A holtak vére

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A holtak vére
Odaát
1. évad, 20. epizód
Eredeti címDead Man's Blood
VendégszereplőJeffrey Dean Morgan (John Winchester)
Warren Christie (Luther)
Anne Openshaw (Kate)
Terence Kelly (Daniel Elkins)
Dominic Zamprogna (Beau)
Christine Chatelain (Jenny)
ÍróEric Kripke
Cathryn Humphris
RendezőTony Wharmby
Első sugárzás2006. április 20.
Első sugárzás Magyarországon2007. február 2.
Kronológia
ElőzőA festmény bosszúja
KövetkezőMegváltás
Az Odaát epizódjainak listája

A holtak vére (Dead Man's Blood) az Odaát című televíziós sorozat első évadjának huszadik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy Daniel Elkins nevű férfiről számolnak be az újságok, akit coloradoi otthonában szétmarcangolva találtak meg. Deannek ismerősnek tűnik ez a név, így miután utánanézett apja naplójában, rájön, hogy egy vámpírvadászról van szó.

A fivérek ellátogatnak Elkins otthonába, ahol találnak egy üres pisztolytokot. Váratlanul John Winchester feltűnik, és közli a fiúkkal: ő is idejött Elkins halálhírére, majd egy itt talált levél alapján közli fiaival, hogy vámpírok állnak a háttérben, ráadásul megszerezték a vadászok egyik legfőbb fegyverét: a minden természetfeletti lénnyel végző Coltot. Mialatt a vérszívók éjszaka egy fiatal párt ejtenek foglyul, Dean, Sam és apjuk együtt indulnak a pisztoly nyomába, időközben azonban John és kisebb fia között egyre feszültebb lesz a hangulat, mely vitába is torkollik.

Másnap reggelre megtalálják a vámpírok búvóhelyét, és távolról szemlélve az istállószerű építményt, rájönnek, hogy a mondák ellenére azok nem félnek a naptól. A három férfi megpróbálja kiszabadítani az elfogott lányt -akinek barátja már nem él-, ám az akció balul sül el, így menekülni kényszerülnek. Egy erdei házban találnak menedéket, ahol felkészülnek a vámpírok elleni harcra: holtak vérével kennek be nyílvesszőket, és el is ejtenek vele két vérszívót -köztük a vámpírok vezetőjének, Luthernek barátnőjét, Kate-tet. Míg fiai kiszabadítási akciója kudarcba fúl a vámpírok által vérszívóvá lett lány érdekében, John megpróbálja elcserélni Kate-tet a Coltra, ám a vámpírok felülkerekednek rajt. Végül Dean és Sam is a helyszínre érkezik, és még ők lefoglalják az éjszaka teremtményeit, John megszerzi a Coltot, és golyót ereszt Luther fejébe – a vezető meghal, a pisztolyban immár csak 4 töltény marad.

John kibékül a fivérekkel, akikkel együtt elhatározza: megtalálják és együtt megölik a Sárgaszemű démont

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Vámpírok[szerkesztés]

A vámpírok egyfajta legendabéli teremtmények: hasonlítanak az emberre, ennek ellenére állatok és emberek vérével táplálkoznak, ráadásul a hiedelem ellenére nem mindegyik fajtája fél a fénytől. Fizikai erejük nagy, étkezésüket két hosszúra nyújtható metszőfogukkal végzik, az emberek szívdobbanását és szagát pedig kilométerekről megérzik. Elpusztítani vagy megsebezni őket holtak vérével bekent tárgyakkal lehet, a leghatásosabb kivégzés azonban a fejük levágása.

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2006. október 25-29. – Manning, Colorado

Zenék[szerkesztés]

  • Stevie Ray Vaughan – The House Is Rockin'
  • Tito & Tarantula – Strange Face Of Love
  • Brian Keith Nutter (Master Source)- Searching For The Truth
  • Master Source – Trailer Trash

További információk[szerkesztés]