A1 Steam Locomotive Trust

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A1 Steam Locomotive Trust
A1 Steam Locomotive Trust headboard on 60163 Tornado.jpg
A társaság logója a mozdonyon
A társaság logója a mozdonyon

Alapítva 1990
Típus Nonprofit gazdasági társaság
Tevékenység A Tornado gőzmozdony megépítése, üzemeltetése
Székhely York
Nyelvek Angol
Elnök Mark Allatt

Elhelyezkedése
A1 Steam Locomotive Trust (Egyesült Királyság)
A1 Steam Locomotive Trust
A1 Steam Locomotive Trust
Pozíció az Egyesült Királyság térképén
é. sz. 54° 32′ 09″, ny. h. 1° 33′ 24″Koordináták: é. sz. 54° 32′ 09″, ny. h. 1° 33′ 24″
Az A1 Steam Locomotive Trust weboldala

Az A1 Steam Locomotive Trust egy nagy-britanniai nonprofit érdekszövetség, amely azért alakult meg 1990-ben, hogy megépítse, majd üzemeltesse a Tornado gőzmozdonyt.

Célja és megalakulása[szerkesztés]

A1 Steam Locomotive Trust leendő tagjai az 1980-as évek végén kezdték el tervezgetni a gőzmozdony építését. Azért esett a választásuk a London and North Eastern Railway (LNER) társaság egykori A1-es osztályú mozdonyára, mert a híres tervező, Arthur H. Peppercorn által megálmodott gépből egyetlenegy sem maradt fenn, valamennyit feldarabolták az 1960-as években.

Az érdekszövetség első nyilvános találkozóját 1990. április 28-án tartották a yorki vasúti intézetben. A szervezet első öt tisztségviselője David Champion, Phil Champion, Stuart Palmer, Ian Storey és Mike Wilson volt. Ez utóbbit választották az A1 Steam Locomotive Trust első elnökének.[1] A szervezet tiszteletbeli elnöke Dorothy Mather, Arthur H. Peppercorn özvegye lett.

Működése[szerkesztés]

A társaság a hivatalos működést 1990. november 17-én kezdte meg. Ekkor jelentették be, hogy az új mozdony a 60163-as pályaszámot kapja, mintegy az egykori A1-es sorozat folytatásaként. A típusból gyártott utolsó darab, a Saint Johnstoun a 60162-es pályaszámmal futott. A szövetség ezután roadshow-kat tartott Londonban és Edinburgh-ban.

A szervezet nagyszabású pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy finanszírozni tudja a gőzmozdony építését. 1995-ben az A1 Steam Locomotive Trust hivatalos székhelye egy darlingtoni szerelőcsarnok lett, ahol egykor számos A1-es mozdony készült, illetve végezte pályafutását.[1]

A vasútbarátokat a többi között azzal a reklámmal hódították meg, hogy mondjanak le heti egy korsó sörről, és annak árát utalják át az új A1-es építésére. Az adományozók valamennyien mérnöki rajzot kaptak arról az alkatrészről, amely az általuk adott pénzből készült.[2]

A csarnok felújítása 1997-ben fejeződött be, ekkor kezdődhetett meg a Tornadónak keresztelt mozdony tényleges építése, ami több mint tíz évig tartott. A Tornado 2008 nyarán kezdte meg szolgálatát a nagy-britanniai vasútvonalakon. A mozdonyt magánszemélyek és cégek adományaiból építették meg. A munka nagyjából három és fél millió angol fontot emésztett fel.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b A1 Steam Locomotive Trust. (Hozzáférés: 2011. október 15.)
  2. A britek építettek egy új 2C1-es gőzmozdonyt. (Hozzáférés: 2011. október 15.)

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]