Vita:Gizella magyar királyné

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt *feridiák 4 évvel ezelőtt a(z) István, Imre és Gizella együtt a Szent Család témában

Arról semmi sincs, hogy mikor halt meg és, hogy!! (Gizella)

Laptörténet Boldog Gizella szócikke kezdetétől jó szócikkre emelése kezdetéig[szerkesztés]

„Arról semmi sincs, hogy mikor halt meg és, hogy!! (Gizella)" - írta Annon 80.98.32.78 2011. november 23-án. Ezen állítása az első,, és eddig az egyetlen mondat ezen a vitalapon. De ez a mai napig nem indított vitát. Ma és mi kezdjük el a vitát.

Az állítás cáfolata ott van Gizella magyar királyné szócikkében. Mégpedig 2009. március 22. óta. Akkor tettük be a szócikkbe a hiteles forrást, amely jelenleg is egyetlen kattintással elérhető. Mégpedig a Magyar Katolikus Egyház honlapján: Boldog Gizella a Magyar Katolikus Egyház honlapján.

Ezzel lezártuk a vitalap első mondatát, és megnyitottuk a Boldog Gizella királyné jó szócikkéhez vezető vitát. – *feridiák vita 2019. június 5., 12:58 (CEST)Válasz

„Vissza a főoldalra”[szerkesztés]

Aki rákattint a Boldog Gizella linkre, az szócikkének A szentek élete műből kiemelt változatát olvashatja.

Boldog Gizella királyné szócikke lapjának alján újabb linkhez érkezünk: Vissza a főoldalra. Aki erre kattint rá, „A szentek élete” műhöz érkezik vissza.

Ennek betűrendes elrendezésében az I betűnél a Magyar Szent Család másik két tagja: Szent Imre herceg és Szent István király szócikke is ott található. Természetesen a folytatásban is mindenik szócikk lapjának alján ott a „Vissza a főoldalra” link.

István, Imre és Gizella együtt a Szent Család[szerkesztés]

Az egésznek betetőzése, mondhatni megkoronázása II. János Pál pápának Paskai László bíboroshoz, az Esztergom-Budapesti érsek-metropolitához, Magyarország prímásához írt 2001. augusztus 15-i esztergomi millenniumi ünnepség alkalmából írt levele, annak is 4. pontja: „4. István király családi élete példamutatóan áll előttünk ezer év távlatából. [...] István király családja – feleségével, Boldog Gizellával és fiával, Szent Imrével – valóban szent család volt.”

Ezen Szent Családban az Atyát és Fiút már a XI. században szentté avatták, az Anyát pedig még a XXI. században sem. Mi a magyarázata, és mi a teendőnk? – *feridiák vita 2019. június 19., 22:26 (CEST)Válasz