Vita:Kingpin kiadó

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 14 évvel ezelőtt a(z) Olvasók, kritikusok írták... témában
Ez a szócikk témája miatt a Képregények műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Raziel (vita), értékelés dátuma: 2009. január 21.
Képregényekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Lexikoncikk?[szerkesztés]

Ez a cikk keveset törődik a lexikoncikkek minimális követelményeivel. A kiadványok felsorolása nem több egy reklámnál.
Ezután olvasói véleményéek ürügyén folyik tovább a REKLÁMOZÁS.
Miért hagyjuk?

Olvasók, kritikusok írták...[szerkesztés]

Bár a képregényt sokan hajlamosak gyermekeknek szóló kiadványként elkönyvelni, ez nem gyerekkönyv, ám ha valaki csak egy kicsit is szereti a misztikus történeteket, esetleg a sci-fi-t vagy a horrort, akkor megtalálja a számítását ezzel a kiadvánnyal, amelyet remélhetőleg még több is követ majd a 2007-es évben.

Tattoo Magazin, 2007. február (82. szám), Vertigo 1. kiadványról (szerző: Recsi)


A 132 oldalas kiadvány egy teljes történetet mesél el, eleje és vége van, kerek egész, s bizony egy korszak lezárása is egyben, az eredeti Bosszú Angyalainak drámai feloszlása. Azok számára is könnyedén élvezhető, akik eddig egy képkockányi Angyalokat sem olvasott, és az is biztos, hogy kedvet hoz a folytatáshoz. A kiadvány szerencsére nem csak a képregényt, hanem néhány információs oldalt és egy visszapillantást is tartalmaz, így pótolva az ember kobakjában esetleg feltűnő képregényes lyukakat. Kiváló minőség kívül és belül egyaránt, egy remélhetőleg hosszú és sikeres széria első darabja, mindenképpen érdemes a képregényes figyelemre.

PC Guru, 2002/13. szám, A Bosszú Angyalai:Káosz kiadványról (szerző: Amber)


A Vertigo - Felnőtt képregények gyűjteménye szembetűnően igényes kiadásával, fordításával, és eleve a témaválasztással is csak erősíti azt a (comics-berkekben már közhelynek számító) megállapítást, hogy a műfajt kizárólag fiataloknak szánt történetmesélési formaként értelmezni súlyos melléfogás.

http://www.gravitacio.gportal.hu/gindex.php?pg=17598628


Az amerikai képregénypiacon a Vertigo név fogalom. A DC felnőtteknek szóló kiadványait gondozó "osztályának" olyan sorozatokat köszönhetnek az olvasók, mint a Sandman vagy a Transmetropolitan.

A Kingpin kiadó most arra vállalkozott, hogy ezek közül a kiadványok közül párat megismertessen a magyar olvasókkal is. Már október óta kapható a Vertigo Válogatás című kiadványsorozat, benne olyan legendás képregényekkel, mint a Hellblazer (Constantine néven mozifilmet is forgattak belőle, ez adta a válogatás első számának alcímét is), a Prédikátor (Preacher, Garth Ennis és Steve Dillon nagyszabású, tabudöntögető road movie-ja, vagy az elmúlt évek egyik legnagyobb kult-sorozata, az Y, az utolsó férfi.

RPG.hu


...csak annyit mondanék, hogy nem egy tipikus Pókember-történetet ismerhetünk meg, amiben a főhősnek velejéig gonosz, nagyhatalmú teremtményekkel kell megküzdenie.

Bár ezúttal az akció jóval kevesebb, a történet azért izgalmas, még ha olykor tipikusan szappanoperás elemeket is vélhetünk felfedezni benne.

Ami megkülönbözteti ezt a könyvet az ifjúkoromban ismert vékony füzetecskéktől, az a kivitelezés. Egyértelműen a legigényesebb Pókember-kiadvány ez, amit valaha láttam, bár tény, hogy az utóbbi években sajnos nem sok ilyet forgattam.

Azon túl, hogy időt állóbb és tetszetősebb maga az alapanyag az egykori írólap minőségűhöz képest, a képi megjelenítés sem volt még sosem ennyire valóságszerű és szemet gyönyörködtető. Csodálatos, realisztikus és szépen kidolgozott képek jellemzik és természetesen a hősies beállítások, a leglátványosabb pózok jellemzik a könyvet, ahogy az meg van írva. Igazi ajándéknak való.

Ekultura (szerző: Hegedűs Tamás) --Linkoman vita 2009. április 30., 12:33 (CEST)Válasz


Nemcsak a szócikk, de a vitalap is elképesztő reklámfelület! Nem értem, hogy maradhatott ez így itt. – Pagony vita 2010. február 16., 00:57 (CET)Válasz
MINDEN képregénykiadó szócikke a történeti részt és a kiadványlistát tartalmazza, és nem volt megkérdőjelezve a reklámtartalma. Ez a szócikk a kritikákkal többet tartalmaz, mint a hasonlók. - RepliCarter Wormhole 2010. február 16., 08:49 (CET)Válasz
Bocsánat, nem láttam, hogy te írtad! Minden világos a vitalapomon kapott tájékoztatód után, noha tény, hogy nagy és komoly múltú irodalmi kiadók, mint a Magvető vagy az Európa, nem kapnak ilyen színes cikket. De rendben! – Pagony vita 2010. február 16., 11:26 (CET)Válasz