A lány nem nyugszik békében

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lány nem nyugszik békében
Odaát
2. évad, 4. epizód
Eredeti címChildren Shouldn't Play With Dead Things
VendégszereplőTamara Feldman (Angela Mason)
Christopher Jacot (Neil)
Jared Keeso (Matt Harrison)
Leela Savasta (Lindsey)
Serge Houde (Dr. Mason)
ÍróEric Kripke
Raelle Tucker
RendezőKim Manners
Első sugárzás2006. október 19.
Első sugárzás Magyarországon2007. november 16.
Kronológia
ElőzőVérszomj
KövetkezőKülönleges képesség
Az Odaát epizódjainak listája

A lány nem nyugszik békében (Children Shouldn't Play With Dead Things) az Odaát című televíziós sorozat második évadjának negyedik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Mialatt Sam és Dean meglátogatják anyjuk sírját, Deannek a temetőben feltűnik egy másik sír, mely körül minden növény elrohadt. Sam vonakodik, ám beleegyezik, hogy segít bátyjának utánanézni az oda eltemett Angela nevű lánynak.

A nyomozást a lány apjánál, a gyászoló Dr. Masonnél kezdi, aki elmondja, hogy a halál egy autóbaleset során történt.

A két fivér este összekap, mivel Sam szerint Dean nem mert anyja sírjához menni, nehogy előtörjenek fájdalmas emlékei róla.

Másnap Dean Angela unokatesójának kiadva magát beszél a lány volt szobatársával, Lindsay-jel akitől megtudja, hogy Angela barátja, Matt meghalt, valószínűleg önmaga vágta el saját torkát, halála előtt pedig állítása szerint többször is látta barátnőjét.

A fivérek meglátogatják a lány egy másik barátját is, Neil-t, majd miután meggyőződtek róla, hogy jól van, elmennek a temetőbe, és bosszúálló szellemre gyanakodva, el akarják égetni Angela csontjait. Mikor azonban felnyitják a sírt, észreveszik, hogy a koporsó üres, csupán idegen szimbólumokat találnak benn.

Miután utánanéztek, megtudják, hogy ezeket a jeleket halottak feltámasztásához használták. Dean azt hiszi, Mr. Mason áll a háttérben, így rátör a lakásában, ám végül Sam meggyőzi, hogy semmi köze nincs hozzá, és elrángatja a helyszínről.

A korábban ellopott Angela naplója alapján a fiúk arra gyanakodnak, hogy Neil műve az egész, így betörnek annak lakásába, a pince térve pedig biztosra veszik, hogy ő volt (Voodo szertartás kellékeit találják meg). Winchesterék kiderítik, hogy a következő áldozat talán Lindsay lesz, így elmennek a lakásába, ahol időben sikerül még megmenteniük a zombivá vált lány elől, aki azonban elmenekül.

A fivérek felkeresik Neilt, és figyelmeztetik, hagyja ott mutáns szerelmét, akit feltámaszott, ám a fiúnak erre már nem marad ideje, mert megjelenik a zombi, és kitekeri a nyakát. Angela ezután a Winchester fivérek nyomába ered, és a temetőben megpróbál velük is végezni, ám ezzel csapdába sétál: a fiúk ugyanis belelökik koporsójába, és egy ezüst tőrt a szívébe szúrva végleg megölik.

Másnap, mielőtt tovább indulnának, Dean elérzékenyül, és elmondja öccsének, hogy apjuk valószínűleg miatta halt meg, és a Colt is miatta tűnt el, ugyanis John alkut köthetett Azazellel, hogy meggyógyuljon…

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Zombi[szerkesztés]

A zombi az ember lelke, melyet Voodo mágia segítségével rá lehet kényszeríteni, hogy élőhalottként gazdáját szolgálja.

Angela Mason[szerkesztés]

Angelina Mason egy fiatal lány volt, aki miután összeveszett barátjával, Matt-tel, -mivel az megcsalta-, lelki állapota miatt autóbalesetet szenvedett és meghalt.

A lányt később zombiként egy Neil nevű fiú hozta vissza az élők közé Voodo mágia segítségével, hogy újra találkozhasson vele.

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2006. ? – Greenville, Illinois

Zenék[szerkesztés]

  • Supergrass – Sad Girl

További információk[szerkesztés]