Al-Gharati Magyed

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Al-Gharati Magyed
Született Pécs[1]
Nemeférfi
Állampolgársága magyar
Nemzetisége jemenimagyar
Foglalkozása humorista

Al-Gharati Magyed jemeni-magyar humorista. A Stand up comedy Humortársulat felfedezettje. A Showder Klubban 2015. november 16-án lépett fel először, mint a műsor addigi legfiatalabb humoristája.

Családja[szerkesztés]

1995.09.15 született Pécsen. Édesapja jemeni származású orvos, aki 1989-ben érkezett Magyarországra, Dombóvárra 4 éves korában költözött családjával, ahol a József Attila általános iskolában, majd később az Illyes Gyula gimnáziumban tanult.[1]

Életrajz[szerkesztés]

2014-ben megnyerte a Humortechnikum nevezetű országos tehetségkutató versenyt, ahol 20 év alatti középiskolás diákok indulhattak. A Humortechnikumba való nevezésekor 18 éves volt. A Humortechnikum megnyerésével felvételt nyert a Stand up comedy Humortársulat (régebben KOmédia Stúdió Humortársulatba), aminek azóta is tagja. A Humortechnikum nagykövete lett 2015-ben. Ugyan ebben az évben leszerződtette az RTL saját gyártású műsorába a Showder Klubba, ahol azóta is a legfiatalabban debütáló humorista.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Berecz Valter; Borovitz Tamás: „Szerintem büszkék lehetnek magukra a magyarok” (HTML). 24.hu, 2016. június 14. (Hozzáférés: 2017. december 23.)

További információk[szerkesztés]