Albuquerque High School

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Albuquerque High School

Alapítva1891
HelyAmerikai Egyesült Államok, Albuquerque
Típusközépiskola
Tanulólétszám1.920 fő (2007)
IgazgatóTim McCorkle
Elérhetőség
Cím800 Odelia NE
Albuquerque, NM 87102
Elhelyezkedése
Albuquerque High School (USA)
Albuquerque High School
Albuquerque High School
Pozíció az USA térképén
é. sz. 35° 05′ 48″, ny. h. 106° 38′ 07″Koordináták: é. sz. 35° 05′ 48″, ny. h. 106° 38′ 07″
Térkép
Az Albuquerque High School weboldala

Az Albuquerque High School (magyarul: Albuquerque Gimnázium) egy gimnázium (9-12. osztály) Új-Mexikó államban, a Berillio megyei Albuquerque-ben. Tagja az Albuquerque Állami Iskoláknak. Egy 2003-as felmérés szerint a tanulók száma 1840 fő, míg a tanároké 111 fő; 2007-ben a tanulók száma már 1920 főre nőtt.

Az iskola eredetileg az Albuquerque Akadémia része volt, onnan vált ki 1879-ben, akkor még 27 diákkal, azonban csak 1955-ben lett független az akadémiától és került állami kézbe. A mai nevét 1891-ben kapta meg.

Iskolai élet[szerkesztés]

Színjátszókör[szerkesztés]

Az iskolában működik egy aktív színjátszókör, mely igen rangos díjakat tudhat a magáénak. Az állami versenyeken eddig egyszer értek el első helyezést, de mindannyiszor dobogós (második vagy harmadik) helyen végeztek.

Iskolaújság[szerkesztés]

The Records címmel fut az iskola újságja. Ez a lap volt a legelső iskolai újság az állam történetében. A lap havonta jelenik meg, ahol a diákok az őket érintő illetve foglalkoztató témákban találhatnak cikkeket, interjúkat. 2008-ban éli a lap a 91-ik évfolyamát. Vezető szerkesztőjük állandóan két végzős diák.

Albuquerque Bulldogs[szerkesztés]

Az iskola rendelkezik amerikaifutball-csapattal, mely az Albuquerque Bulldogs nevet viseli. A csapat kisebb-nagyobb díjakat kapott. 1946-ban alakult, azóta folyamatosan fejlődik.

Ösztöndíjrendszer[szerkesztés]

1775-ben, amikor még az iskola az Albuquerque Akadémia része volt, megalapították a Thespian-trófeát, mely amolyan ösztöndíjrendszernek is tekinthető egyben. A díjat évente osztják ki azoknak a diákoknak, akik nagy mértékben hozzájárultak az iskola közösségének fejlődéséhez.

Híres diákok[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Albuquerque High School című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.