Ugrás a tartalomhoz

A fagyos folyó lovasa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A fagyos folyó lovasa
(Snowy River: The McGregor Saga / The Man from Snowy River: The McGregor Saga)
Műfajtelevíziós dráma

RendezőColin Budds
Marcus Cole
Julian McSwiney
FőszereplőAndrew Clarke
Brett Climo
Guy Pearce
ZeneszerzőFrank Strangio

Ország Ausztrália
Nyelvangol
Évadok4
Epizódok64 epizód
Gyártás
Vezető producerRichard Becker
Russell Becker
James M. Dowaliby
Earl Hamner Jr.
Lee David Zlotoff
ProducerJock Blair
Jill Robb
Sugárzás
Eredeti adóNine Network
Eredeti sugárzás1993 – 1996 – 1996
További információk
SablonWikidataSegítség

A fagyos folyó lovasa (Snowy River: The McGregor Saga / The Man from Snowy River: The McGregor Saga) 1993-ban bemutatott ausztrál televíziós sorozat.

Történet[szerkesztés]

Az ausztrál Banjo Peterson költő szépséges balladájára épült ausztrál sorozat a 19. századi Ausztrália magasföldjére kalauzol. A Fagyos folyó vidéke ekkor kalandvágyó emberektől hemzsegett, akik távol Angliától egy új világ felépítésén fáradoztak. A történet a McGregor család körüli mindennapokat követi nyomon, közöttük azét a Matt McGregorét aki özvegyen három gyermeket nevelt fel.

A verseny[szerkesztés]

A helyiek életét jócskán felbolygatja egy korántsem ismeretlen arc érkezése: Kathleen, miután férje meghalt, Angliából tér vissza Petersons Ridgebe, hogy visszaszerezze a földjét. Egy fiatalember, Luc átutazza a fél világot, hogy találkozzon egy élő legendával. Matt, az élő legenda nevéhez fűződik a helyi lovasverseny, melyet a 25. alkalommal rendeznek meg idén. Matt annak idején a versenyen nyert pénzből alapította a Langara birtokot. Ezúttal Oliver Blackwood ajánl fel egy marhacsordát fődíjként.

Az új tanító[szerkesztés]

Kathleen harcol a birtokáért. Oliver Blackwood a szövetségesévé kívánja tenni Lucot. Kathleen elfoglalja az új tanító helyét, aki túl szigorúnak bizonyult. A vágyott elismerésért vívott harcban egymásnak feszül a két unokatestvér.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]