Wikipédia:Búr műhely/Archív 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Megnyílt a műhely[szerkesztés]

Úgy döntöttem, hogy négy taggal (+egyre még várakozok) már működőképes a Búr műhely. Bár még a külseje nem igazán színpadképes, de majd még formálom. Bár megtudom csinálni, örülnék segítségeteknek. Különben megcsináltam a műhely userboxát is és kitehetitek a szerkesztői lapotokra! - Történelem p Töri szoba - 2011. január 23. 18:37 (CET)

Kategorizálás[szerkesztés]

Sziasztok, gratulálok a műhelyhez! Kérlek, hogy fordítsatok figyelmet a szócikkek kategorizálására, sőt egy kategóriarendszer kialakításával kezdeném. Láttam, hogy a csaták, a háborúk sőt az azokban részt vevő katonák sincsenek kategorizálva. Köszönettel, – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. február 1., 08:56 (CET)[válasz]

A Burumbátor által jelzett kategóriákra kellene koncentrálnunk, tehát támágatom a javaslatát. – Frommer 97 vita 2011. február 3., 21:48 (CET)[válasz]

Kedves műhelytagok!

Már csak 6 hét van rá, hogy cikkeket nevezzetek Az év szócikke 2011 versenybe. A versenyben a 2011-ben született, vagy korábban létrehozott, de idén jelentősen (~40%-kal) bővített kiemelt minőségű cikkek vehetnek részt. (A kiemelt státusz megléte nem feltétel.) Jelölni idén, és még 2012 első három hetében lehet.

A kategorizálás egyelőre még képlékeny, ez a jelölésektől függően még változhat. Sajnos vannak bizonyos kategóriák, amik a többihez képest le vannak maradva, ezért arra szeretnénk titeket kérni, hogy segítsetek a jelölésben!

Köszönettel: User:OrsolyaVirág és User:RepliCarter

2011. december 3., 23:03 (CET) (Postás: BinBot vita)

Boldog Új évet![szerkesztés]

Boldog és élményekben gazdag új évet kívánok minden műhelytagnak!- Történelem p Was ist neu? 2011. december 31., 20:33 (CET)[válasz]

Nyári cikkíró verseny[szerkesztés]

Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren! Üdv a műhelytagoknak!

A Wikimédia Magyarország Egyesület ismét cikkíró versenyre buzdítja a szerkesztőket, ezúttal a műhelyek saját témáinak körében. Minden műhely 1-2-3. helyezettjeit az egyesület Wikipédiás ajándéktárgyakkal jutalmazza.

Tudnivalók:

  • Szükség van a résztvevő műhelyekből két tagra, akik egyrészt szomorúan lemondanak a versenyzés lehetőségéről :-), másrészt vállalják, hogy saját műhelyükben meghirdetik és lebonyolítják a versenyt, az elbírálást. A szervezők az áldozatukért cserében biztosak lehetnek a tudatban, hogy kedves témájuk új szócikkekkel, műhelyük, ha csak ideiglenesen is, új tagokkal bővül, és ha sikeres a verseny, nekik is félreteszünk az ajándékokból a munkájuk elismeréseként.
  • A versenyt a két szervező megléte és a műhely aktivitása esetén indítjuk el egy-egy adott műhelyben.
  • A verseny időtartama július 1. és augusztus 31. közötti 2-3 hét lesz valamikor, attól függően, hány műhely jelentkezik, ezt még pontosítjuk.
  • A versengő cikkeknek a verseny időszaka alatt kell megszületnie és befejeződnie, illetve meglévő cikkek kibővítésével is részt lehet venni.

Természetesen a résztvevőknek nem muszáj műhelytagnak lenniük. Egy szerkesztő akár több műhely versenyén is részt vehet, a különösen ügyes szerkesztőknek félreteszünk néhány különdíjat. A cikkek írásakor a szerkesztők legyenek figyelemmel az alapvető formai szabályokra (cikkfelépítés, források), a cikk elkészülésekor a cikket listázni kell a műhely által megadott oldalon.

Ha tehát akad a műhelyben két szervező tag, 2012. július 1-ig jelentkezzetek a vitalapomon. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. június 27., 22:37 (CEST)[válasz]

Sablonok[szerkesztés]

Kisit átszerveztem a sablonjainkat és színrendszerüket, valamint gyártottam néhány újat. – Frommer Fórum 2012. december 15., 08:34 (CET)[válasz]

Könyvek[szerkesztés]

Üdvözlet mindenkinek! Minden tagtárstól [főleg Frommer kollégától.... :)] megkérdezem, hogy van e valamilyen búr témájú könyve, ami segítene a cikkek írásában. Ma voltam könyvtárban és két használható könyvet is találtam a búrokról!

  • Pordány László: A búrok és az apartheid - Antológia Kiadó és Nyomda KFT, 2005
  • Basil Davidson: Gerillaháborúk Afrikában - Kossuth Könyvkiadó, 1984

Csak azért kérdezem, mert esetleg valamikor elkezdhetnénk dolgozni egy kiemelt szócikken :-) Történelem pWas ist neu? 2013. január 4., 15:50 (CET)[válasz]

Én jelenleg a Császári és Királyi Légierő cikk kiemelésén munkálkodom, de utána természetesen szívesen részt vennék egy hosszabb cikk megírásában és kiemeltetésében. Amelyek szerintem kiemelésre alkalmasak:

Frommer Fórum 2013. január 5., 09:45 (CET)[válasz]

A kiemeltre megírható szócikkek listájához hozzátennék még egy szócikket:

Rendben. --Frommer Fórum 2013. január 15., 20:05 (CET)[válasz]

Műhelytalálkozó[szerkesztés]

Sziasztok!

Ha bármikor kedvetek szottyanna egy műhelytalálkozót összehozni (igaz a műhely nem túl aktív, de a tagjai azok), a Wikimédia Magyarország Egyesület budapesti, Madách Imre téri irodájában /33nm/ bármikor tető alá tudjátok hozni; ahogy bármiféle találkozót is. Pl ha jó lenne infókat (képet, szöveget, stb.) szerezni erről/arról, akkor ide el lehet hívni a megpuhítandó intézmény képviselőit és jól rádumálni őket erre :) (kapcsolat az egyesülettel)

Az egyesületnél utazási (vonat, busz), illetve egyéb (pl kaja a talira :) ) támogatásra is lehet pályázni (nincs kritérium, csak keret, amit ki lehet meríteni). Lásd: [ pályázatok ].

Azért van az iroda és a pályázati lehetőség is, hogy használjuk, úgyhogy bátran :)

Üdv --Vince blabla :-) 2013. március 28., 19:47 (CET)[válasz]

Köszi! - Frommer Fórum 2013. március 29., 04:27 (CET)[válasz]

Sziasztok. Jó szócikknek jelöltem (legalábbis szerintem) a műhely érdeklődésébe tartozó Délnyugat-Afrika az első világháborúban‎ c. szócikket. Kérlek, véleményezzétek! -Történelem pWas gibt's Neues? 2014. január 5., 19:00 (CET)[válasz]