Ace Combat 6: Fires of Liberation

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ace Combat 6: Fires of Liberation
Ace Combat 6 - Ace Edge.jpg
Fejlesztő Namco
Kiadó Bandai Namco
Tervező Satoshi Kawase
Zeneszerző Keiki Kobayashi
Tetsukazu Nakanishi
Hiroshi Okubo
Junichi Nakatsuru
Ryuichi Takada
Sorozat Ace Combat
Platformok Xbox 360
Kiadási dátum USA 2007. október 3.
Japán 2007. november 1.
EU 2007. november 23.
Ausztrália2007. december 13.
Műfaj Harci repülő szimulátor
Játékmódok 1 Játékos mód
Több Játékos mód
Korhatár CERO B.pngA
ESRB Mature 17+.svgT (Teen)
PEGI 16 (2009-2010).svg12+
Adathordozó DVD
Az Ace Combat 6: Fires of Liberation weboldala

Az Ace Combat 6:Fires of Liberation (エースコンバット6 解放への戦火HepburnĒsu Konbatto Shikkusu Kaihō e no Senka?, ’Észu Konbatto Sikkusu Káiho e n Senka’) egy játék, amit a Bandai Namco adott ki kizárólag Xbox 360 Exclusive-ra az Ace Combat sorozat részeként. Észak-Amerikában 2007. október 3-án, Japánban november 1-jén, Európában november 23-án Ausztráliában december 13-án jelent meg.

Játékmenet[szerkesztés]

Mint a többi részben, a játékosnak egy vadász- vagy más repülőgépet kell vezetnie, hogy megsemmisítsen nagy mennyiségű ellenséget. A játékot megkönnyítik a légirányító tornyok és a nagy mennyiségű lövedék, rakéta és más fegyverek, amit fel lehet használni az óriás mennyiségű ellenséges erők ellen. A rakétákon és a Vulcan ágyún felül a játékos speciális fegyvereket állíthat be, mint például a Hőérzékelő-rakéta vagy bombák. A játékos sok ellenséget ki tud jelölni és a különböző osztagok is segítik azzal, hogy a játékos végrehajtsa azt a parancsot, amit legutóbb kiadott.

A játék többjátékos módjában 4 módot tartalmaz: Battle Royale, Siege Battle, Team Battle, és Co-Op Battle. A Battle Royal mód alapvetően egy Deathmatch játék, amiben 16 játékosnak kell leölnie egymást, hogy pontokat szerezzenek, a meghatározott határidőn belül. A Team Battle alapvetően Team Deathmatch mód, ahol a játékosok attól függően kapnak pontokat, amilyen típusú repülőgépet lőttek le. A játék többjátékos egyedi módja a Siege Battle mód, amiben 2 csapat van: támadók és védők. A támadó csapat megpróbálja elpusztítani (az általában légvédelmi ágyúval védett) célpontot a határidőn belül. A védő csapat megpróbálja visszaszorítani a támadó csapat támadását. A Co-op battle 2 egyjátékos küldetésből áll mesterséges intelligencia nélkül és 3 másik játékos is csatlakozhat.

Szereplők[szerkesztés]

Voychek ezredes - egy tiszt az Estevakian légi erőben egykori Ász pilóta jelenleg hírszerző tiszt lett Gracemeriában

Ilya Pasternak parancsnok - Újonnan kijelölt Ász vezető, akinek a feladata, hogy elpusztítsa az Emeriai Garuda csapatot a Stringon Század felelőseként

Melissa Herman - Egy civil és van egy lánya, aki azt hiszi, hogy meghalt Gracemeria első támadásában, most küzdenek, hogy túléljék a háborút

Louis McKnight őrmester - Egy harcjármű tiszt az Emeriai hadseregben az ellenséges vonalak mögött harcol tankjával.

Shamrock/Garuda 2 - A játékos csapattársa a játékban.

Talisman/Garuda 1 - A játékos őt irányítja a játékban.

AWACS/"Ghost eye" - Ez a neve a annak a repülőgépnek, ami segíti és megadja a feladatokat a játékosnak.

Történet[szerkesztés]

Az Ace Combat 6 az Emeriai köztársaság és az Estevakiai köztársaság közti háborúban játszódik az Aneani kontinensen Észak-Yuktobánia közelében. Az invázió Emeria fővárosával Gracemeriában, az Estevákiai Légierő 2015. augusztus 20-án támadásával kezdődik. A játékos egy Emeriai pilótát vezet és egy század vezetője akit Talismannek hívnak. A játékos csapattársát Shamrock-nak hívják, aki Talisman mellett fog harcolni a játék alatt. Mindketten a Garuda csapatban vannak az Emeriai Légierő 28. vadászszázadában.

A játék elkezdődött Gracemeria támadásával, ebben a pillanatban Melissa Herman nézi, hogy a lánya egy iskolai busszal szabadtéri kirándulásra megy. Amikor a busz a Királyok hídján van, akkor egy ellenséges repülő lelövi a hidat. Az emeriai pilóták felszállnak, hogy felszabadítsák a várost, ekkor találkozik a játékos Shamrockkal.

Az emeriai légierő és a haditengerészet megpróbálja visszaverni az első hullámot, már az estevakiai légierő sok embert veszítettek, de ekkor ballisztikus rakétákat lőnek ki a P-1112 Aigaion-ról. Az estevákiai légierő ász pilótái a Strigon század meg érkezett erősítésnek. Az emeriai légvédelem evakuálást rendelt el. A pilótáknak szóltak, hogy a hadsereg összeszervezi a csapatokat Khesed szigeten, ami még Emeria uralma alatt van.

A következő pár küldetésben a Garuda csapatnak szárazföldi célpontokat kell megsemmisítenie, hogy tovább tudjon lépni. A P-1112 Aigion még mindig segíti az estevakiai légierőt a Stringon század védelmével. A Garuda csapat feladata, hogy elpusztítsa. De vannak mellette kisebb gépek, amelyek a Hatalmas gépet védik. A következő küldetésben az emeriai hadsereg és légierő megpróbálja elfoglalni e Moloch sivatagok amit nagyon védenek. Amikor a harcnak vége van, "Ghost Eye" észreveszi, hogy csapatok menekülnek el, a Garuda csapatot utána küldi, hogy kilője őket. Megtudja, hogy az a Strigon század azt ekkor visszavonja, de Shamrock elutasítja és szembeszáll velük. "Ghost Eye" megpróbálja lebeszélni, de Shamrock elvágja a kommunikációs kábelt, és megszakad vele a kapcsolat. Az estevakiai hadsereg biológiai fegyvereket akar bevetni, de a Garuda csapat ezt megakadályozza. Ezután az emeriai hadsereg meg kezdheti Gracemerria felszabadítását.

A csata elkezdődött Gracemerriáért. Ekkor Ilya Pasternak lett a Strigon század új vezetője. Amikor már mindenki azt hitte, hogy vége, megjelenik a Strigon század. Egy új nem létező gépet (a CFA-44-et) a Garuda csapatnak le kell lőnie. A harcnak vége van. A Garuda csapat és a többi pilóta egy éjszakai égi járőrözésre jelentkezik a főváros ünnepsége alatt. Amikor vége a járőrözésnek, Shamrock elmondja, hogy a családja meghalt a háború alatt. Ekkor "Ghost Eye" ismeretlen repülőgépeket lát, ellenőrzi és megtudja, hogy azok ballisztikus rakéták. Az összes járőrt arra utasítják, hogy lőjék ki a rakétákat. "Ghost Eye" megtudja, hogy a rakétákat egy ismeretlen estevákiai fegyverből lőtték ki, a Chandelier-ből.

Az utolsó küldetésben az emeriai légierő bevonul az estevákiai légtérbe és megpróbálja elpusztítani a Chandelier-t, ami egy hatalmas ágyú, és ballisztikus rakétákat lő ki Gracemeriára. Az a feladat, hogy elpusztítsák a védelmet. De a Strigon század maradék emberei is védik. Amikor kilőttek mindent, a fegyver nem robbant fel. Shamrock információt kér "Ghost Eye"-től, hogy mi az utolsó gyenge pontja. Shamrock berepül az ágyú belsejébe, hogy megsemmisítse, miközben lövik a gépét és lezuhan. Ekkor "Ghost Eye" közli, hogy Talismannek kell berepülnie. Talisman be is repül és megsemmisíti a célpontot. Voychek ezredes feladja a harcot, és véget vet a háborúnak. Békés jövőt ígér mindkét országnak. Shamrock túlélte a zuhanást de tolószékbe kényszerül. A játéknak vége.

Zene[szerkesztés]

Keiki Kobayashi, Tetsukazu Nakanishi, Hiroshi Okubo, Junichi Nakatsuru
Ace Combat 6: Fires of Liberation Original Soundtrack
Nagylemez
Megjelent 2007
Stílus combat flight simulator