Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-06-06

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Más nyelvű cikkek[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom más nyelveken is létrehozni a szócikkemet.
--Roarman vita 2011. június 6., 14:30 (CEST)[válasz]

Szeretném az általam készített szócikket angol, német és spanyol nyelven is feltölteni, de nem találtam erre lehetőséget kínáló perifériát. Minden nemű segítséget előre is nagyon köszönök. Üdvözlettel: T. Tamás

Ehhez az adott másnyelvű wikit kell elérni és ott megcsinálni. A kezdőlap például tartalmazza az összes másnyelvű Wikipédia elérését a bal oldali menü alján. LApankuš→ 2011. június 6., 15:10 (CEST)[válasz]

Pontosan ugyanúgy, mint a magyar nyelvűn, csak először annak valamelyik oldalára kell elmenned. Mivel ide már regisztráltad magadat, ott is regisztrált szerkesztőként foghatsz a dologhoz, vagyis lesz saját szerkesztői lapod. Írd be a keresőbe a tervezett címszót, és ha nincs még ilyen szócikk, akkor a kereső felkínálja, hogy nyiss ilyen szócikket. Rákattintasz, aztán hajrá. Az ottani szerkesztők esetleg belekötnek a nyelvi hibáidba – és lesznek ilyenek, még ha ott is éltél akár –, de ha taktikusan tárgyalsz velük, feltehetően majd ott is javítja őket egy járőr vagy bárki.

Arra mindesetre gondolj, hogy ha a cikk magyarul már megvan, akkor végül kösd össze a kettőt egy interwiki nevű linkkel. Ha nem tudod, miről van szó, csak keress rá a wiki technikai oldalain. És persze ugyanezt megteheted két idegen nyelvű wiki között is, hadd legyen elérhető a cikked más külföldiek számára is.

Technikai útmutatásért a jövőben inkább a Kocsmafalakon érdemes kérdezősködnöd. - Orion 8 vita 2011. június 6., 20:05 (CEST)[válasz]

Kvalifikációs B-szint[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent az olimpiai kvalifikációs B-szint? Tehát például Magyarország a 2012. évi nyári olimpiai játékokon című cikkben említve van, hogy kik értek el csak B-szintet, illetve például ebben a cikkben említve van, hogy mennyi volt az A-szint, mennyi a B. A B-szintet elérők is teljes jogú olimpikonok? Ők különböző futamokban versenyeznek? Van esélye egy B szintet elért versenyzőnek is a versenyen? Tudom, hogy illene tudnom, hogy mit jelent, de sajnos nem tudom, és nem találtam sehol. Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: --Petyko vita 2011. június 6., 20:29 (CEST)[válasz]

Egyes sportágakban a nemzetközi szövetségek (atlétika, úszás) az olimpiai indulás feltételéül bizonyos szintek teljesítését szabta meg a sportolóknak. Ezzel próbálják korlátozni az induló versenyzők számát. Meghatároztak egy nehezebben teljesíthető A- és egy könnnyebb B-szintet. A 2012-es olimpián atlétikában egy ország versenyszámonként maximum 3 A-szinttel kvalifikált versenyzőt indíthat el. B-szintest csak egyet indíthat, de csak ha nincs A-szintes indulója. Pl.: A kalapácsvetésben A-szintes Pars Krisztián már olimpiai indulónak tekinthető, míg a B-szintes Németh Kristóf csak akkor, ha teljesíti az A-szintet is vagy ha Pars valamilyen ok miatt mégsem indulna. Illetve ugyancsak kalapácsvetésben volt már rá példa, hogy a 4 A-szintes magyar versenyző egy külön versenysorozaton döntötte el, hogy ki indulhasson közülük az olimpián.

Úszásban versenyszámonként 2 A-szintes vagy 1 B-szintes indítható. --fausto vita 2011. június 10., 23:29 (CEST)[válasz]