Ace Combat: The Belkan War

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Ace Combat Zero: The Belkan War szócikkből átirányítva)
Ace Combat Zero: The Belkan War
Fejlesztő Project Aces
Kiadó JP Namco Bandai Games
NA Namco Bandai Games
EU Namco Bandai Games
AU Namco Bandai Games
Rendező Naoto Maeda
Tervező Ryosuke Waki
Programozó Hiroki Odagaki, Yoichi Murakoshi
Zeneszerző Keiki Kobayashi, Tetsukazu Nakanishi, Hiroshi Okubo, Junichi Nakatsuru
Sorozat Ace Combat
Platformok PlayStation 2
Kiadási dátum JP 2006 Március 23.
NA 2006 Április 25.
EU 2006 Szeptember 15.
AU 2006 Szeptember 14.
Műfaj Repülőszimulátor
Játékmódok
Adathordozó DVD

Az Ace Combat Zero: The Belkan War (エースコンバット・ゼロ ザ・ベルカン・ウォーHepburnĒsu Konbatto Zero Za Berukan Wō?) (magyaros átírással: Észu Konbatto Zero. Za Berukan Vó) egy Repülőszimulátor amit a Project Aces fejlesszett és a Namco Bandai Games adott ki. A játék Playstation 2 exkluzív címként jelent meg. Japánban 2006 Március 26-án, Észak-Amerikában 2006 Április 25-én, Európában 2006 Szeptember 15-én és Ausztráliában pedig 2006 Szeptember 14-én jelent meg. Európában Ace Combat: The Belkan War címen jelent meg.

Játékmenet[szerkesztés]

Az Ace Combat Zero: The Belkan War egy egyszemélyes kampány játékmódra és egy egymás elleni kétjátékos módra oszlik. A játék menet az Ace Combat 04: Shattered Skies és az Ace Combat 5: The Unsung War egyes elemienek a keveréke.

A játékban régebbi típusú vadászrepülőgépek találhatókmeg mint például az F-15 Eagle és az F/A–18 Hornet. De megtalálható néhány 2. és 3. generációs vadászrepülőgép mint például a J 35 Draken. A játék hivatalos szuper vadászgépe az ADF-01 Falken az Ace Combat 5: The Unsung War-nól és az 'ADFX-02 Morgan'.

A játékos első vadászrepülőgépe egy F–5 Tiger II de a játékos meg tud majd nyitni különböző sokkal modernebb vadászrepülőgépeket. A küldetések során lelőtt ellenséges Ász pilótákat a játék a küldetések végén pontozza, és ebből fog majd a játékos pénzt szerezni amiből majd új vadászrepülőgépeket, különleges rakétákat tud majd venni. A küldetések elején a játékos választhatja ki hogy milyen repülő gépet szeretne vezeti a küldetésen és hogy milyen különleges rakéta legyen a választott gépen. Azonban a csapattársa gépét nem tudja megváltoztatni csak a különleges rakétáját. Egyes küldetések során az Ace Combat 4: Shattered Skies ismert elem hogy vissza lehet térni a bázisra hogy felszereljék rakétával a repülőgépet. Itt a játékos meg tudja változtatni a saját gépe különleges rakétáit és a csapattársa különleges rakétáit.

Az Ace Combat Zero: The Belkan War tartalmazza az Ace Combat 5: The Unsung War parancskiadó rendszerét amivel a játékos különféle parancsokat adhat ki a mesterséges intelligencia által irányított csapattársának amit a Playstation 2 kontrollerén lévő irány gombokkal lehet kiadni.

Források[szerkesztés]