Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-04-24

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Tony Connor: Nő (Tandori Dezső fordítása)[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Tony Connor: Nő (Tandori Dezső fordítása) című versét hol találhatom meg eredeti nyelven írt változatában? Milyen linket keressek, milyen könyvtárban találhatnám meg. Eddig már több angol nyelvű oldalon, archívumban is kerestem, de nem sok sikerrel, néhány másik verset találtam Tony Connortól, rákerestem a kapcsolattartási adatokra is mind az íróval és fordítóval, sőt még az oldal szerkesztőjével is, akinek a lapján a verset találtam(http://www.literatura.hu/index.html), de semmi eredmény.
Előre is köszönöm a választ és a segítséget. Üdvözlettel: Anna.
--145.236.160.39 (vita) 2011. április 24., 13:54 (CEST)[válasz]

1. felelet:

Én sem jutottam messzebbre..., pedig feltételeztem, hogy a költő nevét így kell írni, ahogyan írtad (és látható a magyar fordítás felett), vagyis angol nyelven ír (bizonyára ő ez: en:Tony_Connor)... ezek után a vers eredeti címe talán: Woman... Vagy valami hasonló... Semmi eredmény!
Sőt, a felsorolt személyek elérhetősége „sincs meg nekem”! Ha te ilyen sikeres vagy (hozzám képest), akkor azt javaslom, tégy próbát: kérdezd meg a fordítót, Tandori Dezsőt (elvégre ő mindenképpen láthatta az eredeti szöveget) - talán válaszolni fog!
vitorlavita 2011. április 25., 08:41 (CEST)[válasz]

2. felelet:"

Idekattintva egy verseskötetének címlapját és tartalomjegyzékét láthadod, a Poems By Tony Connor keresés is egész jó eredményeket ad. Ő fordító is, az ő jóvoltából olvasható angol nyelven többek között a "Ki viszi át a szerelmet" Nagy Lászlótól.
Kérlek írd meg, hogy melyik könyvben olvastad a keresett verset, és írd meg a kezdő és zárósorokat is, akkor könnyebb keresni.
A könyvek végén gyakran felsorolják, hogy milyen kötetekből dolgozott a fordító, gondolom most nem ez az eset, különben már megtaláltad volna. Vagy nem is egy könyvben találkoztál a verssel? A literatura.hu lapon csak a Pipáim című versét látom.
Karmelaüzenőlap 2011. április 27., 07:04 (CEST)[válasz]

április 24. születések[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Barbra Streisand miért maradt ki?

Köszönettel Fehér György

--188.214.44.18 (vita) 2011. április 24., 19:21 (CEST)[válasz]
Betettem, köszönjük az észrevételt április 24. Születések. PallertiRabbit Hole 2011. április 24., 21:50 (CEST)[válasz]

börtönben buntetlenul[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy lessz e amnesztia az uj alkotmäny elfogadäsäval?
hovä fordulhatok,ha valakit buntetlenul lecsuktak
--84.115.79.48 (vita) 2011. április 24., 20:03 (CEST)[válasz]

Amnesztia nem lesz. Szalakóta vita 2011. április 25., 14:19 (CEST)[válasz]

Ha valakit „lecsuktak”, azt csak bírósági végzés alapján tehették. Jogorvoslatért - a fellebbezési idő alatt - a bírósághoz lehet fordulni. A fellebbezési idő után csak új tárgyalás során lehet, amennyiben új adatok, új szempontok merülnek fel.
Büntetlenül lecsukva? Ez csak előzetes fogva tartás lehet. Ezt is csak bírósági határozattal lehet elrendelni.
vitorlavita 2011. április 27., 00:03 (CEST)[válasz]

Kérdés az ekultura.hu honlap törlésével kapcsolatban[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Tisztelt cím!

Azt szeretném megtudni, hogy a gyakorlatban mennyire következetesek a wikipedia szerkesztői? Pár évvel ezelőtt felkerült egy rövid szócikk honlapunkról. Ami többszöri vita után, idén áprilisban törlésre került. Ezt még meg is értem, de a hasoló oldalak, ha jól értelmezek pár vitalapot csak azért nem kerültek törlésre, mert pár szerkesztő ismerte az adott oldalt. Azt ugyan nem tudom, bennünket mennyien látogatnak rendszeresen a wikipedia szerkesztői közül, de tény, hogy jelenleg 90 szócikkben szereplünk mint forrás, hivatkozás, stb. Nem tudom ez mennyire jelent fontosságot, megbízhatóságot, népszerűséget.

Üdvözlettel: Galgóczi Tamás főszerkesztő-helyettes ekultura@ekultura.hu

--188.36.85.241 (vita) 2011. április 24., 22:00 (CEST)[válasz]

Tisztelt szerkesztő!

Íme, itt a kritériumok, amik szerint cikk lehet egy honlapról a Wikipédiában: Nevezetesség Üdvözlettel Szalakóta vita 2011. április 25., 14:23 (CEST)[válasz]

Tisztelt Szalakóta!

Az irányelveket ismerem, olvastam, nem is vitatom. Egyrészt az érdekelt volna, mennyire következetesek ebben a kérdésben a wikipedia szerkesztői, mivel más honlapok esetében nem került sor az eltávolításra. Nem azt szeretném, hogy most akkor töröljenek minden hasonló szócikket, csupán a logikát szeretném megérteni. Másrészt az merült fel bennem, hogy a hivatkozott Nevezetesség (weblapok) alatt található 3. bekezdés nem vonatkozik erre az esetre? "A tartalmat olyan oldalon jelentették meg, ami közismert és független az alkotóktól, ami lehet egy online újság, egy internetes kiadó vagy műsorszóró." Értelmezésem szerint a wikipedia közismert, független és tartalmat közöl az interneten.

Üdvözlettel: Galgóczi Tamás