Vita:Magyar koronázási palást

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szilas 10 évvel ezelőtt a(z) Felirat nélküli próféták témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Történelmi segédtudományokkal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Magyar történelmi szócikkek (besorolatlan)

Javítandó mondat[szerkesztés]

A lenti mondatot én nem tudom értelmezni, valahogy javítani kellene, mert jelenleg az olvasható ki belőle, hogy Szent Vencel, Szent István, Gizella, Szent István az ábrázolások sorrendje. Lehet, hogy az elsőként említett Szent István a vértanú, a második pedig a mi királyunk? Pasztilla 2010. október 24., 11:36 (CEST)Válasz

Szent Vince és Szent István képei között jobbra Gizella királyné, balra Szent István képe.


Egy probléma!![szerkesztés]

A legalsó félkör képsorában az egyház nevezetesebb szentjeinek és vértanúinak képe látható, a felirat: COSMOS. PANTALION. GEORGIVS. VINCENCIVS. – STEPHANVS. CLEMENS. SIXTVSS. CORNELIVS. LAVRENTIVS.

Itt van egy hatalmas, elhallgatott tény, amit úgy tűnik itt sem tüntettek fel, de még említésre se méltatták, hát akkor majd én.

A STEPHANVS név. Amire azt mondják István neve latinul, ami így ebben a formában igaz, CSAK hogy a paláston nem így szerepel. Ugyanis hiányzik a T betű!!!( Csak rá kéne nézni) De a P betű is mintha B lenne, de az N betűvel is bajok vannak. És a Sebhanus már bajosan lehet István latin neve. Így az az érv, hogy mivel a paláston lévő István fején nem a Szentkorona található, így az ő idejében még nem létezett, hibás!! Mivel nem István van a képen!! Elég gyatra érv, hogy lefelejtették, ( ez a hivatalos érv) hiszen akkor a másik helyen miért írták le helyesen???

Ne hazudjunk már ekkorát a népnek!

Felirat nélküli próféták[szerkesztés]

A cikk azt mondja,

Jeremiás és Izsaiás között Krisztus alakja látható, két felirat nélküli próféta, valószínűleg Illés és Éliás alakjaival.

Lehet, hogy én értek félre valamit, de úgy tudtam, Illés és Éliás ugyanannak a prófétának két neve. Nem tudom kijavítani, mivel nem tudom, hogy mire kéne. – b_jonas 2013. május 12., 22:17 (CEST)Válasz

Kivettem a szóban forgó szavakat, a hiba a Pallasból szármszik.--Szilas vitalapom 2013. május 13., 06:50 (CEST)Válasz