A hét halálos bűn

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A hét halálos bűn
Odaát
3. évad, 1. epizód
Eredeti címThe Magnificent Seven
VendégszereplőJim Beaver (Bobby Singer)
Peter Macon (Isaac)
Caroline Chikezie (Tamara)
Katie Cassidy (Ruby)
ÍróEric Kripke
Andrew Dabb
RendezőPhilip Sgriccia
Első sugárzás2007. október 4.
Kronológia
ElőzőHa a pokol elszabadul (2)
KövetkezőA gyerekek jól vannak
Az Odaát epizódjainak listája

A The Magnificent Seven az Odaát című televíziós sorozat harmadik évadjának első epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy héttel az Ördög kapujának felnyitása után szerte Amerikában természetfeletti dolgokról számolnak be az újságok, Dean ezalatt pedig hátralévő életének első néhány napját szórakozásokkal tölti.

Mialatt Sam könyvekben keresi a megoldást, hogy megmentse bátyját a Pokoltól, Bobby a segítségüket kéri: Illinois államban ugyanis több démoni ómen jelei mutatkoznak.

A fivérek ellátogatnak Bobby-val a helyszínre, egy gabonaföld melletti házba, ahol furcsa látvány fogadja őket: a ház tulajdonosát és annak feleségét találják meg holttan, de erőszaknak semmi nyoma, egyszerűen kiszáradtak. Bobby barátai, egy vadász házaspár, Isaac és Tamara is megjelennek a háznál, és közlik a fivérekkel, nem akarnak társulni hozzájuk, egyedül folytatnák tovább a nyomozást az ügyben.

A környéken újabb különös haláleset történik: egy nő megöl egy másik nőt, hogy megszerezze annak újonnan vásárolt cipőjét. Deanék körülnéznek a ruhaboltban, ahonnan a két nő elindult, és az ott található biztonsági kamera felvételeit megvizsgálva, észreveszik, hogy a leendő gyilkossal egy férfi beszélt, akit ráadásul egy hete eltűntnek nyilvánítottak.

A három vadász követi a férfit, aki este egy bárba megy be, ám utánamenni nem tudnak, mivel Isaac és Tamara is feltűnnek a színen. Csakhogy mikor a házaspár betér a kocsmába, az ott lévőkről kiderül, hogy egytől egyig démonok, akik ezután elfogják a házaspárt, Isaac torkán pedig egy kanna lefolyótisztítót nyomnak le, megölve így a férfit.

Váratlanul Deanék törnek be az épületben az Impalával, és kiszabadítják Tamarát, aki ezután teljesen kiborul férje halála miatt, ráadásul foglyot is ejtenek, az idáig követett démon személyében. Mivel tudják, hogy a túszuk társai követni fogják őket, egy elhagyatott, fedezéket nyújtó házhoz mennek, ahol elbarikádozzák magukat.

Mialatt Tamara bosszút áll Isaacért, és kiűzi az elfogott fickóból a démont -megölve ezzel a férfit-, Bobby közli a fivérekkel, mire jött rá: a kocsmában található hét démon nem volt más, mint a hét főbűn hús-vér formában, akik képességeikkel elkezdték az emberek megölését: a kiszáradt embereket a Restség, a ruhaboltnál megölt nőt pedig az Irigység kapta el.

Ahogy várták, az éjszaka közepén megjelenik a többi hat démon, és a vadászok életére törnek, így kemény harc kezdődik. Mialatt Bobby és Dean kiűznek egy-egy démont, és Tamara is végez eggyel különleges karója -a Palo Santo- segítségével, Samen a maradék három felülkerekedik, amikor is egy ismeretlen lány jelenik meg, és egy különleges tőr segítségével végez a fiú támadóival, majd eltűnik.

Reggel Bobby-ék eltemetik a holttesteket, Tamra pedig elbúcsúzik tőlük, és elhagyja őket. A fivérek is különválnak Bobby-tól, Sam pedig kérdőre vonja bátyját, miért ellenkezik, hogy valami megoldást találjanak a Pokolra kerülés ellen, ám ekkor Dean közli: ha megpróbálnak kibújni az alku alól, Sam meghal…

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Ruby[szerkesztés]

Démonok[szerkesztés]

A démonokat a folklórban, mitológiában és a vallásban egyaránt olyan természetfeletti lényként, gonosz szellemként írják le, melyeket meg lehet idézni, és irányítani is lehet. Közeledtüket általában elektromos zavarok jelzik, maguk mögött pedig ként hagynak.

A hét főbűn[szerkesztés]

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2007. tavasza – Oak Park, Illinois

Zenék[szerkesztés]

  • Hell's Bells – AC/DC
  • You Ain't Seen Nothing Yet – Bachman-Turner Overdrive
  • I Shall Not be Moved – J.B.Burnett
  • Mean Little Town – Howling Diablos

További információk[szerkesztés]