Vita:Habsburg Erzsébet magyar hercegnő

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 18 nappal ezelőtt a(z) Albert témában
Ez a szócikk témája miatt a Középkorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Középkori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Átnevezés[szerkesztés]

Ez már 9 éve ezen a néven fut, akkor megegyezés alakult ki erről a névről, tehát csak akkor lehet változtatni rajta, ha újra a többség dönt róla, nem egyéni akcióval. Másrészt az új elnevezés is több sebből vérzett:

  1. A születési évszám sem stimmelt, mert 1437-ben és nem 1436-ban született, de ha meg vitatott az évszám, akkor még jobb nem használni a névben.
  2. Ha több azonos keresztnevű van, akkor ilyenkor először a családnévvel egyértelműsítünk és nem az évszámokkal, az évszámok csak akkor jönnek szóba, ha a keresztnév és családnév is azonos, mint pl. Habsburg Mária magyar királyné esetében.
  3. Tehát ha mindenképpen át kéne nevezni, csak is a Habsburg Erzsébet lengyel királyné lenne a megfelelő forma, de ebből is kettő van, ezért volt jobb ezt a névváltozatot elfogadni.
  4. Magyarul nincs szükség az átnevezésre, ha kilenc éve jó ez a forma, akkor már bevált dolgon ne változtassunk.Peadar vita 2017. május 31., 20:07 (CEST)Válasz

Albert[szerkesztés]

Az infoboxban Erzsébet apja II. Albertként szerepel, a gyerekként meghalt bátyja cikkében V. Albert, a nővére cikkében szintén II. Albert, míg az öccséében simán Habsburg Albert. Egységesíteni kellene, én azt javaslom, hogy a magyar szokást kövessük, ahol simán sorszám nélküli Albert. Alensha 2024. április 13., 23:13 (CEST)Válasz