Álomgyilkos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Álomgyilkos
(The Sleepwalker Killing)
1997-es amerikai televíziós film
AlapműMegoldatlan rejtélyek
Műfajfilmdráma
Főszerepben
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő85 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNBC
Bemutató1997
Eredeti adóNBC
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Álomgyilkos (angolul The Sleepwalker Killing vagy From the Files of Unsolved Mysteries: The Sleepwalker Killing) 1997-ben bemutatott amerikai tévéfilm, amely megtörtént eseten alapul. June Callwood és Lyle Slack forgatókönyvéből John Cosgrove rendezte. Cosgrove a hasonló témájú Megoldatlan rejtélyek című televíziós sorozat megalkotója is, melynek egyik szegmense inspirálta a film elkészítését. A főszerepben Hilary Swank és Jeffrey Nordling látható.

Eredetileg az NBC sugározta 1997. április 28-án. DVD-n is kiadták 2005. május 24-én.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Mark Schall egy éjszaka során megöli anyósát és megsebzi apósát, ezután feladja magát a rendőrségen. Azt állítja, nem emlékszik magára a bűncselekményre. Védőügyvédje bizonyítékot próbál találni arra, hogy védence alvajáróként követte el tettét.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Sleepwalker Killing című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]