát láttak az autóban, amit mediterrán országokban kívántak értékesíteni. A testvérek felvásárolták a Pestvidéki Gépgyár biharkeresztesi üzemét, hogy ott kezdjék meg az autó gyártását. Az autó főbb részei használt Trabant-alkatrészekből állt, míg a meghajtásáról szintén használt, Fiat 128-asból származó, felújított 903 köbcentiméteres, 47 lóerős, karburátoros motor gondoskodott, de felhasználtak Lada kijelzőket a műszerfalon és egyéb egyedi megoldásokat is eszközöltek. Az autóra egyéves, illetve 10 000 kilométeres garanciát vállaltak, míg a (műanyag) karosszéria átrozsdásodás elleni garanciája hat évre szólt. Az autó vételárát 1995-ben 720 000 forintban állapították meg.

A gyártást beindulását egy görög befektető révén kívánták megvalósítani, a tervezett évi 2-300 darabos értékesítést azonban keresztülhúzta a kocsi gyatra műszaki kivitele és az ehhez képest irreális ára. A számos forgalomba helyezési engedély és előírás anyagi hátterét viszont már nem tudták Pápáék kigazdálkodni, így az elsőként külföldre küldött hét autót nem követték újabbak, ezért a vállalkozás csődbe ment. A gyártás ideje alatt összesen nagyjából egy tucat kocsi készülhetett.

Források[szerkesztés]

  • autó Autóportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap