A Mancs őrjárat: A szuperfilm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Mancs őrjárat: A szuperfilm
(PAW Patrol: The Mighty Movie)
2024-es amerikai film
RendezőCal Brunker
Producer
  • Jennifer Dodge
  • Laura Clunie
  • Toni Stevens
AlapműA Mancs őrjárat
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • Cal Brunker
  • Bob Barlen
  • Shane Morris
Hang
ZenePinar Toprak
Gyártás
GyártóSpin Master Entertainment
Ország Kanada
Nyelvangol
Játékidő92 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár6 II. kategória (NFT/26642/2023)
Kronológia
ElőzőA Mancs őrjárat: A film
Kapcsolódó műsorA Mancs őrjárat
További információk
SablonWikidataSegítség

A Mancs őrjárat: A szuperfilm (eredeti cím: PAW Patrol: The Mighty Movie) 2023-ban bemutatott kanadai 3D-s számítógépes animációs kalandfilm, amely Cal Brunker rendezett A Mancs őrjárat című televíziós sorozat alapján. A 2021-es A Mancs őrjárat: A film folytatása.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 2023. szeptember 29-én, Magyarországon 2023. október 12-én mutatják be a mozikban.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

Két évvel azután, hogy megmentették Kalandvárost Humdinger polgármestertől, a Mancs őrjárat kölykök Ryder vezetésével segítenek megvédeni a polgárokat, bár a csapat legkisebb tagja, Skye úgy érzi, hogy nem értékelik, és reméli, hogy bizonyíthat.

Egy nap Victoria Vance meteorszakértő ellop egy óriási elektromágnest a Hank és Janet tulajdonában lévő roncstelepről, és felgyújtja a roncstelepet. Janet a Mancs őrjáratot hívja segítségül, akik ezt követően eloltják a tüzet. Később aznap este Kalandváros lakói és Sam Stringer híradós riporter a Mancs őrjárat főhadiszállása előtt gyűlnek össze, miközben egy meteorzáporra várnak. Az elhagyott csillagvizsgálóban Vance az ellopott elektromágnes segítségével megalkotja legújabb találmányát: a Meteormágnest, amellyel elkap egy mágikus meteort. A kísérlet azonban visszafelé sül el, és a meteor egyenesen Kalandváros felé tart. Ryder és a Mancs őrjárat észreveszi ezt, és azonnal figyelmezteti a lakosokat, mielőtt a meteor lezuhan, és közben elpusztítja a főhadiszállásukat. A Mancs őrjárat elviszi a meteort a repülőgép-hordozó főhadiszállásra, hogy elemezzék. Aznap éjjel Skye-t a meteorból áradó furcsa ragyogás ébreszti fel. A meteor felreped, és hét kristályt fedez fel, amelyek közül az egyik Skye kölyökjelzőjéhez csatlakozik, és felruházza a repülés és a szupererő képességével. Hasonlóképpen a többi kölyök is megkapja a saját erejét, kivéve Liberty-t, akit Ryder azzal bíz meg, hogy képezze ki az ifjú járőröket, míg a Mancs őrjárat többi tagja Kalandváros megmentésével foglalkozik.

Miután Vance-t letartóztatják a meteor incidens során elkövetett tettei miatt, Humdinger polgármesterrel és a Cica katasztrófa csapattal együtt megszökik, hogy ellopják a kristályokat. Átosonnak egy repülőtérre, ahol megtalálják Humdinger magánrepülőgépét, és felszállnak rá. A repülés során csapdát állítanak, amikor tönkreteszik a gép egyik motorját, és utána hívják a Mancs őrjáratot. Skye harcba keveredik Vance-szel, Humdingerrel és a cicákkal, de végül elveszíti a kristályát a banda ellen. Gyorsan leugranak ejtőernyővel, Skye pedig a repülőgépben reked, mivel az elveszíti az irányítást. Mivel a repülőtér túl messze van, Ryder a kölykökkel megtisztíttatja a Fő utcát, hogy kifutópályát csináljon Skye-nak. Miután odaért, a kutya durva leszállást hajt végre a géppel. A kristálya elvesztése miatt feldúlt Skye elárulja Chase-nek, hogy az alom törpéjeként született, nem kaphatta meg az ételből a részét, soha nem választották ki a lehetséges családok, és egyedül maradt egy huzatos téli pajtában. Majdnem halálra fagyott a hóban, de Ryder megtalálta és gondozta. Egy éjszaka Skye elhatározza, hogy a kölykök kristályait magával viszi, hogy megpróbálja visszaszerezni a kristályát. Azonban csapdába esik egy erőtérben, ami lehetővé teszi Vance számára, hogy ellopja a többi kristályt. Miután felébrednek, és felfedezik, hogy a kristályok eltűntek, a Mancs őrjárat megküzd Humdingerrel, aki az egyik kristályt arra használta, hogy óriássá nőjön. Deloresre majdnem rálép Humdinger, de Liberty megmenti. Az Ifjú Őrszemek közbelépésének köszönhetően Marshall visszaszerzi az egyik kristályt Humdingertől.

A Mancs őrjárat megérkezik Vance csillagvizsgálójához. Az ifjú őrszemek azzal terelik el a figyelmét, hogy cserkésznek adják ki magukat, miközben Zuma kiszabadítja Skye-t a fogságból. A kölykök úgy harcolnak ellene, hogy egy kristályt adnak át kölyökről kölyökre. A csata közepette Chase lezuhan egy szikláról, de Liberty megmenti, aki rájön, hogy az ereje a rugalmasság. A kölyköknek sikerül legyőzniük Vance-t, elpusztítaniuk a meteormágnest, és visszaszerezniük az összes kristályt. Amikor újabb meteorok tartanak egyenesen Kalandváros felé, mivel Vance korábban ismét használta a Meteormágnest, a kölykök odaadják a kristályokat Skye-nak. Skye a levegőbe repül, és elpusztítja a meteorokat. Amikor egy hatalmas meteor egyenesen Kalandváros felé tart, Skye egy utolsó erejével elpusztítja a meteort, mielőtt az becsapódna Kalandvárosba. A becsapódástól azonban Skye eszméletét veszti, és az óceánba zuhan, de a kristályok ereje feléleszti. A Mancs őrjárat a Ifjú őrjárattal együtt gratulál Skye-nak hősiességéhez. Humdinger polgármestert és Vance-t ismét letartóztatják, míg Ryder és a Mancs őrjárat tovább éli életét Kalandvárosban.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Eredeti hang Magyar hang[3] Leírás
Skye Mckenna Grace Pekár Adrienn Édes 7 éves cockapoo, aki a Mancs őrjárat repülős tagja.
Victoria "Vee" Vance Taraji P. Henson Peller Anna Meteorszakértő, aki együttműködik Humdinger polgármesterrel.
Liberty Marsai Martin Gáspár Kata Temperamentumos hosszúszőrű tacskó, aki Kalandvárosban nőtt fel és él, és a Mancs őrjárat tagja.
Chase Christian Convery Czető Roland ambiciózus 7 éves német juhászkutya, aki rendőrkölyökként szolgál.
Humdinger polgármester Ron Pardo Bácskai János A Mancs őrjárat ősellensége Ködös völgyből, akit a közeli Kalandváros polgármesterévé választanak, mivel az ő neve volt az egyetlen a szavazólapon, és a másik jelölt valahogy visszalépett a választástól.
Turbot kapitány Holl Nándor Állatszakértő és a Mancs őrjárat egyik legközelebbi barátja.
Sam Stringer Lil Rel Howery Törköly Levente Híradós riporter.
Delores Kim Kardashian Erdős Borcsa Pimasz uszkár, aki egy állatmenhelyen dolgozik, miután börtönbe került engedelmességi iskolában került.
Nano Alan Kim Rostás Ábel Törpespiccek, a Kölyökmancsok tagjai.
Tot Brice Gonzalez Kovács András Bátor
Mini North West Schmidt Karolina
Hank James Marsden Zöld Csaba Egy roncstelep tulajdonosai.
Janet Kristen Bell Kokas Piroska
Ryder Finn Lee-Epp Straub Norbert 10 éves fiú, aki a Mancs őrjárat vezetője.
Marshall Christian Corrao Szalay Csongor Bújós 6 éves dalmata, aki a Mancs őrjárat tűzoltója.
Rubble Luxton Handspiker Baráth István Okoskodó 5 éves buldog, aki a Mancs őrjárat építésze.
Zuma Nylan Parthipan Czető Ádám Energikus 5 éves csokoládé labrador retriever, aki a Mancs őrjárat vízimentője.
Rocky Callum Shoniker Moser Károly Okos 6 éves keverék kutyus, aki a Mancs őrjárat újrahasznosítója.
Goodway polgármester Kim Roberts Kocsis Mariann Kalandváros polgármestere.
Rádióbemondó Dan Duran Kautzky Armand Rádióbemondó.
Tony Neil Crone Pusztaszeri Kornél Élelmiszerboltja névadójának tulajdonosa.
Carmen Monique Alvarez Nádasi Veronika Liberty barátja, aki az élelmiszerboltban dolgozik.

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront az Iyuno Hungary készítette.

A film készítése[szerkesztés]

Egy 2021 augusztusában adott interjúban Cal Brunker rendező kijelentette, hogy A Mancs őrjárat: A film sikere után érdekli a folytatás elkészítése. Azt mondta: "Természetesen gondolkodtunk rajta. Vannak más történetek is, amelyeket szívesen elmesélnénk. De számunkra most arról van szó, hogy meglátjuk, tetszik-e az embereknek ez a film, és aztán onnan folytatjuk."[4] 2021. november 3-án a Spin Master bejelentette, hogy a folytatás fejlesztése megkezdődött.[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Cara/MPA Film Ratings Bulleti For 07/05/23; MPA Ratings & Rating Reasons For 'Joy Ride', 'Finestkind' & More, 2023. július 5.
  2. Mozi-, stream- és sorozatkalendárium 2023. IGN. (Hozzáférés: 2023. szeptember 15.)
  3. A Mancs őrjárat: A szuperfilm az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  4. Radish, Christina: 'PAW Patrol: The Movie' Filmmakers Reveal Which Longtime Question They Finally Provide an Answer For. Collider , 2021. augusztus 21. [2021. augusztus 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. szeptember 15.)
  5. 'PAW Patrol: The Mighty Movie' Sequel Gets Greenlight For Theatrical Release Via Paramount; TV Spinoff Also Set (amerikai angol nyelven). Deadline , 2021. november 3. [2021. november 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2023. szeptember 15.)

További információk[szerkesztés]