A Szünidei napló szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Szünidei napló (héberül: יומני החופש הגדול, angolul: Summer Days / Summer Break Diaries / Summer Break Stories) izraeli televíziós filmsorozat, amelyet Izraelben 2012. augusztus 12-étől a Disney Channel kezdett el vetíteni, és Magyarországon 2016. június 20. óta sugározza a Disney Channel.[1]

Főszereplők[szerkesztés]

Tamar Golan[szerkesztés]

Tamar Golan (Lihi Kornowski; olasz hangja: Veronica Puccio; magyar hangja: Laudon Andrea)

Dafi Carmon[szerkesztés]

Dafi Carmon (Carmel Lotan; olasz hangja: Valentina Favazza; magyar hangja: Györfi Laura)

Tom Wexler[szerkesztés]

Tom Wexler (Silvan Presler; olasz hangja: Alex Polidori; magyar hangja: Szalay Csongor) – Elinor ikertestvére.

Elinor Wexler[szerkesztés]

Elinor Wexler (Gaya Gur Arie; olasz hangja: Ludovica Bebi; magyar hangja: Czető Zsanett) – Tom ikertestvére

Gur[szerkesztés]

Gur (Gefen Barkai; olasz hangja: Manuel Meli; magyar hangja: Baráth István) – Tamar fiúja, Elinor szerelmes volt belé.

Karine Kramer[szerkesztés]

Karine Kramer (szül. Horowitz; Michaela Elkin; olasz hangja: Chiara Gioncardi; magyar hangja: Pekár Adrienn) – Tamar unokatestvére, aki sokáig Los Angelesben élt, de a nyárra elutazott Tel-Avivba az ottani családjához. Igazából azért utazott el, hogy megtalálja az apját, de megszerette Izraelt.

Dana Treslan[szerkesztés]

Dana Treslan (Noel Berkovitch; olasz hangja: Letizia Ciampa; magyar hangja: Lamboni Anna) – Az öt barátnő egyike, aki három évre Olaszországba költözik.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Amit[szerkesztés]

Amit (magyar hangja: Csifó Dorina) – Gur egyik gyerekkori barátja. Később bevallja, hogy szerelmes Gurba, de ő Tamart szereti.

Boaz[szerkesztés]

Boaz (Yaron Brovinsky; olasz hangja: Giorgio Borghetti; magyar hangja: Rajkai Zoltán) – A Milkshake nevű étterem tulajdonosa.

Dean Lahav[szerkesztés]

Dean Lahav (Rom Barnea; olasz hangja: Flavio Aquilone; magyar hangja: Kékesi Gábor) – Énekes fiú, aki Sharonnak dolgozik. Dafi az ő nagy rajongója, később együtt dolgoznak, és egy színlelt kapcsolat után szerelmesek is lesznek, de Sharon szétválasztja őket, mert nem szeretné, hogy Deannek hosszantartó kapcsolata legyen, mert akkor a rajongók számára elérhetetlennek tűnik.

Francesco[szerkesztés]

Francesco – Dana fiúja.

Itay Nissim[szerkesztés]

Itay Nissim (olasz hangja: Mirko Cannella; magyar hangja: Czető Roland) – Elinor legújabb fiúja. Dafi oldalán keresztül ismerkedett meg vele, mert Elinor segített Dafinak bejegyzést írni, és kiderült, hogy Dafi nem tud semmit a Cseresznyeszüret és a Sárga kutya című könyvekről, ezért bevallotta, hogy a bejegyzést Elinor írta.

Judy Mayer[szerkesztés]

Judy Mayer (magyar hangja: Kocsis Mariann) – egy híres hollywoodi producer.

Micha[szerkesztés]

Micha (Aki Avni; olasz hangja: Alessandro Quarta; magyar hangja: Fekete Zoltán) – Gur és Muki apja.

Mika[szerkesztés]

Mika (olasz hangja: Daniela Calò; magyar hangja: Agócs Judit) – Tamar tánctanára. Egy idő után kizárja Tamart, mert sorozatosan késik és nem tud koncentrálni, de Gur meggyőzi, hogy adjon neki még egy esélyt, így újra felvételizik és sikerül is neki.

Muki[szerkesztés]

Muki (Gilad Brown; magyar hangja: Berecz Kristóf Uwe) – Gur kisöccse.

Noah Horowitz[szerkesztés]

Noah Horowitz (Guy Loel; olasz hangja: Massimiliano Manfredi; magyar hangja: Galbenisz Tomasz) – Karine apja. Taliával elváltak, amikor Karine még fiatal volt, és azóta nem találkozott a lányával. Karine megtalálta Eilatban, de ő azt hazudta, hogy nincs lánya.

Romi[szerkesztés]

Romi (olasz hangja: Erica Necci; magyar hangja: Csuha Borbála) – Tamar egykori riválisa a táncpróbákon. Azt hazudta, hogy Tamar meglökte, de Mika visszanézte a felvételt és kizárta Romit. Később ezért bosszút áll Tamaron.

Ruti[szerkesztés]

Ruti (Michal Yannai; magyar hangja: Pap Kati) – Gur és Muki anyja.

Sharon Dagan[szerkesztés]

Sharon Dagan (Dana Adini; olasz hangja: Alessia Amendola; magyar hangja: Tarr Judit) – Zenei producer, aki Dean Lahavval és később Dafival dolgozik.

Shira Kahana[szerkesztés]

Shira Kahana (olasz hangja: Virginia Brunetti; magyar hangja: Dögei Éva) – Izrael legnépszerűbb színésznője, aki Sharon jóvoltából összebarátkozik Dafival.

Sigal Golan[szerkesztés]

Sigal Golan (Dana Berger; olasz hangja: Franca D'Amato; magyar hangja: Kisfalvi Krisztina) – Tamar anyja.

Talia Kramer[szerkesztés]

Talia Kramer (Dafna Rechter; olasz hangja: Cristiana Lionello; magyar hangja: Bertalan Ágnes) – Karine anyja. Mióta Noahhal elváltak, eltitkolja Karine elől, hogy tudja, hol van, mert azt hiszi, így jobb neki.

Yariv[szerkesztés]

Yariv (magyar hangja: Kárpáti Levente) – Tamar apja.

Yaron[szerkesztés]

Yaron (magyar hangja: Borbíró András) – Egy fiú, akit Elinor egy étteremben ismert meg. Úgy tűnt, hogy teljesen hasonlítanak egymásra, de végül szakítottak, mert ő csak a táblázatokkal foglalkozott Elinor helyett.

Yonatan[szerkesztés]

Yonatan (magyar hangja: Joó Gábor) – Egy DJ fiú; Elinor egy ideig tettette, hogy járnak, hogy Tamar Gurral lehessen.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A Disney Csatorna júniusi újdonságai. Gyerek-Világ, 2016. május 8. [2016. május 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. augusztus 3.)