A Tinti kalandjai epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a lista a Tinti kalandjai című magyar rajzfilmsorozat epizódjait tartalmazza.

Első évad (1987)[szerkesztés]

   #   Epizód címe   Rendező   Első sugárzás
   1    A korcsolyázó pingvintojás[1]    ?    1991. február 15.
   Pingvin korcsolyázik önfeledten a jégmezőn, fején tojást egyensúlyozva. A tojást mindenki meg akarja szerezni: játéknak, élelemnek végül széttörik a héja és kibújik belőle egy kis pingvin, lábán korcsolyával, fején tojással.
   2    Fogjunk békát[2]    ?    1991. február 9.
   A kentaurgyerek összepiszkolja a mosómedve frissen kimosott ruháit. Aztán egy béka is összefröcsköli őket. A kentaurgyerek űzőbe veszi a békát.
   3    Idegen tollakkal[3]    ?    1991. február 22.
   A kiskentaur egy vademberrel találkozik, aki igazi piperkőcként mindent magára aggat, még a strucc farktollát is. A kentaurt magávalragadja a divatőrület, s meg akarja szerezni a strucc maradék tollait.
   4    Málhás szamár[4]    ?    1991. március 8.
   Egy megpakolt mexikói árus vonszolja magát a sivatagban. Mindenütt szívesebben lenne – ezt látjuk a feje felett megjelenő gondolataiban. Tintit meglátva kész a terve: befogja és málhahordónak használja. Tinti bátran ellenáll, de a mexikói győz. Sok kaland után hazaérve a mexikói beköti Tintit a kecskéje mellé. Tinti azonban kiszabadítja a kecskét, s az elképedt család orra előtt a kecskével együtt tovaszáll.
   5    Fel torreádor![5]    ?    1991. március 1.
   Mit lehet tenni, ha a bika gyáva, sőt fogalma sincs arról, mit kellene tennie az arénában? Ezt a kérdést igyekszik megoldani a torreádor a piros posztóval, ami hol WC-papírként tekereg, hol úthengerként sodor el mindent, ami útjába kerül. A kis kentaurt megpillantva új ötlete támad, s újra remény költözik szívébe.

Második évad (1988)[szerkesztés]

   #   Epizód címe   Rendező   Első sugárzás
   6    Déli-tenger hullámain[6]    ?    1991. március 29.
   Tinti Hawai tájékára utazik. Összebarátkozik egy kedves polipcsaláddal, meg egy kislánnyal. Tinti hajót formál a testéből és megcsónakáztatja a kislányt. Hirtelen feltűnik egy cápa és a nyomukba ered. De apolipmama segítségével túljárnak a cápa eszén.
   7    A nagy verseny[7]    ?    1991. március 15.
   A kentaurgyerek egy lóversenypályára téved. Érdeklődéssel szemléli az eseményeket. Egy élelmes zsoké elkapja, és belovagol vele a pályára. Tinti hamarosan megelégeli a dicsőséget, s elrepül. A lovak utána vágtatnak. Tinti egy repülőtéri hivatalos fogadás közepébe kerül, óriási kavarodást okozva…
   8    Zenesuli[8]    ?    1991. április 19.
   Tinti egy álmos kisvárosban összebarátkozik egy ebadta kislánnyal. Őt követve eljut a zenesuliba, ahol a diákok és tanárok fantasztikus közjátékai után egy szivartól kigyullad a zongora. Tinti mentőangyalként repíti ki a tűzből a gyerekeket.
   9    Náthás világítótorony[9]    ?    1991. április 5.
   Egy parányi szigeten egy világítótorony. Lakója az éppen náthás öreg tengerész és szolgája a papagáj. A kíváncsian bekukkantó Tintit elkapja a papagáj, s most ő látja el a feladatokat a toronyban. Egyszer csak két kalóz köt ki a szigeten, és azonnal náthásak lesznek. A tengerész és a papagáj őket ápolja, míg Tinti tüsszögések közepette tovaszáll.
   10    Télapó kisinasa[10]    ?    1991. december 6.
   Tinti boldogan ugrál, csúszkál a hólepte tájban, majd hógolyóként gurul lefelé a lejtőn. Így ütközik bele a Télapóba, ajándékokkal megrakott szánkójába. Felszedik a szétszóródott játékokat, s Tinti most már a Télapó mellett marad, együtt osztják ki az ajándékokat az erdő lakóinak.
   11    Hajszás órák Londonban[11]    ?    1991. március 22.
   Egy éjszaka Tinti egy szupermarket kirakatában egy hintalovat nézeget. Rablók az áruház kifosztására készülnek, de Tintit észrevéve elmenekülnek. Tintinek viszont kedve támad körülnézni az áruházban. Egy arrajáró bobby észreveszi a kötélhágcsót, behatol az áruházba elfogni a rablót, szédületes hajsza kezdődik, aminek eredményeképpen az egész áruház romokban hever.
   12    Velencei karnevál[12]    ?    1991. április 12.
   Tintit a velencei karnevál forgatagában elrabolják, ketrecbe zárják. Kiderül, ugyanolyan sorsot szánnak neki is, mint a többi fogolynak, a balettruhába öltöztetett, táncra kényszerített egereknek. Tinti sok viszontagság után megmenti az egereket, s maga is kereket old.
   13    Kastély Skóciában    ?    1991. április 27.
   Tinti egy kísértetjárta skót kastélyba látogat.

Források[szerkesztés]