Vita:Schmitt Pál plágiumügye

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 84.225.194.121 1 évvel ezelőtt a(z) Vélemény a cikk egy mondatáról témában

A cikk keletkezéséről szóló információ[szerkesztés]

Ez a cikk létrejöttekor a Schmitt Pál cikknek ebből a változatából egy az egyben vett át egy szakaszt. Annak szerzőit így a Schmitt Pál-cikk 2012. január 25., 23:32 előtti laptörténete tünteti fel.

@Szajci: és bárki is: Kérlek ne archiváld el ezt az információt megint, ez maradjon csak itt a vitalapon!

--Karmela posta 2015. december 26., 18:05 (CET)Válasz

Vélemény a cikk egy mondatáról[szerkesztés]

"Az ügy kapcsán a magyar internetes oldalakon számos élcelődő megjegyzés jelent meg, amelyek a köztársasági elnök disszertációját és az általa elkövetett helyesírási hibákat tették gúny tárgyává (Schmitt Pál beiktatása előtt és azt követően is többször hangsúlyozta, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja a magyar nyelv védelmét), illetve Schmitt Pál nevéből formáltak szóvicceket (pálgium, palizál, Plagibá, Schnitt Pál)."

A Schmitt helyesírásáról való élcelődés nem a disszertáció kapcsán kezdődött (mint a cikkből is kitűnik, valószínű, hogy azt nem is ő maga írta), hanem korábbi megnyilvánulásai után. A forrásnak betett cikk is régebbi, mint a plágiumügy. A botránynak a Plagi bá és hasonló becenevek köszönhetőek, a helyesíráson poénkodás régebbi. Ezt átírom a cikkben. 84.225.194.121 (vita) 2022. október 3., 23:31 (CEST)Válasz