Vita:Magyar Állami Operaház ügyelőinek listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Puskás Zoli 5 évvel ezelőtt a(z) A törlési megbeszélés eredménye (2018. július) témában

A törlési megbeszélés eredménye (2018. július)[szerkesztés]

Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Törölve, nem wikiképes lista. – Puskás Zoli vita 2018. július 17., 23:04 (CEST)Válasz

Magyar Állami Operaház ügyelőinek listája[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a lap törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Én nagy híve vagyok a listáknak, szívesen bíbelődöm velük és gondozom őket, de az értelmetleneket nem szeretem. Ez a szócikk azt sugallja, hogy az ügyelőség egy nevezetességre predesztináló foglalkozás (szakma?) ugyanakkor annak a négy személynek, akik be vannak linkelve, mindegyike operaénekesként, vagy rendezőként került a Wikipédiába. Egyikükről sem úgy kezdődik a szócikk, hogy X. Y. az operaház neves ügyelője. Szerintem sem a foglalkozás nem nevezetes, sem a lista összeállítása nem tart számot olyan érdeklődésre, hogy itt lenne a helye a Wikipédián.

→ Sajnos ez marhaság. De ne sértődj meg! Az én fejemben is vannak marhaságok. :-) OsvátA Palackposta 2018. március 25., 12:14 (CEST)Válasz
 megjegyzés Na jó, jó András, de hát eladók nélkül nincs kereskedelem, villanyszerelők nélkül áramszolgáltatás, járművezetők nélkül tömegközlekedés és még lehetne sorolni. Ha a fenti ágazatok középvezetőit soroljuk, közel ugyanerre jutunk. Mégsincs Budapesti buszvezetők listája, sem Fővárosi garázsmesterek listája, sem a Közért Vállalat bolti eladóinak listája. (Zsolt István sem ügyelőként került a Wikipédiába, legalábbis csak megemlíti a szócikk, hogy főállásban(?) az volt, egyébként mint játékvezető szerepel itt, ahogy Hajnóczy Péter sem mint kazánszerelő van itt, pedig anélkül lényegében nincs fűtés.) Az ügyelő nem teremt, nem alkot, nem múlik rajta az előadás minősége, csak a rendje. És ezzel nem leszólni akarom a munkáját, hanem érzékeltetni, hogy hol húzódik az az egyébként bizonytalan választóvonal a szakmák nevezetességének kérdésében. Hkoala megjegyzéséhez azt fűzném hozzá, hogy a felsorolt listák egy része fiktív, irodalmi vagy filmes alkotásokban szereplő alakokról szól, olyan művekből, melyek népszerűsége és hatása - így nevezetessége is - alátámasztott (az összes film- és rajzfilmszereplős listáért azért nem tenném tűzbe a kezem). A két szerzetesi lista pedig történetesen forrásolt, vagyis az esetleges alkotómunkáik, pedagógiai munkáik dokumentáltak (ott se mindenkié, de a zömüké igen). Az ügyelőkről ilyen lista nincs, csak egy felsorolás, amiben le van írva a nevük. Az életrajzi adataik sem ismertek, ott csak az szerepel, hogy mettől meddig voltak ügyelők. Nem is egy van köztük, aki csak két-három évig töltötte be az állást, sőt, a lista megbízhatóságára jellemző, hogy egyiküknél azt írja, hogy 1902-től 1893-ig volt ügyelője az Operaháznak. Egyébként azt semmi nem gátolja, hogy valaki a törlési megbeszélés ideje alatt kiegészítse a listát azokkal az adatokkal és információkkal, amik hiányoznak belőlük, vagy akár a saját allapjára mentse és kidolgozva, a nevezetességet alátámasztva később visszategye... Palotabarát vita 2018. március 25., 13:06 (CEST)Válasz
Igen. Igazad van. Meg nekem is. OsvátA Palackposta 2018. március 25., 13:20 (CEST)Válasz

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!