Érettségi után, érettség előtt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Érettségi után, érettség előtt
(Get a Job)
2016-os amerikai film
RendezőDylan Kidd
Műfajfilmvígjáték
Főszerepben
VágóJeff Betancourt
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő83 perc
Forgalmazás
Bemutató2016. március 25.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Érettségi után, érettség előtt (eredeti cím: Get a Job) 2016-ban bemutatott amerikai filmvígjáték, melyet Kyle Pennekamp és Scott Turpel forgatókönyvéből Dylan Kidd rendezett. A főbb szerepekben Miles Teller, Anna Kendrick, Brandon T. Jackson, Nicholas Braun, Christopher Mintz-Plasse, Marcia Gay Harden, Alison Brie és Bryan Cranston látható.

A 2012-ben forgatott film 2016. március 25-ig kiadatlan maradt. Ekkor a Lionsgate Premiere és a CBS Films limitált és video on demand kiadásban jelentette meg.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

A főiskoláról frissen kikerült Will Davis (Teller) rájön, hogy az iskolai sikerek nem igazán készítették fel őt a munka világára. Az L.A. Weekly magazinhoz jelentkezik gyakornokként, de a megígért álláshelyet létszámcsökkentés miatt megszüntetik.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[2]
Miles Teller Will Davis Renácz Zoltán
Anna Kendrick Jillian Stewart Csifó Dorina
Brandon T. Jackson Luke Pásztor Tibor
Christopher Mintz-Plasse Ethan Moser Károly
Nicholas Braun Charlie Baráth István
Alison Brie Tanya Sellers Bogdányi Titanilla
Bryan Cranston Roger Davis Rosta Sándor
Marcia Gay Harden Katherine Dunn Kocsis Judit
Jorge Garcia Fernando, a gondnok Vincze Attila
John C. McGinley Hank Diller Jakab Csaba
John Cho Brian Bender
Maximiliano Hernández üzletember

A film készítése[szerkesztés]

2012 januárjában jelentették be, hogy Dylan Kidd lesz a rendező, aki Kyle Pennekamp és Scott Turpel forgatókönyvéből készítette el a filmet. Továbbá bejelentették, hogy Miles Teller, Anna Kendrick, Bryan Cranston, Christopher Mintz-Plasse, Jay Pharoah és Jesse Eisenberg is tárgyalásokat folytat a filmben történő szereplésükről.[3]

2012 márciusában a CBS Films megerősítette Cranston, Kendrick, Teller és Pharaon szereplését.[4] Emellett bejelentették Nicholas Braun, Alison Brie és Brandon T. Jackson csatlakozását is.[4] 2012 márciusában John Cho is a szereplőgárda tagja lett.[5]

A forgatás 2012. március 12-én kezdődött Los Angelesben.[4]

Bemutató[szerkesztés]

Két év után, 2014 szeptemberében Anna Kendrick elmondta, hogy a film talán sosem fog megvalósulni a forgalmazási problémák miatt.[6] A filmet végül 2016. március 25-én mutatta be a CBS Films és a Lionsgate Premiere korlátozott számú moziban és Video on demand szolgáltatáson keresztül.[7]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Get a Job. Lionsgate Publicity . [2016. február 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. február 1.)
  2. Érettségi után, érettség előtt - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. május 31.)
  3. Sneider, Jeff: Dylan Kidd finds work on 'Get a Job'. Variety, 2012. január 21. (Hozzáférés: 2016. február 1.)
  4. a b c Weinstein, Joshua L.: Anna Kendrick, Bryan Cranston, Miles Teller, Alison Brie 'Get A Job' for CBS Films. TheWrap, 2012. március 7. (Hozzáférés: 2015. október 25.)
  5. Bettinger, Brandon: Christopher Mintz-Plasse Reveals John Cho Is in GET A JOB, Tweets First Set Photos. Collider, 2012. március 20. (Hozzáférés: 2016. február 1.)
  6. Lyttelton, Oliver: Anna Kendrick Says Dylan Kidd's All-Star Comedy 'Get A Job' May Never See The Light Of Day. The Playlist, 2014. szeptember 8. [2015. november 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. október 25.)
  7. Howard, Hanna: Anna Kendrick's Newest Role Might Be Her Most Relatable Yet. Teen Vogue, 2016. február 3. (Hozzáférés: 2016. március 25.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Get a Job (2016 film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]